Selfbeskikking – Self-determination

Ondertekening en erkenning:   Akkoord 1994.  ANC het dit in 1994 mede-onderteken.   Ons as volk,  Afrikaner en Boere (blankes) het ‘n internasionale reg om oor onsself te regeer  op alle vlakke van regering.  Internasionale reg bepalings is duidelik –  Die regerende party, tans die ANC of enige party soos DA of EFF en veral multi-kultuur partye kan nie aan volke voorskryf nie, hul lede is in elk geval multi-kultuur.

selfbeskikking

Inteendeel het miljoene swart en khoi san volke vanaf 1994 nie daarmee saamgestem om in die “reënboognasie” te wees nie en het vanaf 1994 hul ou Tuislande behou wat omskep is in Trustgebiede.  Andersinds is gefokus op Grondeise onder CPA wetgewing (wat slegs kommunale regte verskaf).  Dit stem ooreen met Trustgebiede wat weer eens ooreenstem met die Britse 1854 Shepstone beleid (waar afsonderlike reservate begin is).  Dit was ‘n Britse koloniale beleid (legacy) waar aparte “Reservate of Britse Kroongebiede” geskep is.

**

Signature and recognition:   Accord 1994.   The ANC signed the agreement in 1994 as well. We as a people, Afrikaner and Boer (whites) have an international right to rule over ourselves on all levels of governments.   International law stipulated that the ruling party, currently the ANC or any party such as DA or EFF and especially multi-culture parties cannot prescribe to peoples’ their way of freedom –  their members are multicultural anyway.

On the contrary, since 1994, millions of black and khoi san people have not agreed to be in the “failed rainbow nation” from 1994.   There are White Papers that they will retained their old homelands, all were converted into Trustland areas.   Otherwise, to add, the focus was on land claims since 1994 under CPA legislation (which only provides communal rights).   This is in line with Trustland areas that once again correspond to the British Shepstone policy (where separate reserves have begun) of 1854.   So-called apartheid did not start in 1961 or 1948 and was a legacy of the British colonial empire and rules to create separate “reserves “or “British Crown lands”

***

The head of South Africa’s main white right wing party, Freedom Front, signed an accord with the ANC and the government on Saturday (24/3) promising a “fresh look” at the idea of a volkstaat and white homeland after the country’s first all-race elections. “This document might be imperfect, but it’s a demonstration of a desire to reconcile…the two major indigenous groups of this country,” Constand Viljoen, the former armed forces chief who leads the Freedom Front, said after signing the accord.

***

Self-determination is the only solution – then we can rule ourselves and the ANC /EFF /DA can do away with their racism and discrimination, their  black economic empowerment (B-BBEE) legislations.  Other peoples, those in Trustlands can do the same if they want to.

*

Hoekom die pad van selfbeskikking?

Daar is geen ander wyse andersinds hoe ons ons menseregte wat geskend is, herstel nie.  Ons word slegs benadeel in die “grondwet” en nie eers erken as volk nie.     Die haat en rassisme dryfkrag vererger daagliks en in lyn met hul 1955 dokument word ons stelselmatig uitgewis:

ANC “Freedom charter 1955”

Daar word verwag ons moet “meng” maar met wie moet ons meng as die miljoene in ou Tuislande steeds daar bly en voortbestaan.   Met immigrante, wie anders?

***

WHITE PAPER on ethnic black and khoi san after 1994
Agreements and Traditional leaderships

AL ONS MENSEREGTE IS AL GESKEND
Skending van menseregte

5 gedagtes oor “Selfbeskikking – Self-determination”

Laat 'n boodskap

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Google photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Google. Log Out /  Verander )

Twitter picture

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Twitter. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s