Quercetin – Uie, groentes en vrugte – Vitamien P

*

Uie is veral bekend vir hul skerp geur, nie net noodwendig vir hul voedingswaarde nie.   Baie persone word afgesit deur die reuke as uie en knoffel geëet word.  Die totale inhoud van quercetin in uie is 300 mg/kg, wat aansienlik hoër is as in baie ander vrugte en groente.   Twee van hierdie verbinding se mees noemenswaardige voordele is die ondersteuning van hartgesondheid en beskerming teen oksidatiewe stres.  Dit is algemeen bekend dat quercetin ‘n duidelike effek het op allergieë, asma, artritis, kanker, diabetiese komplikasies, neurodegeneratiewe versteuring en osteoporose.

Onion - Wikipedia

*

Quercetin

Hartgesondheid:

Quercetin speel ‘n positiewe rol in die ondersteuning van gesonde bloeddruk en endoteel gesondheid. Die endoteel is die dun laag selle wat die liggaam se bloedvate en hart beklee. Dit word as ‘n aktiewe orgaan in die liggaam beskou, aangesien dit help om te beheer wanneer bloedvate ontspan of saamtrek.

Beskerming teen oksidatiewe stres:

Almal ondergaan een of ander tyd oksidatiewe stres, wat veroorsaak word wanneer daar ‘n wanbalans van skadelike vrye radikale is, wat selle en weefsel beskadig.  Hierdie proses vind binne die liggaam plaas en affekteer die gesondheid en spierweefsels.   Alhoewel dit van persoon tot persoon verskil, word daar dalk nie onmiddellike effekte van oksidatiewe stres gevoel nie.   Dit kan beide die gesondheid en die immuunstelsel mettertyd beïnvloed en erg benadeel.

Antioksidante kan help om sommige van daardie stres te onderdruk.    Aangesien quercetin as ‘n vrye radikale “aasdier” optree en antioksidant prosesse ondersteun, sal dit meebring dat daarvan ontslae geraak word.   Sien in die geestesoog wat ‘n ‘aasdier’ maak.  Dit verslind en vernietig.

*

Quercetin is ‘n plantpigment (flavonoïed). Dit word in baie plante en kosse aangetref, soos in groen blaargroentes, sitrusvrugte, heuning, uie, knoffel, groen tee, (veral rooi) appels, appelkose, bessies kersies, framboos, Ginkgo biloba,  Bokwietee en selfs rooi druiwe het quercetin.   Dit wat in  uie voorkom is redelik hoog.
Daar is verdere studies gedoen :

https://greenmedinfo.com/substance/garlic

*

Daar is dus meer as een soort ui wat nie net goeie eienskappe besit nie, maar gesondheidsorg op die langduur verbeter.  Ons voorgeslagte het heelwat van uie gebruik gemaak en dit word vandag steeds in huishoudings gebruik.  Quercetin. wat ook in ander voedselsoorte voorkom, is  ‘n natuurlike middel is vir menslike gebruike en gesondheid.

Moenie oorskil nie:

Quercetin is oneweredig in uie versprei en is meer gekonsentreer in die buitenste ‘papier’lae van die skil. So nadat jy daardie dun papier bedekking teruggetrek het, het die eerste twee tot drie lae, wat geneig is om dikker en dalk selfs ‘n bietjie slymerig te wees, die meeste quercetin. Moenie daardie lae skil en weggooi nie. Kap of sny dit saam met die res van die ui in skywe. En dit is altyd ’n goeie idee om uie onder koue water te was nadat jy geskil het om ontslae te raak van enige vuilheid of kontaminante wat moontlik deur die buitenste laag gegly het.   Hierdie buitenste dele kan selfs apart gekook word soos ‘n tee.

Kook sonder water of eet en drink sover moontlik dit rou:

Een studie het gekyk na die effek wat verskeie gaarmaakmetodes op flavonoïed-inname van ‘n ui het. Die resultate het getoon dat die braai van uie met olie of botter nie quercetin inname status beïnvloed het nie, mikrogolf kook sonder water het flavonoïede beter behou as met water, en kook uie het gelei tot ongeveer 30% verlies van quercetin in die water. Om uie rou te eet, is egter waarskynlik die beste manier om te verseker dat die quercetin-inhoud op sy hoogtepunt bly ten tye van inname. Probeer rooi uie dun sny en voeg dit by toebroodjies en slaaie.

Ui en ui skilletjies

Nuwe groei

Dit kan ook maklik groei van saad en ook wortelstukkies wat afgesny word, kan weer in water uitloop of in grond geplaas word om te groei.

Hoesstroop

Sit fyn gekapte rou ui in heuning vir ‘n paar uur en drink 1-2 teelepels,  vir hoesbuie.   Dit kan gestoor word.    Die rou uie kan saam of sonder dit gedrink word.

*

APPELKOSE (Prunus armenaica)

Appelkose bevat ‘n aantal kragtige antioksidante. Ons rangskik die appelkoos as ‘n goeie bron van beide vitamien A (van beta-karoteen), vitamien C en Koper.     Antioksidante is verantwoordelik vir sommige van die spesifieke effekte wat hieronder gelys word, maar dié krap net die oppervlak van die potensiële gesondheidsvoordele van diëte wat ryk is aan hierdie belangrike voedingstowwe. Hier is ‘n paar van die belangrike antioksidante voedingstowwe of voedingstofgroepe wat in appelkose voorkom:

Quercetin
Proantosianidiene
Katkiene
Epicatechins
Hydroxycinnamics
Galliese suur
Kafeïensuur
Koumaarsuur
Feruliensuur

*
VITAMIEN P

Vitamien P het antioksidante, anti-inflammatoriese, antiallergene, antivirale en anti-karsinogene eienskappe. Soos vitamien A, vitamien C en vitamien E, is vitamien P antioksidante. Antioksidante kan die liggaam ontslae raak van vrye radikale, giftige neweprodukte van chemiese reaksies wat elke dag in die liggaam plaasvind. Die liggaam word blootgestel aan vrye radikale deur oefening, besoedeling, rook en baie ander faktore.

Vitamin P deficiency


https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fimmu.2020.01451/full

*

Antioxidants | Free Full-Text | Subcritical Water Extraction of Phenolic  Compounds from Onion Skin Wastes (Allium cepa cv. Horcal): Effect of  Temperature and Solvent Properties | HTML

Studies gedoen: 

Immuun versterkers en hoeveelheid

Quercetin verbeter intestinale versperring funksie en moduleer derm mikrobiota samestelling. Die aktiwiteite van stywe verbindingsproteïene by die derm-epiteel verbeter versperringsfunksies en verminder inflammasie, en beskerm die gasheer teen kolonsiektes.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8621968/ 

Fitochemikalieë het belangrikheid gekry om virale infeksies en verwante simptome aan te pak. In hierdie oorsig is die rol van quercetin in uie, die absorpsie daarvan en metabolisme gefokus. 
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S2212429221005824

https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fimmu.2020.01451/full
https://examine.com/supplements/quercetin/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4486465/
https://whfoods.com/genpage.php?pfriendly=1&tname=foodspice&dbid=3
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/0003986153901271
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1756464615004454
https://www.researchgate.net/publication/338549955_Activity-guided_purification_reveals_quercetin_as_the_most_efficient_cholinesterase_inhibitor_in_wild_strawberry_Fragaria_vesca_L_and_apricot_Prunus_armeniaca_L_fruit_extract
https://www.researchgate.net/figure/Quercetin-3-3-4-5-7-pentahydroxyflavone_fig1_274709704
https://www.researchgate.net/publication/318904193_Polyphenols_and_their_benefits_A_review
https://www.researchgate.net/publication/274709704_Spectrofluorimetric_determination_of_quercetin_in_pharmaceutical_dosage_forms#pf2

*

VERWANTE INLIGTING

Food chain  Voedselketting

Quercetin – Onion, fruits 

Quercetin immune system

All people need food

Immune system  Food  juices Celery

Healthy food  – Gesonde voedsel

Shiitake mushroom – sampioen

Geen boer – geen voedsel

Onteiening ‘n tydbom – geen voedsel

Food and Vitamins

Kiwi fruits – vrugte

Turksvye – Prickley pears

Waatlemoene – Watermelon – Hydroponic

Human Rights Whites/Menseregte – blankes

Laat 'n boodskap

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Twitter picture

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Twitter. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s