Seesout, pienksout, minerale en spoorelemente


*

In vergelyking met tafelsout word die proses van seesout minder verwerk en bevat meer spoorvoedingstowwe.     Sommiges glo dat die verbruik van seesout gemeng met lou water vertering aanhelp.   Chloried is nodig om maagsuur te produseer, en natriumchloried (sout) vergemaklik die opname en vervoer van voedingstowwe in die ingewande nadat dit tydens vertering afgebreek is.  Himalaja-pienk sout is ‘n pienkkleurige sout wat uit die Khewra-soutmyn onttrek word, wat naby die Himalajas in Pakistan geleë is. Die Khewra-soutmyn is een van die grootste en oudste soutmyne ter wêreld. Die pienk Himalaja-sout wat uit hierdie myn geoes is, het glo miljoene jare gelede gevorm deur die verdamping van antieke watermassas.  Lees meer.


What Are Sea Salt Nutrition Facts? - Koyuncu Salt*

Seesout is meestal saamgestel uit natriumchloried, ‘n verbinding wat help om vloeistofbalans en bloeddruk in die liggaam te reguleer.    Aangesien dit minimaal verwerk word, bevat dit sommige minerale, insluitend kalium, yster en kalsium.  Dit is een rede waarom dit dikwels as voedingsout beter beskou word as tafelsout, wat swaar gemaal is en die meeste van sy voedingstowwe verwyder is.

Die voedingstowwe in seesout is egter slegs in spoorhoeveelhede teenwoordig. Jy sal uiters groot hoeveelhede daarvan moet eet om selfs naby die hoeveelheid kalium, yster, kalsium of magnesium te kom wat jy maklik uit volvoedseldieet kan kry. Seesoutkorrels is ook groter as tafelsoutkorrels. As gevolg hiervan verskaf gewone sout ongeveer 2 300 mg natrium per teelepel (6,1 gram), terwyl seesout 2 000 mg natrium per teelepel (4,2 gram) bevat.

Verstommend om te weet oor die waarde wat seesout van hoë gehalte verskaf.  Dit bevat sowat 84 spoorminerale wat ons liggaam voed en versterk.     Die bewoners van die aarde, mense en diere,  kon vroeër genoeg minerale verkry uit die kos wat geëet word, maar na ‘n paar dekades het dit verander.  Wat het dan moontlik fout gegaan hoekom dit nie meer gebeur nie?    Daar is oorsake wat direkte invloede het op ons voortbestaan en gesondheid.

As gevolg van die hoë mineraalinhoud en spoorelemente, is seesout ‘n uitstekende bron van elektroliete soos magnesium, kalsium, kalium en natrium. Hierdie elektroliete is noodsaaklik vir spier-, brein- en hartgesondheid, vanweë die kritieke rol daarvan in die senuweestelsel.   In plaas van die tipiese suikergevulde elektrolietdrankies wat jy by die supermark kan kry, probeer om seesout by water te voeg met met vars suurlemoensap.

As gevolg van die kragtige mineraalinhoud, word genoem dat seesout anti-inflammatoriese eienskappe het wat voordelig kan wees vir velgesondheid.   Daar is heelwat skoonheidsprodukte wat seesout gebruik as bestanddeel,  omdat dit die krag het om ontslae te raak van die liggaam van giftige of ongesonde stowwe.   

Terwyl dit afskilfer, verhoog dit sirkulasie en voorsien die vel van ander minerale en voedingstowwe wat voorkom. Seesout is bekend dat dit veral voordelig is vir aknee, psoriase, ekseem en anti-veroudering.

Founder image

Daar word beweer dat hoë kwaliteit seesout moontlik baie meer voordelig is vir die regulering van bloeddruk. Die styging in bloeddruk is die gevolg van inflammasie in die liggaam, wat hoofsaaklik veroorsaak word deur ‘n hoë suiker, verwerkte voedsel dieet, wat ook wit tafelsout insluit wat sonder die meeste voedingstowwe is.   

Regte seesout en minerale voorkom en verminder moontlik inflammasie deur die nodige minerale in te bring wat die liggaam gebruik om sy immuniteit te versterk. Deur die liggaam van genoeg water en kalium te voorsien, word gesê dat dit help om hartsiektes te voorkom en kardiovaskulêre gesondheid te verbeter.


*

In onlangse jare het die mark ‘n rewolusie ondergaan met die indringing van Himalaja-sout tussen die supermarkrakke. Dit het begin aandag getrek vir sy pienk kleur, maar vandag word dit as gesonder beskou as die seesout wat ons gewoonlik gebruik.

Sommige kenners reken dat dit tot 84 verskillende minerale en spoorelemente kan bevat. Trouens, dit is dieselfde minerale, veral yster, wat dit sy kenmerkende pienk kleur gee.

Daarbenewens huisves Himalaja-sout minerale wat ons nie in normale sout kry nie, soos kalium, kalsium of yster. Miskien wat die verbruik daarvan die meeste aanmoedig, is sy lae natriuminhoud (84%) teenoor wit sout (98%). Om sake te vererger, word ‘n teenkoekmiddel genaamd natriumaluminosilikaat by die wit sout gevoeg om te keer dat die sout aan mekaar kleef.

Soutterapie is ‘n proses wat suiwer Himalaja-sout gebruik om respiratoriese kwale te behandel. In sommige omstandighede gebruik mense ‘n soutinhaleerder, terwyl mense in ander omstandighede in ‘n kamer moet sit wat gevul is met soutryke lug.

Wanneer hierdie soutryke lug ingeasem word, beweeg die deeltjies deur die hele asemhalingstelsel en die antibakteriese en antimikrobiese eienskappe van die sout reinig die longe en sinusse. Soutbehandeling kan ook help met seisoenale allergieë en opeenhoping van die bors. Jy kan selfs ’n pot gebruik met behulp waarvan warm soutwater deur die neusholtes loop en dit reinig.

Die ryk mineraalinhoud van Himalaja-see sout kan help om die liggaam se pH-vlakke te balanseer. Wanneer jou pH ‘n gesonde suur tot alkaliese verhouding het, sal dit jou algemene gesondheid aansienlik beïnvloed.

Daarbenewens help ’n behoorlike pH om immuniteit ’n hupstoot te gee en verseker goeie vertering. Aangesien Himalaja-see sout natrium en ander elektroliete bevat, beïnvloed dit die pH van die bloed direk.

Daar word gesê dat Himalaja-see sout help om beter en rustiger slaap te bevorder as gevolg van die hoë mineraalinhoud. Dit is dalk moeilik om te glo, maar om genoeg sout in jou gewone dieet te eet, is die sleutel tot ‘n goeie nagrus, aangesien dit ‘n natuurlike slaaphulpmiddel is. 

Daar is getoon dat slaapstoornisse en onreëlmatighede verband hou met lae-natrium diëte. Die navorsing is min, maar die bevindinge sê dat ‘n hoë-natrium-dieet (5000 XNUMX milligram per dag) aansienlik langer slaap en minder middernagtelike ontwakings tot gevolg het as ‘n tipiese dieet.

*


Bronne

https://neolea.com/blogs/olive-oil-101/4-nutritional-facts-about-seasalt

https://www.healthline.com/nutrition/sea-salt-benefits#benefits

https://lifestyle.fit/af/kos/Super/verskille-seesout-gewone-sout/


*

 

VERWANTE INLIGTING

Food chain  Voedselketting

Quercetin – Onion, fruits 

Quercetin immune system

All people need food

Immune system  Food  juices Celery

Healthy food  – Gesonde voedsel

Shiitake mushroom – sampioen

Geen boer – geen voedsel

Onteiening ‘n tydbom – geen voedsel

Food and Vitamins

Kiwi fruits – vrugte

Turksvye – Prickley pears

Waatlemoene – Watermelon – Hydroponic

Human Rights Whites/Menseregte – blankes

Quercetin –  Uie, groentes en vrugte –  Vitamien P

Immune system – Thymus

Zinc

Kiwi fruits – vrugte

Shiitake mushroom –  sampioen

Loerierblaar  – Bay leaf

Landbou, voedselproduksie en besoedeling

Sout  – Salt

Laat 'n boodskap

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s