Ramaphosa sagesDit kom voor of die presidente van Suid-Afrika regtig in kompetisie is teen mekaar wie die meeste kriminele sake aanhangig gemaak word teen hulle.  Dis nie spekulasie nie, maar feite wat rondom ons gebeur.   Is waarskynlik om te bewys hoeveel skuiwergate in die regstelsel is dat min of selde vervolgings hieruit voortvloei.  Moet nie uit die oog verloor dat dit juis die jeugbrigade van die Broederbond was wat die konsep aan die ANC voorgehou het.    

President Cyril Ramaphosa a during a press conference regarding the loadshedding that has been affecting the country. Picture: Nokuthula Mbatha/African News Agency(ANA)*

Verwys na vorige sake soos die wapen, teksboeke, treine, tolpaaie, eskom, staatsentiteite, pensioene, nkandla skandale.    Opmerklik is al die kommissies wat vir dekades aangestel word, wat eenvoudig geen magte het nie.   Wie se tyd en geld word vermors met kommissies wat niks met die inligting kan of wil doen nie?   Kommissies en regters word volgens die grondwet deur die president van die land benoem en aangestel.   

Daarteenoor wil dit voorkom of die Phala Phala-roofdebakel ‘n sagte dood gesterf het.  Volgens berigte het Ramaphosa aan die openbare beskermer gesê dat sy geen jurisdiksie het om ‘n klag oor die Phala Phala-plaasskandaal te ondersoek nie omdat dit meer as twee jaar gelê is nadat ‘n buitelandse valuta-diefstal daar plaasgevind het.   

So, iemand erken in die openbaar daar was buitelandse valuta diefstal betrokke.    Indien sulke persone met dieselfde oortredings van die publiek was, was hul lankal verhoor en gevonnis.   Misdaad bly misdaad.  Van wanneer af word presidente van enige land vrygestel van vervolging?  En kan ‘n president sommer so besluit hulle mag nie vervolg word nie?

Reuben Sekwele, het ‘n strafregtelike saak teen Ramaphosa by Booysens-polisiestasie in Johannesburg geopen omdat Ramaphosa na bewering sy intellektuele eiendom gesteel het. Sekwele, die uitvoerende hoof van Rubbytad Group, ‘n onafhanklike kragprodusent, beweer Ramaphosa het sy sakeplan gesteel wat hy as ‘n ongevraagde bod ingedien het. 

Sekwele beweer Ramaphosa het hom later aan ander staatsdepartemente voorgestel aangesien die president glo tevrede was met sy sakeplan en dat die sakeman deur middel van ’n reeks e-posboodskappe met dié departemente gekommunikeer het.


*

http://www.rubbytadgroup.co.za/


https://www.youtube.com/watch?v=-VqlUOctT8c

https://www.gov.za/speeches/president-cyril-ramaphosa-2018-state-nation-address-16-feb-2018-0000

*


MEER INLIGTING:

ANC – Lethuli-house can of worms – “Nyani skeletons” – so-called “apartheid” (segregation) and ‘white privileges”/

/
State capture  Zondo commission – Molefe – Gigaga – Guptas

Ramaphosa se swart bemagtiging geldfontein

SO HELP ME GOD –  Ramaphosa and Phala Phala money

Ramaphosa -R140 billion ($8.5)

State capture  –  Ramaphosa

Supporters of Zuma Nkandla 5 July 2021

Zuma – Nkandla – Ingonyama Trustland

Corruption  –  Bosasa  –   Guptas   –   Armsdeals etc

Wapenskandaal –  Arms deals

Cyril Ramaphosa Empire (1)

Cyril Ramaphosa  – Empire se geldeenheid

Ramaphosa besittings en veel meer
Ramaphosa besittings  B-BBEE

ANC corruption

Goldman Sachs –  Ramaphosa  – IFC

Glencore 

Inhoudsopgawe B-BBEE Index

Sabotage inside Eskom 2020 report

Eskom sabotage from inside

Deliberate Sabotage at Eskom 

Eskom bank betaal baie goed

Submission by Solidarity 14 May 2003 in Parliament

Ramaphosa – Marikana

Bosasa Mti  –  Watson – Zuma

Bosasa – Bribes and the ANC

Ramaphosa –  Bosasa and R500 000

Bosasa – donations (fake)  money laundering  –  ANC –  DA  elections

Affidavit – State Capture by SARB & Banks

Zondo – Hogan – Zuma – State capture

Zuma – Zondo commission

Zondo Commission – Zuma – 2021

4 gedagtes oor “Ramaphosa sages”

Laat 'n boodskap

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Twitter picture

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Twitter. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s