Radikale onteiening en GEWELD

Dreigemente is nie altyd noodwendig net dreigemente nie, nie as daar soveel martelings en moorde onder ons blankes is nie.  NIE as daar soveel haat en radikale geweld gepreek en uitgespreek word nie.   NIE as ons sien dat daar niks deur owerhede gedoen word nie.   Hulle gaan niks doen om ons te beskerm nie.  Daar is etlike polisiebeamptes wat wel sal help.   Om iemand te dreig, hetsy op foon of in media, is en kan nooit ligtelik opgeneem word nie.  Wees altyd paraat vir enige iets.

Image result for grondbesettings foto


Grondbesettings en dreigemente vind regdeur die land plaas en dis sekere blanke volksgroepe wat deur swartes geteiken word.

Dit is radikale dreigement en skending van blanke menseregte.   Die neem van eiendom met geweld.      Sien die video hieronder oor grondbesetting en ander artikels daaroor hoe daar afgedreig word.

Terloops hierdie inligtingstuk is slegs ‘n opinie wat waarhede en feite bevat, en wat op feite gebasseer is wat tans in Suid-Afrika aan die gang is.

Volgens die video, word dit aan die klok gehang dat blanke boere moet alles deel, want dis nie hulle grond nie, en soms gaan so ver om blankes te beskuldig van diefstal.  Daar word nie gepraat oor die swart leiers en al hierdie ander swart boere se grond wat reeds in hul eie besit is nie.  Daar word nie gepraat oor al die onderskeie Trustgebiede wat al vanaf 1854 in die onderskeie volke se besit is nie.  Tot die Khoi San volkere het 6 Trustgebiede.  Al hierdie volke, Blankes, en Indiërs uitgesluit, het geen Trustgebiede en almal wat grondeise ingesit het, het CPA’s gevorm (met kommunale reg – lewenreg).

DUS hoe kan daar nie grondbesit wees nie?   Volgens hul eie reg en wetgewing, behoort dit aan hulle, nie aan enige blanke nie.

>

Most of the opinions are based on facts within the boundaries of South Africa and also by leaders of most of the black communities and members of parliament, like the EFF, Malema.

Why did the leaders not mention the lands of the billionaires, like Mr Ramaphosa or his families – they all owners of big farmsland and various houses and flats.  Mr Motsepe do have various lands and ownership of various businesses.   Or they keep the properties and businesses in the families?  –

How much of their properties and businesses are linked to B-BBEE here?  Elites and the B-BBEE.  Sanlam.

Image result for Patrice Motsepe

CYRIL RAMAPHOSA SUID-AFRIKA
Cyril Ramaphosa “Empire” se geldeenheid
Cyril Ramaphosa – Shanduka
Cyril Ramaphosa – Land reform (DA)

.
Om enige eiendom radikaal te beset met dreigemente, is ‘n kans wat radikale elemente neem om onteiening op wettige landsburgers af te dwing.  Dis soos om die parlement in Kaapstad in te storm en die parlement oor te neem met geweld.  Dis soos om in ‘n privaathuis in te bars en meubels te vat waarvoor nie betaal is nie.  Dis om ‘n stuk grond wat nie aan jou behoort nie te gaan oorneem sonder om daarvoor te betaal.

Dis klink my radikale geweld is aanvaarbaar vir die radikales in hierdie land, en is dit hoekom daar soveel korrupsie in hierdie land is?  Korrupsie is ook radikaal vat wat nie aan jou behoort nie.

Inderwaarheid ‘n radikale gebruik wat die land se regeerders toelaat en dit vind plaas meestal deur swartes plaas.   Hoeveel KORRUPSIE is al vasgevat op regeringsvlakke?

Kan myself nie herinner dat ek al ooit ‘n blanke gesien het wat onwettig eiendom beset in Suid-Afrika nie.  Nog minder geboue afbrand en beskadig.

Hierdie besettings het voor 1994 ook gebeur maar dit het na 1994 nooit opgehou nie.  Indien die ANC regering dan so “demokraties” is, hoekom laat hulle dit ooglopend toe.  Hoeveel swart en blanke burgers word vandag afgesit as daar gemyn word net as voorbeeld.  Inwoners moes verskeie kere padgee al van “trustbeheerde” gebiede vir mynregte.  Dit gebeur ook in ander lande en ook in Afrika.

Die fokus is nou so op Suid-Afrika gerig, dat ander onwettige besettings vergeet word, veral in Afrika word heelwat gemyn.  Suid-Afrika het baie minerale en heelwat is seldsame minerale – REE.

.

Daar word ALTYD een deuntjie gesing: BLANKE BOERE moet nou “deel” en basta met die res. Waarom is hierdie leiers so obsessief oor besittings waarvoor BLANKES hard gewerk het, swartes haat oor die algemeen “kolonialisme of kolonialistiese eiendomme”.  Hulle brand af sover hulle hardloop.

.

RASSISME

Hoekom is daar dan baie ryk swart miljoeners en biljoeners in Suid-Afrika en hulle grond en eiendom word nie ook gevat nie, maar net die van die BLANKES?

Moenie dink ons gaan agteroorsit en wag nie… daar gaan baie verrassings wees. Doen weer eens ‘n beroep op alle eienaars, huurders,  hetsy blank , indiër en ander en as hulle grond/besittings vat, het almal van ons ‘n wetlike en internasionale reg om jouself te verdedig binne die wet.  Niemand van ons kan altyd wag vir polisie om te reageer nie, want meestal is dit te laat.

.

Leiers , veral EFF leiers dreig nou al lankal en die regering doen niks aan hulle nie. Amerika sit ver, mense, moenie op ander lande staatmaak nie. Jy wat dit nie kan bekostig nie, sluit aan by ondersteuningsgroepe in jou huidige omgewing wat betroubaar is – Burgerlike Beskerming​ van Front Nasionaal SA.

.

https://bit.ly/2MGvA7g

Q

The controversial land-confiscation policy proposed by the Ramaphosa-led ANC government could ignite clashes among South African citizens, who are split into two rival camps on the issue along racial lines.

The new legislation allowing land seizure without compensation, which was proposed by the ruling African National Congress (ANC) as early as 2015 and supported by President Cyril Ramaphosa, is currently on hold pending further review.

The law, if passed, will allow South African authorities to seize lands from white farmers and redistribute them to the country’s black population without any compensation for the owners.     The proposed land reform has pitted radical groups among black South Africans ready to take land by force against white farmers who are ready to protect their property.

“We will take the land by force,” Peter Seolela, a member of the Economic Freedom Fighters party, told London-based television channel ITV. “We will not be embarrassed by this. It is our land and we want it now.”

The disputed land reform is an attempt by the South African government to address what they see as continuing injustice in the country, more than two decades after the end of apartheid. The policy of strict racial segregation, by which the country’s white minority held power, was abolished in 1994.

THE FOLLOWING IS TOTALLY WRONG

Much of the farmland in South Africa is still owned by the country’s white minority. President Cyril Ramaphosa pledged to answer the frustrations of the landless black majority, vowing to alter the South African constitution, inevitably sparking fears among the country’s white population.

THEY ARE NOT LANDLESS AND WHO ARE “THEY” – IMMIGRANTS FROM THE NORTH?   HOW MANY OF THOSE, THAT DO NOT LIVE ON TRUSTLANDS / CPA OR LANCLAIMS ARE IN “CITIES” OR “TOWNSHIPS” CREATED FOR IMMIGRANTS – EVEN THOSE LANDS WERE PREVIOUSLY FARMLANDS

“This land is bought and paid for. I have the title deeds that go back four generations,” said Bernadette Hall, whose husband was reportedly murdered by armed raiders six years ago.

“I lost my husband and now they want to take my farm,” Hall told the media. “I’ve put my blood and my sweat and everything into this. They might as well slit my throat and have done with it.”

Earlier this week, the ANC said the land reform bill had been withdrawn by the Portfolio Committee on Public Works pending further study, but reiterated its commitment to pursue the controversial program.

MOST OF US BOUGHT LAND AND BUILD OUR OWN HOMES, BOUGHT VEHICLES, TRACTORS, SEED TO PLANT – CREATE OUR OWN INCOME AND BUSINESSES WITH BONDS AND WE PAY THEM BACK

.

LAND GRABS – LANDLESS – COMMUNAL RIGHTS (CPA) – SEGREGATION

Blacks are not landless as they said in this video or in news articles.  They have indeed the best land in South Africa and also beautiful farm land to do their own businesses if you look at the maps of the Trustlands today.   Most of them are still living there, separate from each other.

Segregation is not gone with the wind.   Most of the South African citizens do have property, some of the properties are just communal lands, and for sure it is not we as Whites that forced that unto them.  The Blacks elected their own leaderships and traditional leaders since and even before 1994.  Our biggest problems are those illegals, immigrants and sometimes people sell their RDP houses, then they do not qualify for another house scheme.

The following map was 1985, but citizens did not leave those areas and still live there.  NONE of those areas were independent, but they elected their own leaderships, they have a voting system, flags and even a national anthem.  All self-government states and they were on its way to get indepency, but it did not happen.

Image result for homelands 1990 map south africa

Here is a map of the old Bophuthatswana – those areas are mostly for the Tswana people (yellow) – Hierdie is maar slegs een van die etniese volke, die oorgrote meerderheid Tswana burgers bly steeds in hierdie gebiede.

Image result for homelands 1990 maps

.

That type it was Zululand but most of their areas changed to Trustlands or CPA’s.
Die volgende kaart is die Ingonyama Trustgebied en slegs Zoeloes is hier woonagtig.  Daar vind wel verhurings plaas aan ander volke vir inkomste.
Image result for ingonyama trust photo
KHOI SAN INLIGTING VOLG
.

During the 1994 Codesa negotiations, there were also agreements on the table between traditional leaders and De Klerk/A N C regarding the old homelands.  They will kept them as is.   AND also claim more after 1994.  In terms of the A N C’s legislation, all landclaims will fall under the C P A legislation and it will be only communal rights, with no title deeds.  They are not land less at all.  They and their leaders prefer communal rights and if you look into Africa it is still the same in Zimbabwe, Mocambique, Zambia and many other countries, even in Europe do have a concept of communal rights.

.

But in terms of another Video, there were already 7.6 million blacks that have already Title deeds registered into their names.

Various RDP houses were also registered into the owner’s names, given them by government.   Millions and millions of RDP houses were build after 1994.  Even the king of the Zulus said in 2016, that more than 4 million RDP houses were build in Ingonyama Trustland.

Die 7.6 miljoen swart titelakte houers

.

ILLEGAL INVASTIONS – LAND GRABS

VIDEO

EFF management is radical and part of invasions

There are a few examples where people just take land for free and illegal.   We call that land grabs or to occupy land illegally or land invasions.   Not only in South Africa, but also in Africa and other continents, especially a country with various kinds of minerals.  The main reason is for big companies to get their hands on minerals.  But sometime, the illegals just take land, most of them immigrants and bring in their own behaviors and cultures with them.

Soon after that, the owner of the property must go to court, cost a lot of money to rent a person to assist you during this court procedures and again those owner of farmer have to pay extra for this illegal invasions.  Is this also a money making scheme for government?

OORSIG /  OVERVIEW

South African farmlands / Plaasgebiede
Home for Eddie Mabena is a one room tin hut on a dusty plot he built for himself 20 years ago.   He has no power and no toilet. The only running water is the rain that leaks through the roof.   ‘’It’s very difficult,” he tells me. “How can I bring my wife and children here?’’

WHERE DO THE FAMILY LIVE – OR ARE THEY IMMIGRANTS?   WHO VOTED FOR THE “NO SERVICES” IN SOUTH AFRICA?

A quarter of a century since apartheid fell, the shacks are still standing.

HOW MANY ARE IMMIGRANTS FROM AFRICA?

It is damning indictment of the ANC’s failure to address an inequality hardwired into this nation’s landscape.    ‘’They tell me to wait, to wait, to wait. But for how long? For months, for years? All I do is wait,’’ says Eddie

MUST WE AS AFRIKANERS, BOERS AND OTHERS PAY FOR THE REST OF OUR LIVES FOR THE WHOLE OF AFRICA?  THERE ARE MILLIONS AND MILLIONS ILLEGALS IN THIS COUNTRY WITH NO SERVICES AT ALL – OPEN DOOR SYSTEM OF GEORGE SOROS

.

This is the township of Choba, between Pretoria and Johannesburg. It’s a small place, hemmed in by a main road on one side and new government houses on the other. Nothing like enough to satisfy demand.   So some of the residents here have taken matters into their own hands. It’s what they call an “invasion”.

They went on to scrub land close by and taped out plots for the homes they need. They were soon evicted – and the dispute with the landowner is now in court,  and if they lose that legal wrangle, local activists say they won’t accept defeat.

“We will take the land by force. We will not be embarrassed by this. It is our land and we want it now.’”

So says Peter Seolela, of the Economic Freedom Fighters, our guide to this small corner of a battlefield that stretches across South Africa.

Often protests over land grow violent. Donald Trump’s tweets about farm seizures and bloodshed are well wide of reality, but tensions are rising.

MR TRUMP ONLY ASK FOR AN INVESTIGATION

With an election looming next year, and under pressure from the EFF and radicals in his own ANC, President Cyril Ramaphosa has vowed to answer the frustrations of the landless black majority.

THIS IS NOT REAL FACTS – AND IMPOSSIBLE THAT 4 MILLION ARE THE OWNERS OF ALL LAND OR 72% OF FARMLAND

 

7 gedagtes oor “Radikale onteiening en GEWELD”

Laat 'n boodskap

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Twitter picture

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Twitter. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s