Skending van Afrikaner/Boer menseregte

Almal smag na Vrede en Vryheid in Suid-Afrika.  Die Nguni en Khoisan volke doen dit reeds in hul eie aparte gebiede, maar ook hulle is nie 100% tevrede met die omstandighede waarin hulle hulself na 1994 bevind nie.  Waarom is daar dan andersinds steeds aparte gebiede vir swart etniese volke en khoisan en griekwas?    Dis ‘n internasionale mensereg dat elke volk hulself regeer op alle terreine in hul eie land.   Dit het niks met die sogenaamde ‘apartheid’ te doen nie.  Die konserwatiewe Boere en Afrikaners wil ook nie gebuk gaan onder swart bemagtiging, regstelaksies en kommunistiese aanslae van die ANC en ander politici nie.  Nie een van ons wil gebonde wees aan ‘n kommunistiese stelsel nie.
Inside South Africa's post-Apartheid 'white squatter camps' | Daily Mail  Online

*

Racism and discrimination against whites in South Africa:

Inhoudsopgawe B-BBEE Index

Violation of Human rights – B-BBEE and EE

Human rights violations –  Menseregteskending

Equality and Dignity – violation of human rights: Afrikaners and Boers (all whites)

*

Daar word voorgehou ons as die sogenaamde “reënboognasie” is “demokraties”, terwyl daar op alle vlak van die samelewing teenoor ons gediskrimineer word.   Daar was in 1994 geen keuses of alternatief vir ons volk (Afrikaners, Boere – alle blankes) nie, maar wel vir die Khoisan en etniese Swart Nguni volke in die land om steeds voort te leef in hul aparte gebiede wat destyds “tuislande” genoem was – die sogenaamde “apartheid”.  Vandag word hulle aparte gebiede Trustgebiede genoem wat met hul eie wetgewing bestuur en beheer word.

Waar het die skending van ons menseregte teenoor ons begin?   Reeds sover vasgestel kan word in Dakar, sowel as in Hansards is heelwat wetgewing vervat.  Na 1994 het heelwat water daaroor geloop, ons as volk gestroop van menswees, ons taal, kultuur en identiteit.   Jeuglede word verward gelaat en oningelig hierdeur.

Juis omdat daar soveel skending van menseregte is, het ons as volk regte om te herstel.  Net ons as volk kan dit herstel, geen volk of ander land gaan ons help om dit te bekom op die stadium nie.

Selfbeskikking is belangrik indien minderheidsvolke onderdruk word.

Adopted by General Assembly resolution 1514 (XV) of 14 December 1960

And to this end Declares that:

1. The subjection of peoples to alien subjugation, domination and exploitation constitutes a denial of fundamental human rights, is contrary to the Charter of the United Nations and is an impediment to the promotion of world peace and co-operation.

2. All peoples have the right to self-determination; by virtue of that right they freely determine their political status and freely pursue their economic, social and cultural development.

3. Inadequacy of political, economic, social or educational preparedness should never serve as a pretext for delaying independence.

4. All armed action or repressive measures of all kinds directed against dependent peoples shall cease in order to enable them to exercise peacefully and freely their right to complete independence, and the integrity of their national territory shall be respected.

5. Immediate steps shall be taken, in Trust and Non-Self-Governing Territories or all other territories which have not yet attained independence, to transfer all powers to the peoples of those territories, without any conditions or reservations, in accordance with their freely expressed will and desire, without any distinction as to race, creed or colour, in order to enable them to enjoy complete independence and freedom.

6. Any attempt aimed at the partial or total disruption of the national unity and the territorial integrity of a country is incompatible with the purposes and principles of the Charter of the United Nations.

7. All States shall observe faithfully and strictly the provisions of the Charter of the United Nations, the Universal Declaration of Human Rights and the present Declaration on the basis of equality, non-interference in the internal affairs of all States, and respect for the sovereign rights of all peoples and their territorial integrity.

Declaration by the United Nations regarding Independence of People

Na 1800 was daar heelwat stamgevegte (Mfecane) .   Dit was juis voor 1960 (en 1910) waar aparte gebiede in Afrika was maar ook in suidelike Afrika met die Shepstone Beleid van 1854.  Tydens hierdie tydperk het die Britte aparte grondgebiede as Reserwes/Lokasies aan die etniese bevolkings toegewys met kommunale regte (Crown land)   Toe was daar nog nie eers sprake van ‘n verenigde Suid-Afrika nie.    In die tydperk voor 1880 het die ZAR (Transvaal Republiek) sowel Vrystaat en Zoeloeland onafhanklike status geniet het.   Die “onafhanklikheid” het hulle verloor met die Britse anneksasie van die hele suidelike Afrika.

Na 1994 is eenvoudig voortgegaan met  aparte Tuislande, wat net ‘n naamsverandering ondergaan het.  Dit word aan die hele wêreld voorgehou dat aparte gebiede tot niet is.  Die woord Tuislande bestaan nie meer nie, maar trustgebiede en CPA’s bestaan 100%.  Ons lewens is op leuens gebou in Suid-Afrika.   Dit is nie ‘n volwaardige demokrasie nie, maar is ‘n regeringstelsel wat ons blankes se menseregte skend.

Etniese Swart en Khoisan volke het sedert 1994 nie saamgestem met De Klerk nie, want hulle het steeds hul eie gebiede wat Trustgebiede genoem word, verkies bo die vermenging van ‘n “reënboognasie” (multi-kultuur vermenging) uit Afrika.    So iets sal nooit slaag nie.   Immigrante en onwettiges bly rondom ons stede/dorpe, hulle vermeng ook nie met mekaar nie.

Die Trustgebiede , wat ook onderling in stam-areas opgedeel is, wat deur hoofmanne bestuur word,  geniet nie enige onafhanklikheid nie, maar niks verhinder die etniese gebiede om ook selfbeskikking te verkry nie. Nes voor 1994 word al hierdie tradisionele leiers en hul hoofmanne salarisse betaal en daar is heelwat byvoordele wat uit ons belastingkas uitkom.  Daar was nog nooit inmenging van die Khoisan in die Zoeloe of Xhosa (of ander) gebiede nie,  of andersom, want elke volk word toegelaat om dit te doen.

Sedert 1994 het heelwat van ons volksmense verhuis na ander groener weivelde.  Misdaad en moorde is ‘n daaglikse ervaring en die uittogte word al meer.

Wat kan ons as volk doen dus om uit ons verknorsing te kom en om onsself weer te bemagtig, ons menseregte herstel:

Selfbeskikking is ‘n internasionale reg.   Met ‘n onafhanklike soewereine gebied, verdwyn ons dan uit hulle hare uit wat teen ons diskrimineer en kan ons oor onsself regeer en ons eie besighede bevorder.  Dit beteken ook nie dat ons nie mag handel dryf met die ander volke nie, inteendeel.  Ons gun hul hul lewenswyse en kultuur.

Respek aan elke volk en gemeenskap.

UNITED NATIONS

United Nations:  Democracy and Self-determination

Democracy is a universally recognized ideal and is one of the core values and principles of the United Nations. It provides an environment for the protection and effective realization of human rights. These values are embodied in the Universal Declaration of Human Rights and further developed in the International Covenant on Civil and Political Rights, which enshrines a host of political rights and civil liberties underpinning meaningful democracies.

The UN General Assembly has reaffirmed that “democracy is a universal value based on the freely expressed will of people to determine their political, economic, social and cultural systems and their full participation in all aspects of their lives,” as previously stated in the outcome document of the World Summit in September 2005.  At that summit governments renewed their commitment to support democracy and welcomed the establishment of a Democracy Fund at the United Nations.  The large majority of UNDEF funds go to local civil society organizations for projects that strengthen the voice of civil society, promote human rights, and encourage the participation of all groups in democratic processes.

Although the United Nations Charter includes no mention of the word “democracy”, the opening words of the Charter, “We the Peoples”, reflect the fundamental principle of democracy, that the will of the people is the source of legitimacy of sovereign states and therefore of the United Nations as a whole.

The Universal Declaration of Human Rights, adopted by the General Assembly in 1948, clearly projected the concept of democracy by stating “the will of the people shall be the basis of the authority of government.” The Declaration spells out the rights that are essential for effective political participation. Since its adoption, the Declaration has inspired constitution-making around the world and has contributed greatly to the global acceptance of democracy as a universal value and principle.

The International Covenant on Civil and Political Rights (1966) lays the legal basis for the principles of democracy under international law, particularly:

  • freedom of expression (Article 19); the right of peaceful assembly (Article 21);
  • the right to freedom of association with others (Article 22);
  • the right and opportunity to take part in the conduct of public affairs, directly or through freely chosen representatives (Article 25);
  • the right to vote and to be elected at genuine periodic elections which shall be by universal and equal suffrage and shall be held by secret ballot, guaranteeing the free expression of the will of the electors (Article 25).

The Covenant is binding on those States that have ratified it. As of July 2015, the number of parties to the Covenant was 168, which constitutes approximately 85 per cent of the United Nations membership.

The Convention on the Elimination of All Forms of Discrimination against Women stipulates that its 189 States parties (as of July 2015) shall take all appropriate measures that ensure to women, on equal terms with men, the right to vote and stand for elections, and participate in public life and decision-making (article 7), including at the international level (article 8).

The link between democracy and human rights is captured inarticle 21(3) of the Universal Declaration of Human Rights, which states:

“The will of the people shall be the basis of the authority of government; this shall be expressed in periodic and genuine elections which shall be by universal and equal suffrage and shall be held by secret vote or by equivalent free voting procedures.”

The rights enshrined in the International Covenant on Economic, Social and Cultural Rights and subsequent human rights instruments covering the rights of certain groups (e.g.indigenous peoples, women, minorities, people with disabilities, migrant workers and members of their families) are equally essential for democracy as they ensure inclusivity for all groups, including equality and equity in respect of access to civil and political rights.

Verenigde Nasies, Demokrasie en Menseregte

4 gedagtes oor “Skending van Afrikaner/Boer menseregte”

Laat 'n boodskap

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s