Korrupsie van die ANC – Thabo MbekiDit neem soms dekades om in stilte en nabetragtings van liberale media berigte, agter die kap van die korrupsie en misdaadbyl te kom.   Alles word meestal ontken, as sameswerings gesien en onder dekmantels weggesteek.  Tog, die uiteinde is dat heelwat van die sogenaamde sameswerings die waarheid is en media saamspeel om alles weg te hou van burgers en belastingsbetalers.  Wat interessant is, die maatskappye of staatsentiteite betrokke in korrupsie en wanbestuur, wat totaal bankrot is en keer op keer deur regering gefinansier word, is almal onderhewig aan swart bemagtiging en regstellende aksie wetgewings na 1994.   Hoogverraad staan uit.   Staatskaping is bo-aan sowel as sabotasies oral.

 

FILE: Former President Thabo Mbeki. Picture: EWN.


*

Lees ook meer op oor diegene wat om dieselfde tafels sit wat gedek is.
AAI (Afrikaner-Afrika inisiatief)
ABN en Dinokeng
Submission by Solidarity 14 May 2003 in Parliament

ANC is en staan beslis nie alleen hierin nie – baie speel saam in hierdie magspel van die ANC om die minderbevoorregtes meer te verarm en uit te buit en te laat uitsterf.    Die bevoorregtes is verantwoordelik vir hierdie menseskendings en regte wat van ons volk ontneem word.

VOLKSONDERDRUKKING : SELFBESKIKKING EN ONAFHANKLIKHEID

Dit is internasionale reg wat bepaal dat elke volk, maak nie saak wat die groote van daardie volk is nie, die reg tot selfbeskikking en eie onafhanklike land het, met eie regering om hulself te regeer.  Ons het as volk daardie reg, want ons word tans van alle kante af onwettig en onmenslik onderdruk.

*
*
*

Die ANC regering het die wetgewing ingestel met ‘n doel en missie – die liberale en klassieke liberale blanke se rol hierin word al vir dekades weerspieël in bereigte sowel hansards van parlement.    Alles haarfyn beplan sodat die konserwatiewe Boere en Afrikaners ekonomies ontmagtig word.  Hul  laat eerstens toe dat dit wettig uitgevoer word en stel tweedens hul eie bevoordeeldes aan in posisies sodat korrupsie soveel as moontlik kan plaasvind in veral staatsentiteite wat in 1994 al hul ekonomiese wiele gehad het. 

Hoeveel van die korruptes en skelms, die verraaiers,  is al sedert 1994 vervolg, gevonnis en hoeveel geld wat gesteel is, is al ooit teruggevind (met rente en ook SARS inkomste).     

Swart bemagtiging en regstelaksie wetgewings is nie ANC beleid nie, maar wetgewing wat swartes en ander kleure bemagtig en slegs blankes ontmagtig in die proses.  Dus, is dit nie vreemd dat heelwat konserwatiewe blanke Boere en Afrikaners verwyder is (word) sedert 1994, veral uit die staatsdepartement asook staatsentiteite, soos wat nou in die Zondo kommissie aangespreek is, sodat hierdie aftakelingsproses met meer gemak kon gevolg het.   Dit het niks te doen met vorige vals vlag benadeeldes van die sogenaamde ‘apartheid’ nie.     Die bevoordeeldes van die geldmaakskemas sit agter alles.

Dan durf swart leiers soos die EFF en ander mor en kla oor dit rassisties is as daar wel hier en daar blankes aangestel word (Eskom en Absa). 

Swart bemagtiging en regstellende aksie wetgewing is hoogbetalend vir veral die bevoordeeldes, veral die ANC en andere, wat sorg dra dat die blankes krepeer van ellende onder bome sonder heenkome en inkomstes.  Dit alles word meegehelp met al die aanvalle teenoor veral Boere wat voedselvoorsieners is, sodat Boere van hul plase afgedryf kan word en ander of land verlaat of onder bome gaan plak.   Ekonomiese ontmagtiging van ‘n hele volk.

 

*

Gold and money  SA –  Goud en geld

CORRUPTION IS HIGH IN SOUTH AFRICA

Sabotage inside Eskom 2020 report

Soweto and others claim free electricity

Eskom –  Soweto  –  R3.6 bn – ander wanbetalers

Sometimes it takes decades to get behind the hood of corruption and crime in especially the silence and reflections of liberal media reports as well as politicians.    Like in the case of the Zondo commission (appointed by Zuma) – now all those mentioned names of high profiles, after years of investigation, whereto ?  Just another commission of ‘elders’.   Elders, with respect, there are thousands of elders, that do not get their R350 from government at all.   But those investigated must go and need wisdom from the anc elders…

It is not working like that in a democratic society, but the ANC and the judges decided that it is the way to go.   See the elders and to do what? 

What about the arms deals, that started just after 1994?   

Everything is mostly denied, seen as conspiracies and hidden under cover.    The money is in private accounts oversea?   Yet, the end result is that many of the so-called conspiracies are true and media are playing together to keep everything away from citizens and taxpayers.

Interestingly, the companies or state entities, like Eskom, SAL and others, are involved in corruption and mismanagement, which are totally bankrupt and repeatedly funded by government, are all subject to black empowerment and affirmative action legislation after 1994.   And a big company like Eskom decided just to written of billions of debt of municipalities, cities , example like Soweto.  How is that possible to steal electricity and they still do not want to pay for it.   Eskom is there for all of us, not only for Soweto people or others that do not want to pay for their services.   That is High treason that stands out.

Is the ANC alone in this scandals?   NO.   

The Arms deals scandal started decades back and more scandals followed soon after and even before that time.  The State Capture, the People captures – the Textbook scandal – Escom, SAA, SABC, Denel – all SOE’s scandal – Gupta scandal – Nkandla scandal – Tenders and Trains scandal – Soccer stadium scandal – Land scandal – 5000 farms scandal –  ALL of this since 1994.  Most companies are B-BBEE but the corruption money are there for the elites only.

*

There have been so many scandals since 1994, but the one after 1994 only joined the other elite scandals before 1994. Project Hammer (FW and his colleagues) as an example. Trillions have already been lost in the “wonder fountain” of South Africa to which taxes are contributed.   And when you buy new equipment because of loadshedding, 15% VAT is going to the government (again).   But now, Eskom want more ‘levies’.   Why on earth? 

Eskom do not make use of only power stations.   There are various solar, wind and hidro contracts as well.

 

ANC REGIME EN SKANDALE – KORRUPSIE EN STAATSKAPING

Daar is soveel skandale sedert 1994, maar die na 1994 het net by die ander elite skandale voor 1994 aangesluit.  Projek Hammer (FW en sy kollegas) (hamer) as ‘n voorbeeld.  Triljoene is al verlore in die “wonderfontein” van Suid-Afrika waartoe belastings bygedra word.   

Voeg die 15% VAT wat uit misdaad, mediese sorg en versekering verdien word, en die omvang van korrupsie word net al groter.   

Waar gaan al hierdie korrupsie geld heen?  Na ontwikkelingsbanke toe.   Die Wapenskandaal het ook bygedra om infrastrukture vir die Chinese te skep, en sommiges elites en verwant aan seekatarms van die ANC hou hul verniet onkundig daaroor.

*

2016
“The ANC has become exactly what Mbeki warned: ignoble, parasitic and corrupt. No wonder he wont campaign for them.”
https://www.youtube.com/watch?v=ty_GkoKZfi4

*

Former President Thabo Mbeki says the ANC has a general money problem
16 Augustus 2019
https://www.youtube.com/watch?v=44HLdruf5Wc

*

Former President Thabo Mbeki has added his views on presidential campaign funding in the African National Congress(ANC), reportedly saying issues around how money is used within the governing party is something it is aware of.

It was reported that at an interactive event with students at the University of South Africa on 15 August, Mbeki  believed the public scrutiny around President Cyril Ramaphosa’s funders to his 2017 ANC presidential campaign shouldn’t be focused on the president alone as the problems have been around for a while.

He referred to the ANC and added a statement that there hasn’t been any policy on the issue meant “the matter must be attended to”.

 

Mbeki Institute@TMALIunisa
 

https://www.pscp.tv/w/cCVohjY0ODc0NjV8MU9kSnJ2RG5QalhKWKYcfp-tQUhkP3sxNjZV_a_tynS27I9lYOr2lX9MhNf- 

TMALI @TMALIunisa

TMALIunisa was LIVE

pscp.tv

 
 
 

The former statesman also said he didn’t believe any ANC leader had been bought by “monopoly capital” following accusations by some opposition parties that Ramaphosa was bought by “white monopoly capital” after the Sunday Independent published the names of the CR17 funders, which consisted largely of business people.

The matter surrounding Ramaphosa’s ANC campaign funding followed Public Protector Busisiwe Mkhwebane’s report released in July, which found that the president misled Parliament over a R500,000 donation to his campaign from African Global Operations, previously known as Bosasa.

In November 2018, Ramaphosa responded to a question in the National Assembly in which he claimed that the money was in fact payment to his son for services rendered, but he later corrected the statement.

Ramaphosa took the Public Protector’s report on an urgent judicial review to be set aside. The High Court in Pretoria granted him an interdict of Mkhwebane’s remedial action and recommendations, which included, among others, an ethics probe by Parliament and the National Prosecuting Authority investigating allegations of money laundering involving the C17 campaign.

At the beginning of August, emails related to funding for the campaign were leaked and circulated on social media. The emails were verified in newspapers, which reported Ramaphosa’s campaign managers believed the communication was intercepted illegally.

Mkhwebane then filed the record with the High Court as part of the president’s application to review and set aside the report and its findings. But, other evidence related to the Public Protector’s report may be made public depending on whether Ramaphosa’s legal team is satisfied that the records were lawfully obtained and are not confidential.

https://ewn.co.za/2019/08/18/thabo-mbeki-anc-has-bigger-problem-around-money

*


RELATED TO CORRUPTION

Zondo: Guptas, Zuma, Ramaphosa etc

Capture of people – Black Empowerment –  Zondo

State capture – Ramaphosa

Zondo Commission – Phadima Fukula

ConCourt send Zuma to Jail – Zondo – “spider web”

Paul Holden SWI at Zondo Commission on Guptas

Ramaphosa – Corruption – Zondo

Zondo – Guptas – Duduzane Zuma

Zuma and Zondo

State capture – Zondo commission – Molefe – Gigaga – Guptas

Zondo Commission – Zuma – 2021

Zondo – Hogan – Zuma – State capture

Eskom capture

Eskom – corruption

ESKOM – Trillians – Guptas – State capture

5 gedagtes oor “Korrupsie van die ANC – Thabo Mbeki”

Laat 'n boodskap

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s