Dr Hendrik Verwoerd (1901-1966)

Before 1970.   Dr Verwoerd wanted justice to all – black, coloureds, asian and white, all ethnic groups of people to build their own future, life, culture, language, traditions, and all new challenges thereafter.   In line with international laws.    Here are the few videos of Dr Hendrik Verwoerd.   There are still segregation in South Africa after 1994.   There are traditional trustland like Ingonyama Trustland or Richtersveld (Khoi san) , belongs to certain groups of people, each with their own chiefmans and leaderships.

Related image

*

We as whites (Boere and Afrikaners) did not write their legislations after 1994, but they all supported the ANC to implement B-BBEE (black empowerment) against all the whites, the minorities Afrikaners and Boere in South Africa.   It is an international right that all people have a right to have their own country and rule themselves – that was exactly what Verwoerd wanted.   He did not call it apartheid.
*

Dr Verwoerd kry die blaam vir alles wat in Suid-Afrika verkeerd geloop het, sommer vanaf 1652 ook.    In die tydperk was daar meer werksgeleenthede vir almal.  Volgens hierdie video materiaal was daar nie ‘n tuisland of tuislandleier wat hy nie besoek het, leiers met wie hy gaan besoek het om te hoor wat hulle behoeftes is.

Sy beleid van “afsonderlike ontwikkeling” was reeds daar voor hy aan bewind gekom het in die vorm van reservate en kroongebiede.   Na 1994 is daar steeds afsonderlike ontwikkelings, net onder ander name soos Trustgebiede en CPOs met afsonderlike, 8840 tradisionele leiers in 2018.  Nou hoe nou? Waarom die vals beskuldigings en blaam op blankes?   Afsonderlike ontwikkeling het reeds voor 1854 begin, lees die inligting oor die Shepstone beleid onder Britse beheer.

*

HF Verwoerd – Aanvaarding van Premierskap, 3 September 1958

Van Die Transvaler – 7 September 1966, BRIGADIERS MUSIEK

*

Out of the Commonwealth
Dr Verwoerd, Prime Minister of South Africa makes short speech before boarding an aircraft. South Africa are no longer part of the Commonwealth. LS of aircraft. Dr Verwoerd seen walking on runway with colleagues and shaking hands with various men. He boards plane. Dr Verwoerd is prepared for interviewing. He leaves for his plane.

H.F. Verwoerd “Man of Destiny” South African Radio Tribute Sept. 9, 1966

“Man of Destiny” – Douglas Fuchs. A programme of tribute broadcast on the English service of the South African Broadcast Corporation on 9/9/66 Sides 7 & 8 of a massive 12 LP boxset “H.F. Verwoerd – In Memoriam” .

https://www.youtube.com/watch?v=1otxQjYuiDE

*

PREVIOUS ARTICLES

That is all what it is – an identity card.   This is or was not the same type of card from Home Affairs.   Today all businesses require a safer system in place and have an identity card system into place, even for visitors.    If you want to enter a mine or the parliament as visitor, you need the necessary documents.  If you travel overseas, you need a passport or visum.  If you do not have one and enter such a country, if they find you, you will be deported.   The first internal passports in southern Africa were introduced on 27 June 1797 by the Earl Macartney in an attempt to exclude all natives from the Cape Colony.   Die gehate pasboek, en vandag dra ons almal ‘n pasboek, ‘n identiteitskaart of ou groen boekie.

Pass Laws – British colony 1797

*

Afriforum se toespraak in die parlement en ook oor ‘n dokumentêr gemaak oor “apartheid” trek aandag.   En lees mens alles oor dit wat dr H F Verwoerd kwansuis sou gedoen, alles behalwe wat hy in werklikheid gesê het oor Tuislande, word ‘n spul leuens verkondig.  Verwoerd het die gebiede ge-erf in 1961 – dit was  RESERVATE genoem wat swartes self in 1840-1854 begin skep het saam die Britse annekseerder van grondgebiede en myne.  Dus, hoe kon Verwoerd daarvoor verantwoordelik gewees het, as dit reeds bestaan het.   Luister na die beeldmateriaal waar wyle Dr Verwoerd self praat.

Afriforum – Verwoerdbeleid

*

Wat het Dr Verwoerd dit genoem?  Luister gerus self na video materiaal waar hy homself uitspreek oor die sogenaamde apartheid wat verkeerd verstaan word.    Verwoerd het meer vir swartes gedoen as die leiers vandag wat daarop roem wat alles beheer en regeer.  Hiervoor is hy vermoor.  Ons het nie swartes links en regs vermoor nie, daar was ‘n ordelike sisteme in plek, daar was opgetree teenoor terroriste wat bomme geplant het.  

Goeie buurmanskap Dr Verwoerd

*

All our ancestors lived under the British empire and their colonial control – various African countries as well as Canada and Australia.    It was first in the Cape colony followed by the Anglo Boer wars and annexations.  Mostly they were only focused on the minerals in certain areas like Witwatersrand and Kimberley.    In this southern part of Africa there were two independent Boer republics that were not part of the British empire, with minerals.

Shepstone – Natal, roots of segregation

*

Wat is in hul manifes vervat?  And they are still involved here, even on all other colonial states.   Read the Charter of the Commonwealth (their manifesto)
“British rule” Colonial rule

*

BRITISH CONTROL – BRITISH EMPIRE
This is the apartheid flag – where it started, long before 1900 – segregation started with the British empire under their control and flag.     1854 AND EVEN BEFORE
Dis waar apartheid begin het, by die Britse ryk onder hulle Vlag. (vlae – let wel, daar is meer as een vlag).
The Flag of the British South Africa Company was the flag used by the British South Africa Company (BSAC) and Rhodesia under company rule. It was adopted in 1892 and was used until 1923 when the south of Rhodesia voted to become Southern Rhodesia and the north was surrendered to the Colonial Office to become Northern Rhodesia

British Empire and their colonial rules/flags

*

Britse setlaars het net na die Anglo Boere oorlog hierheen gekom met opdragte om uit te voer. Daar is spesifiek plase uitgedeel en ander gekoop, nadat die Britse regering die Vrystaat en ZAR geannekseer het.  British settlars arried also after the Anglo Boer War and receied land and farms.
Britse Setlaars – 1904 – Westminster

*

Let gerus op ooreenkomste tussen Britse koloniale bestuur in Afrika met die van Ierland, wanneer die “HOME RULES” ook op die Ierse volk van toepassing gemaak is en bloedige gevegte daaruit voortgespruit het. Alle “bestuursake” word onder die dekmantels van wetgewings gedoen sodat dit vir almal moet lyk of die heersers die regte kanale volg – en ook koppel aan “demokrasie”.

Statebond – Commonwealth (British)

*

The Commonwealth Parliamentary Association – The CPA was founded in 1911 at a meeting of Heads of Government in Westminster Hall as the then-Empire Parliamentary Association and its affairs were administered by the UK Branch. The original members were Australia, Canada, Newfoundland, New Zealand, South Africa and the United Kingdom.
1911 – South Africa – Commonwealth Parliamentary Association

*

Chief Matanzima –Transkei was the first homeland to be created and was the first to adopt a flag. The Transkei flag was adopted on May 20, 1966 and was officially hoisted for the first time on (South African) Republic Day, May 31, 1966. The flag remained unchanged when Transkei was granted independence on October 26, 1976 and continued in use until the Republic of Transkei was reincorporated into South Africa on April 27, 1994.   The flag was a simple horizontal tricolour of ochre over white over green. Ochre symbolized the soil of the territory signifying security and self-sufficiency. White stood for Christianity and peace and green represented vegetation.

Transkei – first Homeland – road to independence – 1962

*

Kgosi Lucas Manyane Mangope, one of the previous Homeland leaders had ruled a showpiece state, Bophuthatswana.  Bophuthatswana was one of the 10 homelands and independence (TBVC) was part of their future with Hendrik Verwoerd’s twinkling words, “a policy of good neighbourliness” (various speeches).

Wyle Dr H F Verwoerd – 6 September 2019

*

Whether liberals and communists want to take away his smile or twist his words as they please, our history will not change.  Dr Hendrik Verwoerd is a man who is and will be part of our history.  An eraser or tippex will not work to get rid of other people’s history.   Every people in South Africa do have a history and roots – without the necessary recognition, people are really blind.
Every people do have an international right to rule themselve in their own country.

Dr Hendrik Verwoerd – 8 September 1901-6 September 1966

*

Segregation was created in 1854 by the traditional leaders and Lord Shepstone (policy) in London.  The great media and other propaganda lies told against apartheid countermanded:   In 1988, a German book (The lie of apartheid and other true stories from Southern Africa) reported how benevolent the “White Giant of Africa’ actually had been under so-called apartheid.  After 1994 and the so-called democratic “rainbow nation”,  the same ethnic groups and even more, are still living either on Trustland or different CPA’s (Landclaims legislation).  It is not only South Africa, but the whole of Africa and other continents do have varioius ethnic groups of people and they all differ from each other.   In South Africa the ethnic groups and leaders blame the white minority people for their own segregation choices.

‘Apartheid’ > 1854

*

Voor 1960 het die Zoeloe reservate reeds 100%t bestaan en was in unie dokumente vervat.   Reeds vanaf 1854 was dit reeds as aparte gebiede vir etniese kulture ‘geskei” van mekaar – met eie leiers.
The Mfecane had a great influence on the history of South Africa. Large parts of the country in Natal, the Transvaal and Free State were largely depopulated because people fled in droves to safer areas such as the Transkei, the edge of the Kalahari, the Soutpansberg and the present day Lesotho. In consequence, these areas could not cope with the sudden influx and became overpopulated. 

Zulu people – Ingonyama Trustland

*

There are various kinds of minerals in South Africa – we all know that and we all know that there were different WARS about this minerals and there are still today the same WARS, between the people and those “elites” that wanted everything for themselves.  Richtersveld area was also a land claim from the Khoi san people and that changed the property (ies) as a registered CPA (s).

Richtersveld – Diamonds

*

Een van die tuislande wat ‘n eie ekonomie en geldstelsel ontwikkel het – respek aan wyle Lukas Mangope wat dit verder ontwikkel het.   Ek glo sy nalatenskap word waardeer deur baie van ons en sy eie mense.   Vandag sou die tuisland ‘n volwaardige land soos Botswana gewees het as hulle die geleentheid gehad het en nie “doodgedruk” was nie.
Daar is heelwat inligting oor Tuislande en Trustgebiede oor die besonderse en verskillende area in ons land, wat bygevoeg sal word.   Die kommuniste en liberales wil natuurlik al hierdie geskiedenis totaal en al ontken en dooddruk.  Daarom verander hulle name soos byvoorbeeld Anglo Boere Oorlog na Suid-Afrikaanse oorloë, terwyl daar geen Suid-Afrika was wat ‘n oorlog gemaak het teen Brittanje nie.   Dit was twee onafhanklike Boere republieke teen wie Brittanje kom oorlog verklaar het omdat ons voorouers nie onder Britse bewind wou leef nie en skaars ‘n paar maande later neem hulle al die myne oor wat hul uit London beheer en bestuur

Bophuthatswana Homeland (SA)

*

Kenya also have “reserves” like it was here in South Africa – 1854-1961.   Today they also have “TRUSTLANDS” like in South Africa (name change).   Land alienation in Kenya : During the colonial period, land in Kenya was divided into three parts, namely the Scheduled Areas, the Coast and the Trust Lands. The latter were also known as Native Reserves or non-scheduled areas.    Mostly communal lands.
Kenya – Trustland and british colony

*

George Soros financed the constitution of South Africa, parliament, black sash and legislations.  (others as well)
Suid-Afrika Parlement /South Africa Parliament

A white paper of SA Parliament – most of the ethnic peoples are not part of the so-called rainbow nation (30++ millions with the khoisan and others in the CPA’s)
Ooreenkomste – Agreements

December 2018
Traditional leaders South Africa: 8840

What perks are there for the traditional leaders
Ramaphosa’s new cabinet, mp’s and perks and traditional leaders

It is also written in their constitution.
South Africa: Traditional leaders

7 gedagtes oor “Dr Hendrik Verwoerd (1901-1966)”

 1. Ek dink julle is vol leuens en beves jul selfs op jul slegte luiers wat als wat hulle verkeerd gedoen het uit die koerante gehou het,wys ons as julle so eerlik is wat julle apartheid so goed gemaak vir nie blankes,skryf oor hoe swak salarisse was vir nie blankes die on menslikheid wat hulle moes deur gaan om lewe te gemak vir julle blankes skryf daaroor,wys ons hoe eerlik julle is hoekom kon ons mense nie studeer het met julle was/is ons nie mens genoeg gewees vir julle en bó op dit staan julle trots en verkondig julle nog GOD se woord en gebruik dit asof julle gló in hom só wat is dit want ek kan nie sien wat julle só goed voor was,ń nie blanke R100 per week en n blanke R4000 n maand albei werk op die myn hoe de donder kry jy so iets reg,ons ken arm-moed als te dank aan julle nou is die skoen in die ander voet nou klae julle geniet dit ek hoop julle lees die woord waar hy sê wat jy SAAI sal jy MAAI…ciao

  Like

 2. Kortliks:
  Ons het die land SA oopgemaak en opgebou en beskawing gevestig.
  Later her die barbaarse swartes afgetrek na die Kaap en ons mense begin uitmoor en droog ( Net soos vandag nog). Dit hier aan die Oosgrens waar apartheid noodgedwonge begin het ,terwille van ins oorlewing.
  Julle swartes het mekaar uitgemoor en ons tokens on hulp gevra.Ens. Ens.
  Wat het julle vir julleself goed gedoen ???
  Antwoord; NIKS !
  NIE eers die wiel uitgevind nie.
  Ons het julle gered van natuurlike uitwissing. D.m.v. o.a. medisyne , tegnoligie, opvoeding, opleiding, evangeline ens. Beskawing !
  Ons Sendelinge het o.a. vir julle n taal help skep combat julle uiters primitief was.
  Geen erkenning vir dit aan ons nie. Geen dank of waardering nie.
  Nee net valse beskuldigings.
  Meeste van julle bly barbare
  ANC ? – swak. Sleg , korrupte moordenaars. Julle het nou die vrugte begin pluk van julle eie barbaarse denke en handeling .
  Dis julle eie skyld, maar nee julle het nie die vetstand of guts of vaardigheid en ook vetanrwoordelikheid on teg en logies te dink nie..
  Hou op om julle self te bejammer.
  Toe die Britte ons mense uitgemoor en ons land onregmarig great HRT, toe het ons weereens God gevra en ons het vrek hard geveg en gewrrk on ons land op te bou.
  Nou het die liberals julle gebruik en gebreinspoel om ons weereens aan te val.
  Aanvaar julle verantwoordelikheid en raak ontslae van die krimineles en barbare vanoor die grense.
  Raak beskasad en hou op om ons, veral plaasmense ,wat julle van kos voorsien , uit te moor. Die moordenaars sal deur God gestraf word !!!!!!!
  Doen iets vir julleself en hou op om so onbeheersd te vreet en te steel en ye teel.
  Ons kan hande vat , maar pasop ! Ons vertrou nie die Satan nie.
  Word werklik kinders van God !
  Ons kan saam n toekoms uitwerk.
  Sela

  .

  Like

Laat 'n boodskap

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Twitter picture

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Twitter. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s