Malema – September 2021 – land

 

In a statement on 24 September 2021, they said they would like to remind South Africans that “there is no heritage without the land”.     The EFF would like to reiterate the call for the return of the stolen land through amending section 25 of the Constitution to allow for expropriation of land without compensation.  Our land is our heritage and our dignity, and South Africans’ diverse culture can only be bound when all South Africans have land,” they said.   The people needed to “pick up the spears of the Queens and Kings who led fearless wars against land thieves and the apartheid government”.  NO Malema – blacks are NOT landless – you are still dreaming of your old hometown somewhere in western Africa.  Is there a difference between him and his president?  No, not at all.

Malema blames white people for xenophobic attacks

*

Heritage 2021

Malema versoek dat Paul Kruger standbeeld verwyder moet word.   Die gebiede is beslis nie gesteel nie, maar onderhandel en het onafhanklikheid geniet op internasionale vlak.   Die Uniegebou is ook nie deur swartes ontwerp en gebou nie, so ook nie al die ander infrastrukture in hierdie land. 

Daar was ook nie swartes in die Kaap nie.  Swartes het bo uit Afrika na 1780 hiernatoe gekom.  Hierna het die verskillende Mfecane oorloë plaasgevind, meestal swart op swart stamme.  Daar was geen gevestigde volke in suidelike Afrika nie. Obsessief en minderwaardig teenoor blankes en “standbeelde wat ‘n bedreiging inhou”.

The EFF called for the removal of the statue of Paul Kruger in Church Square in Tshwane.   The statue depicts the Boer leader and former president of the South African Republic, who held office from 1883 to 1900.

‘Without land’ Heritage Day is meaningless to celebrate – EFF

 

*

Kommunistiese beleid – Nasionalisering van alle eiendomme

Communisme : Nationalization of land 

(Brics &  Commonwealth)
(NWO)

Malema was equally dismissive of the concerns of white people around nationalising the land, a core policy principle of the EFF since its inception.   He stated that once you are sheepish and don’t know where you stand, whites will play with you. This our property, it is not private. Your ancestors [white people] stole this land.   Stop threatening us that white people will leave. They can leave if they want. There were black people here before Jan van Riebeeck arrived in 1652 and found black people here,” he added.

https://www.citizen.co.za/news/south-africa/politics/2624986/tenders-and-whites-must-go-as-malema-slams-corrupt-to-the-core-anc/

*

Malema – Blame game on white people of South Africa

The questions are who ruled South Africa since 1994, made legislations and open all borders?

In an article Malema explained during 2019 that there is no government that employs foreign nationals, it is the private sector, simply put it is white people who prefer foreign nationals over South Africans and after employing foreign nationals they come to you and say, ‘don’t you think these borders are being let loose? It has led to foreigners taking jobs and as a result South Africans don’t have jobs’, that’s what they say.”  He said white people employ foreign nationals at their restaurants, farms, retail and hospitality sectors. Malema said that this was a way of planting self-hate among black people.   He said allegations that foreigners were stealing jobs from locals were misinformed. He blamed whites for creating animosity among black people, which he said have led to the unrests.    There is no one who takes a job from South Africans, no one and explained that foreigners are being offered jobs, they don’t take them. The owners of means of production are white people. When you say private sector, it’s a polite way of saying white people,” said Malema.

https://www.sowetanlive.co.za/news/south-africa/2019-09-05-malema-blames-white-people-for-xenophobic-attacks/

*

Malema se obsessie teenoor blankes in Suid-Afrika is groot en sluit aan by sy president se aantygings.   

Suid-Afrika bestaan uit meer as 12 minderheidsvolkgroepe, waarvan die swartes gesamentlik die meerderheid uitmaak.    Konserwatiewe Blankes (Boere en Afrikaners) is ‘n minderheidsvolk wat nie verteenwoordiging in parlement geniet nie.  Liberale en klassieke blankes het reeds met Kodesa hul nessies uitgeveer in die nuwe land en help skryf aan die grondwet 1996.

Malema laat hom weer eens uit oor die bestaansreg van blankes – Boere en Afrikaners.  Geliewe kennis te neem van sy obsessie oor grond en veral oor blankes in die land.  

In ‘n verklaring en herhaaldelike vals uitlatings oor gesteelde grond op 24 September 2021 het Malema van die EFF gesê hulle wil Suid -Afrikaners daaraan herinner dat “daar geen erfenis is sonder die grond nie”.   Die EFF leier herhaal die oproep om die gesteelde grond terug te gee deur die wysiging van artikel 25 van die Grondwet om onteiening van grond sonder vergoeding moontlik te maak.  Natuurlik is en word daar geen bewyse voorgehou aan blankes wat kwansuis grond en eiendom gesteel het nie.   Hy gaan voort dat grond hul erfenis is, hul waardigheid, en die uiteenlopende kultuur van Suid -Afrikaners kan slegs gebind word as alle Suid -Afrikaners grond het”. Die mense moes ‘die spiese optel van die Queens en Kings wat vreeslose oorloë teen landdiewe en die apartheidsregering gelei het’.  Skrywer is onseker wanneer hierdie oorloë plaasgevind het nie – behalwe as hy na die Anglo Zoeloe en Xhosa oorloë verwys.  Tyd dat Malema wat beweer moet bewys oor diefstal van grond en eiendom.

Swartes is nie grondloos nie – BLATANTE LEUENS

Dit dien gemeld te word dat vanaf Kodesa tot datum is daar derduisende grondeise onder verskillende ANC wetgewings ingedien en selfs goedgekeur met byvoordele deur Parlement – finansierings, bates, implemente, saad.  Dus, hoe kan hierdie miljoene dan grondloos wees?   

Sedert 1994 is daar miljoene aankope van eiendomme deur swartes en titelaktes oorhandig.     Oor die 7.5 swart eienaars met ‘n titelakte.   Oor die 5000 plase wat die ANC regering aangekoop het met belastinggeld – en wie beheer dit?

Maak seker jul veiligheid is in plek.

*

RELATED INFORMATION

Khoi san and Blacks are not LANDLESS.

16 Junie / June 2021

The 7.5 million black ownership in SA

If the ANC change their liberal communist constitution, they can do what they want, without compensation – not only land, ALL properties, as well as shares, everything.     March 2019 – Farmers union TLU SA has accused President Cyril Ramaphosa of implying farmers are land thieves and demanded that he provide proof.
Ramaphosa : “Farmers/Whites are thieves” – accusations > expropriation

Government – ANC do have most of the land in SA
State-owned land  – 25 years later

Expropriation of land  –  Violation of international rights

Parliament SA: Expropriation without compensation –  Constitution

Expropriation of properties

SA Expropriation Bill March 2021

Boer swart boere in die ruimte?
Swart boere  – Black farmers

Nationalisation  Nasionalisering


*

They all complained they are landless – that is not the truth. 


Khoi san and ethnic blacks are not landless, they still live on their tribal lands that belong to only them, to nobody else.  White people can not buy any of their tribal land or areas .   They changed legislations to CPA and most of landclaims are today either CPA or trustland.The question is – are they then part of South Africa or still under the British jurisdiction?   White people in South Africa can not buy any land in the CPA or Trustland areas.

Khoisan and different black groups only
Traditional houses – South Africa


Khoi san areas 
Richtersveld – KHOISAN AND CPA

Khoi san areas
Richtersveld – Diamonds

Zulu areas (Ingonyama trust is more than 9 (18) different tribal areas)
Zulu people – Ingonyama Trustland


FOR ZULU PEOPLE ONLY
Zulu kingdom – Ingonyama Trust

Agreements and legislation
Ingonyama Trustgebied (en andere)

KHOI SAN AND BLACKS ARE NOT LANDLESS SINCE 1854
Indigenous land (old homelands) – Trustland  – CPA  – landclaims

NO FARMER – NO FOOD – HUNGER IS WAITING FOR ALL OF US
Onteiening  ‘n tydbom – geen voedsel

Landbougrond
Grond geskik vir landbou-doeleindes
The question is – who will get the Title deed for such land areas?   CPA or Trustland?   

Traditional leaders South Africa: 8840


Who removed whom during 1854 under British Control?  Who made war with the Boere republics?    We were all forced to live under the UNION of South Africa.  The British ANNEXED ALL areas , inclusive the mineral rights.   There were already separate areas under British control and also legislations (Rhodes and Shepstone).

1854 (Sir Shepstone – involved in the wars, annexations and segregation (apartheid)

Shepstone – Natal, roots of segregation

Apartheid – 1854

Gold and diamonds -1886 – Griqualand West

Jan Smuts  – Churchill  –  Rhodes  – apartheid : British rules

The Boere also lost their independent countries.
The two independent Boer Republics came under British control – the Orange River Colony and Transvaal Colony.
Two independent Boer republics

&

During 1991

The Land Act was repealed in 1991 with the Abolition of Racially Based Land Measures Act.   When the so-called apartheid government was abolished, government made concerted efforts to restore the rights of dispossessed land owners.   

No – it was already theirs if you read the 1910 Constitution.   They are still living on their tribal land (Reserves-Homelands-Crownland).

British rules – related

British colonial empire in Africa (SA) Rhodes and BSAC

Ian Smith – South Africa and Rhodesia-Zimbabwe

British rules, Commonwealth, Trustlands

British Empire and their colonial rules/flags

Racism and Discrimination

Agreements and Traditional leaderships

&&


Ramaphosa – 2020 – New Dawn – NWO

Unemployment – SA – communism – bolshevism

Separate areas of British empire

Trustgebiede>Tuislande>Reservate

Een gedagte oor “Malema – September 2021 – land”

  1. […] Malema – September 2021 – land“Kill the boer” songWhite Killings – Land – Malema*GUNNER – AFRIFORUM AND MALEMA – 2022She is a visiting research professor at the University of Johannesburg and a professorial research associate at the School of Oriental and African Studies of the University of London.The high court in Johannesburg will hear testimony from African literature scholar Prof Elizabeth Gunner in the case between the EFF and multi-cultural AfriForum.https://www.timeslive.co.za/news/south-africa/2022-02-18-watch-live-african-literature-scholar-elizabeth-gunner-to-take-the-stand-at-the-eff-vs-afriforum-case/More information:https://www.soas.ac.uk/staff/staff78602.php* […]

    Like

Laat 'n boodskap

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Twitter picture

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Twitter. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s