Wetgewings SEB-RA : B-BBEE-EE legislations

 

Dis nie net die Suid-Afrikaanse Parlement, wat uit verskeie politieke partye bestaan, wat mekaar steun om wetgewing te implementeer nie.  Die SAKP-PAC-ANC-EFF-IVP-DA regering is ondersteuners van swart bemagtiging en regstelaksie teenoor blankes en hul besighede.  Dit het reeds in 1986-89 in Dakar ontstaan (Idasa).    Liberale en klassieke liberales, diegene wat die grondwet steun, wat voorleggings in parlement gehou het na 1994, is 100% agter die ANC regering en hul doen en late.  Alle politieke partye se lede word ingesweer onder die ANC grondwet van 1996.

South Africa's Political System | World Elections


*

Wanneer daar interaksie tussen politici in parlement is, word nie net vuiste uitgedeel nie.  Daar is heelwat leesstof en video materiaal die afgelope 27 jaar, wat die feite reflekteer en ons konserwatiewe en blanke minderheidsvolk direk raak.   Veral ons besighede en Boere wat nie ten gunste van swart bemagtiging is nie.  Lees wat aangaan op webtuistes, veral die Hansards van Parlement en vergelyk dit met die ‘demokratiese grondwet’ en 1955 anc manifes, wat toe al hierdie dinge van na 1994 bepleit het.


*

Bykomende en aanvullende  inligting en artikels

Related information regarding our own people (volk), that is not part of the so-called rainbow nation.

Submission by Solidarity 14 May 2003 in Parliament

Wetgewings B-BBEE-EE legislations


*

Quote

SA HANSARD

14 Mei 2003

The Commission on Gender Equality, Solidarity Union, Community Constituency (NEDLAC), the Disabled People of South Africa and Business South Africa made submissions on employment equity.

It was pointed out that the way in which gender is defined in the workplace often reflects gender inequality and stereotyping. They suggested that companies should give a report to the Commission as to how they have implemented the Act so to allow the Commission to monitor the implementation.

The Solidarity Union suggested that equality as an accord between the non-designated groups and the designated groups is crucial for South Africa. They argued for a balance between the legitimate rights of the designated groups and that of the non-designated groups.

The Community Constituency of NEDLAC suggested that Government, Labour and Business need to develop a clear protocol to ensure the participation of designated groups in strategic projects. DPSA argued that by providing reasonable accommodation the business can also benefit by employing persons with disabilities. BSA suggested that SETA’s need to play a stronger advisory role as far as training and developing programmes are concerned.

Quote

Solidarity Union submission

Dirk Hermann in Parlement – voorlegging gedoen

Solidarity Union submission

 

Mr Dirk Hermann expressed his shock at the statistics presented of top and senior management. It was exactly top and senior management who used the previous dispensation to protect themselves.

Mr Hermann noted that the negative consequences of racism need to be removed and that it is thus a challenge for South Africa to apply affirmative action. One has to be careful not to implement affirmative action in such a way as to create new forms of imbalances. He stated that the Solidarity Union has followed a positive approach as far as the Employment Equity Act is concerned and cooperated fully in the drafting of the Act.

Mr Hermann looked at the effect of affirmative action on non-designated groups. These groups feel alienated. Mr Hermann explained to the Committee that alienation finds expression in the following:

Powerlessness. This can lead to resistance, as non-designated groups are no longer committed.
Meaninglessness, meaning that the natural capabilities of people are not being developed.
– Whites fear that affirmative action will become a permanent phenomena, which results in immigration.
Normlessness. People’s behaviour becomes difficult to foresee.
Isolation – people become estranged from their community’s culture. Scepticism may lead to isolation.
Self-Alienation. This is the inevitable end result if a person experiences (a), (b), (c) and (d).

Mr Hermann stated that affirmative action is a reality, as South Africa needed to rectify the imbalances of the past.

Mr Hermann made the following recommendations as possible solutions:

-Equality as an accord between the non-designated groups and the designated groups is crucial for South Africa. He indicated that there needs to be some form of balance between the legitimate rights of the designated groups and that of the non-designated groups. The result of an accord will be that the non-designated group will get involved in eliminating past imbalances without creating new imbalance.

The that the purpose of the accord would be to:
-Enhance democracy in South Africa.
-Ensure full participation of the none designated groups.
-Give content to the values contained in the constitution.

He suggested that there could be a separate code of good practice or an amendment of the current one. This would be a way of preventing litigation, as it is too lengthy and does not enhance good relationships. Therefore there is a need for political action.

https://pmg.org.za/committee-meeting/2436/

*
*
*
*
*

Dis belangrik om volksvyande te leer ken, veral diegene wat soos lyk en praat soos ons, wat in parlement opstaan en teen ons,  konserwatiewe blanke volksgenote diskrimineer en wat probeer om besighede te laat sink. 

Multi-kultuur organisasie kan nie namens ons volk voorstelle maak of die indruk wek dat ons deel van hulle is nie. Die onbuigsame, rassistiese en diskriminerende wetgewings, wat met liberale en klassieke liberales se hulp opgestel is, voorkom dat ons ekonomies kan vorder om ons te versterk. Daarom emigreer heelwat van ons volksgenote eerder om te kan oorleef in ‘n ander land waar hul welkom is en voel.

Ons het ‘n swerwersvolk geword, heelwat doen selfs afstand van wat hulle sin is. Daar is verskeie redes die afgelope 27 jaar wat met ons volkslede gebeur :

1) Hulle die land verlaat vir heenkome en werksgeleenthede elders.
2) Die doel is om ons volk se kultuur, identiteit, tradisies, taal en alles te vernietig,
3) Die oorsaak is waarom armoediges vandag onder bome en in tente bly, sonder werk en heenkome asook ;
4) hongernood, die uitteer weens kommer en geen voedsel weens armoede.

Daar is reeds groot hongersnood onder ons volksgenote.  Kospakkies alleen gaan nie ons armoediges ophef nie. Gaan elites in parlement slegs van ‘n kospakkie per dag leef?

Werksgeleenthede skep is en moet ons almal se eindpunt wees. Dit kan slegs geskied as ons ons eie besighede op die been bring en ons eie mense werksgeleenthede gee en bevorder. Steun dus waar moontlik, volkseie besighede en aanstellings.

Terloops, leer uit ons geskiedenis. Dieselfde tipe gedrag het ook tydens en voor die Anglo-Boere oorloë gebeur.


***

RELATED

Swart bemagtiging B-BBEE

10 gedagtes oor “Wetgewings SEB-RA : B-BBEE-EE legislations”

Laat 'n boodskap

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Twitter picture

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Twitter. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s