Statebond – Commonwealth

INTERESSANTHEDE OOR DIE “BRITSE HEERSERS”
Let gerus op ooreenkomste tussen Britse koloniale bestuur in Afrika met die van Ierland, wanneer die “HOME RULES” ook op die Ierse volk van toepassing gemaak is en bloedige gevegte daaruit voortgespruit het.    Alle “bestuursake” word onder die dekmantels van wetgewings gedoen sodat dit vir almal moet lyk of die heersers die regte kanale volg – en ook koppel aan “demokrasie”.  Dieselfde word ook in Suid-Afrika asook ander Afrika gedoen met al die verskillende Trustwette en kommunale wetgewings.  In die proses word soveel wetgewing teenoor veral die blankes, wat minderheid is in Suid-Afrika, om ekonomies te ontmagtig vir algehele ineenstorting.

Image result for british colonies 1800 map  selfrule

Die Shepstone en Lancaster beleid is presies dit in Suidelike Afrika wat Zimbabwe insluit – waar volke slegs beperkte magte gegee is en deur die Britse ryk beheer word.

IRELAND – 100 YEARS BACK

**

Lancaster House Agreement, signed on 21 December 1979

Land reform in Zimbabwe officially began in 1980 with the signing of the Lancaster House Agreement, as an effort to more equitably distribute land between black subsistence farmers and white Zimbabweans of European ancestry, who had traditionally enjoyed superior political and economic status
In 1979, the Lancaster House Accords signed by Lord Carrington agreed to an equitable compensation in the distribution of farmland. Verbal agreements supplemented the written records; the written accord is an incomplete document. The minutes and session discussions are also incorporated into the final Accords if the parties so intended.   At present, the British government has stated that it’s unwilling to meet those promises for compensation. From Tony Blair’s government to Cameroon, the UK government is unwilling to move forward on land compensation unless Mugabe exits. Human rights, I am beginning to concede, is not the only pressing issue: international law and agreements will also play a role in Zimbabwe’s political growth. For starters during the Rhodesian Bush war the Rhodesian armed forces engaged in racist and systemic human rights violations; labelled as ant-communist in nature. Mugabe was knighted by Britain in the past, at a time some argue he was involved in human rights violations – how a person earns a knighthood in this context is a million dollar question: Sir Robert Mugabe.
As for land ownership, the guerrilla fighters argued that since The Creator had put them on the land without white people there was by Natural Law a right for self rule, and this was inalienable to the African. The thing speaks for itself – res ipsa loquitur.

 

During the first post independence decade of 1980-90, the then prevailing willing seller willing buyer principle led to a conservative market led reform policy. The 1985 Land Acquisition Act, though drawn in the spirit of the 1979 Lancaster House “willing seller, willing buyer” clause (which could not be changed for ten years), gave the government the first right to purchase excess land for redistribution to the landless. However, the Act had a limited impact, largely because the government did not have the money to compensate landowners. In addition, European farmers mounted a vigorous opposition to the act. Because of the “willing seller, willing buyer” clause, the government was powerless in the face of the farmers’ resistance. As a result, between 1980 and 1990, the government acquired only 40 percent of the targeted 8 million hectares (19.77 million acres) of land, and 71 000 families out of a target of 162 000 were resettled. Much of the land acquired during this phase was of poor quality according to Human Rights Watch.

https://www.mtholyoke.edu/~jani20r/classweb/worldpolitics/landreform.html

** ** ** **

Die tendens word steeds in alle Volkebondslande (Commonwealth countries) toegepas, daarom is daar of tuislande, reservate, kroongebiede of trustgebiede – alles word meestal slegs met kommunale en beperkte magte uitgeoefen.

Grondvraagstukke lei tot protesaksies en geen beheer.

REWOLUSIONêRE ROOI BOLSJEVISTIESE OPSTANDE, SOOS IN DIE MYNE VAN DIE 1920’S – UITWISSING VAN VOLKERE

Die privaat titelakte houers word uiteindelik die slagoffers van “rassisme” en word in die proses vals beskuldig van diefstal dat daar grond gesteel is en die indruk word gewek dat swartes, ook die immigrante uit Afrika en China, saamspeel of eintlik betaal word om die rewolusie hoog te laat brand vir totale vernietiging, nes met tydens die Anglo Boere oorloë.   Die jare na 1994 het net in felheid toegeneem.

Dr Verwoerd het met mening uit die Statebond uitgeklim, daar was selfs ‘n referendum daaroor gehou.   Dit was ook hy wat die etniese volke onafhanklikheid wou gegee het waar die liberaal verligte blankes, broederbonders en die sakp-anc-pac en ander dit stopgesit het.  Nadat die land oorhandig is deur FW de Klerk en sy liberales is  daar weer teruggespring in die Statebondkring in.

***

On 5 October 1960 a referendum of White voters was held to decide whether South Africa should become a republic. The result showed that 52% were in favour of a republic. In accordance with his promise that the republic would remain within the British Commonwealth, Dr H.F. Verwoerd, South African prime minister, went to London in March 1961 to give the Conference of Commonwealth Prime Ministers formal notice that South Africa was going to change from a monarchy to a republic, and at the same time to request permission to remain within the British Commonwealth.

The ANC joined them again after 1994.

**

South Africa Goes (1961)

Dr. Verwoerd Makes A Statement As South Africa Becomes A Republic (1961)

9 gedagtes oor “Statebond – Commonwealth”

  1. […] Let gerus op ooreenkomste tussen Britse koloniale bestuur in Afrika met die van Ierland, wanneer die “HOME RULES” ook op die Ierse volk van toepassing gemaak is en bloedige gevegte daaruit voortgespruit het. Alle “bestuursake” word onder die dekmantels van wetgewings gedoen sodat dit vir almal moet lyk of die heersers die regte kanale volg – en ook koppel aan “demokrasie”. Statebond – Commonwealth […]

    Like

  2. […] Let gerus op ooreenkomste tussen Britse koloniale bestuur in Afrika met die van Ierland, wanneer die “HOME RULES” ook op die Ierse volk van toepassing gemaak is en bloedige gevegte daaruit voortgespruit het. Alle “bestuursake” word onder die dekmantels van wetgewings gedoen sodat dit vir almal moet lyk of die heersers die regte kanale volg – en ook koppel aan “demokrasie”. Statebond – Commonwealth (British) […]

    Like

  3. […] Let gerus op ooreenkomste tussen Britse koloniale bestuur in Afrika met die van Ierland, wanneer die “HOME RULES” ook op die Ierse volk van toepassing gemaak is en bloedige gevegte daaruit voortgespruit het. Alle “bestuursake” word onder die dekmantels van wetgewings gedoen sodat dit vir almal moet lyk of die heersers die regte kanale volg – en ook koppel aan “demokrasie”. Statebond – Commonwealth (British) […]

    Like

Laat 'n boodskap

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Twitter picture

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Twitter. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s