Shepstone – Natal, roots of segregation

All our ancestors lived under the British empire and their colonial control – various African countries as well as Canada and Australia.    It was first in the Cape colony followed by the Anglo Boer wars and annexations.  Mostly they were only focused on the minerals in certain areas like Witwatersrand and Kimberley.    In this southern part of Africa there were two independent Boer republics that were not part of the British empire, with minerals.

Lord Shepstone
Image result for lord shepstone

*

image.png

*

Referred to the various British Empire flags, rules – this Sheptone legislation/policy is about SEGREGATION AND APARTHEID – reserves and Crown lands.
British Empire and their colonial rules/flags

British Empire was known to be “the empire on which sun never sets” and when Queen Victoria came to throne in 1873, Britain already governed Canada, Australia, New Zealand and parts of India, South America and Africa. Here are some more interesting facts about British Empire.   
‘United we stand’ – British rule

*

Is actually a good question – why did the Black ethnic groups from Western Africa ended up in Mfecane wars after 1805?   as well as with, Khoi san and coloureds – they accept the reserves and crown lands those days since the Mfecane wars.   Or were they forced and annexed because of minerals?   Their land was also annexed by the same crown.

The British also have the Anglo Zulu Wars and Anglo Boer Wars.

*

ZULU WAR WITH THE BRITISH (ONLY ONE)
Isandlwana – Anglo-Zulu war (140 years)

*

Today – the Khoi san and black ethnic groups all living on the same areas as it was during 1948 until 1994.

They made the choices after 1994 under ANC rule and constitution to live on CPA or Trustlands.

CPA’s  are landclaims under communist rule.

*

It was the British empire that came from their island and stole all those lands, they stole the two Boer republics as well.   They also killed our people during the Anglo Boer wars and put our women and children in concentration camps on purpose.

To kill people, ended up in genocide,  is not a co-incidence, they wanted world wide control over all peoples and wanted all minerals for themselves, that is why they wanted the farmland with the minerals and farmers are in their way to get it.

When Verwoerd took over in 1961, he wanted to give all Black leaders and supporters each their own full independence like Botswana.  To rule themselves, away from each other.   For sure we all wanted the same for every people, the Zulu and  Khoi san people to rule themselves in their own independence countries, like ourselves.   And after 1994, the same happen again, under British control, the Commonwealth, to only have communal rights in the old homelands.   Today it is trust and communal lands, with no title deeds.

*

Ons voorouers het weggevlug onder Britse heerskappy uit met die Trek.   Was hulle slimmer as ons vandag?

Dit wil so voorkom, want hulle het dit gewys met die Anglo Boere oorloe toe hulle deur Brittanje aangeval is.     Die Britte wou ons voorouers gelykmaak met die graf en grond dat daar niks van ons oorgebly het nie.

Die Engelse was waarskynlik meer verbaas as ons Boere wat die aanvalle met mag, mening en trots deurstaan het, al het ons baie voorgeslagte baie gely daaronder.   As ons maar regtig alles weet, die hartseer wat ons voorgeslagte moes deurmaak.   Ons is in ‘n beter posisie – hulle het ten minste die grondslag vir ons  gewys, ons het niemand se grond gesteel nie, ons was reeds onafhanklike republieke (tuislande uitgesluit)

46 gedagtes oor “Shepstone – Natal, roots of segregation”

 1. […] Shepstone beleid – is slegs op kommunale regte gebaseer Dit beteken segregasie oftewel aparte gebiede.  Na 1994 het die Tuislande nie ophou bestaan nie.  Ooreenkomste was bereik met swart etniese leiers wat dit in Trustgebiede oorgedra het.   Kommunale regte is netso aanvaar ook in Trustgebiede.  Grondeise val onder ander wetgewing wat kommunale regte is.  Inderdaad beteken dit dat hulle nie grond privaat besit het voor 1961 nie, maar hulle bly meerderheid op grondgebiede wat aan die regering behoort.  Tuislande (tydperk na 1961) sou hulle onafhanklik gemaak het.  Vandag sit hul steeds met slegs kommunale regte – lewensreg en geen of baie selde titelaktes. Shepstone – Natal, roots of segregation […]

  Like

 2. […] – Roots of Apartheid started in 1850, separate areas called Reserves or British Crown land.Shepstone – Natal, roots of segregation*Voor 1960 het die Zoeloe reservate reeds 100% bestaan en was in unie dokumente vervat.   Reeds […]

  Like

 3. […] *Apartheid is nie deur ons of  Dr Verwoerd geskep nie, maar deur die Engelse regering toe hulle bewind oorgeneem het en alle grond en minerale geannekseer het.   Stem uit die GrafSwartes het met Mfecane hulself gekies om apart te bly om hulself te regeer.   Reservate en kroongebiede is geskep na anneksasies deur die Britse regering.  Slegs kommunale regte toegewys onder Shepstone beleid.Shepstone – Natal, roots of segregation […]

  Like

 4. […] During the October Revolution of 1917, revolutionaries led by the leftist Bolshevik Party and their leader Vladimir Lenin stormed the Winter Palace, taking power from the provisional government in a clean coup d’état. Lenin championed a new Soviet government ruled not by capitalists, but by a collective of peasants, laborers, and soldiers. Despite his efforts, the revolution was not widely embraced outside Petrograd by the remaining imperial loyalists. For five years, civil war consumed Russia, ultimately resulting in a victory for Lenin and the establishment of the Soviet Union.https://www.worldatlas.com/articles/the-10-most-important-revolutions-of-all-time.html*Dit loop al ‘n baie lang pad om ons volksgenote te vernietig. Swart bemagtiging, rassisme, diskriminasie, onteienings is alles deel van die planne wat al vir jare hieragter sit, veral met anneksasies was dit deel van die plan. Daar is nie afstand gedoen van afsonderlike gebiede vir swart / khoi san nie. Alles is behoue en het slegs naamsveranderinge, witskrifte, hansards met heelwat bates en finansiële steun. Nie een van hulle sit sonder grond nie en miljoene bly steeds in ou Tuislande, Reservate of Kroongebiede wat na Trust en CPA gebiede verander is. Klink Ingonyama Trust bekend (sedert 1993 het slegs die naam en wetgewing verander) of Richtersveld CPA wat eens ‘n Britse kroongebied was – (onder die Shepstone beleid 1854).Swart en ander immigrante of onwettiges kom oral oor ons grense en plak onwettig op grondgebiede, meestal op plase wat eens plase was of munisipale gebiede. Ook hulle dring aan op gratis dienste, soos skole, water, elektrisiteit, HOP huise, ander dienste. Toevallig was dit ook immigrante wat op stemreg aangedring het met die ou ZAR (Transvaal) en dis waar die groot probleem ontstaan het, met onwettiges (of wettiges) wat in die Britse myne kom werk het, maar dan as burgers hanteer wil word. So word die hele proses herhaal om die burgers van SA te verminder / vernietig – daar word op volke met kultuur en taal gefokus. Minerale was die hoofprioriteit. Vandag is daar ‘n enorme plan van aksie vanaf kommunistiese veld en regering om onteiening sonder vergoeding te implementeer. Shepstone – Natal, roots of segregation […]

  Like

 5. […] Tuislande wettige regerings gehad het, waar hul stemreg gehad het met die oog op onafhanklikwording.Shepstone – Natal, roots of segregationJan Smuts  – Churchill  – Rhodes – apartheid : British rules*Waaraan word […]

  Like

 6. […] under British Crown, 1840Apartheid was nie deur ons geskep nie, dit was reeds in plek voor 1900Shepstone – Natal, roots of segregation*“communal land areas – CPA and Trustland”COMMUNISM AND TRADITIONAL LEADERS […]

  Like

 7. […] Apartheid is nie deur ons of  Dr Verwoerd geskep nie, maar deur die Engelse regering toe hulle bewind oorgeneem het en alle grond en minerale geannekseer het.   Stem uit die GrafSwartes het met Mfecane hulself gekies om apart te bly om hulself te regeer.   Reservate en kroongebiede is geskep na anneksasies deur die Britse regering.  Slegs kommunale regte toegewys onder Shepstone beleid.Shepstone – Natal, roots of segregation […]

  Like

 8. […] Geen blanke kan of kon ander volke se gebiede afgeneem het nie, omdat die Britse regering dit na 1840 begin annekseer het.   Dus, moenie alles net glo nie, ons blankes kon dit nie afgeneem het nie, dit was nog nooit ons sin nie.     Nie na 1994 nie en ook nie voor 1900 nie.  Dis verder vervat in die 1910 Unie van SA Grondwet dat die gebiede (kroongebiede en reservate) kommunale grondgebiede (Shepstone London) is.   Aparte gebiede en Segregasie het reeds in 1840 begin ontstaan, wettig geword in 1854 en 1894.    Shepstone  – Natal, roots of segregation […]

  Like

Laat 'n boodskap

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Twitter picture

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Twitter. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s