Onwettiges EN korrupsie by Eskom – sindikate (syndicates)

Verseker word daar in baie areas nie beurtkrag toegepas nie – en moet ons die belastingbetalers daarvoor opdok.   Om iets “af te skryf” beteken dit iemand betaal daarvoor en dis nie die wat dit gesteel het nie.   ‘n Skreiende skande, dat daar oor die 40-50 miljoen onwettiges en immigrante in hierdie land woon, gratis verblyfreg het, ook krag steel vanaf landpale en vir niks betaal nie.    En steeds word hulle in die land ingebring sonder enige beheer op en oor ons grense.

*

Daar bly steeds oor die 30 miljoen etniese swart, khoi, san en ander volke in Trustgebiede en CPA’s – die ou Tuislande wat na 1994 eenvoudig ‘n nuwe naam gekry het.   Daar word vir almal gelieg oor die sogenaamde apartheid wat weg is, dit was nog nooit nie en dit was ook swart en ander etniese volke saam Britte wat dit in 1854 begin het.   Shepstone beleid.      Gebiede wat hulself gekies het en toevallig is dit dieselfde gebiede as voor 1994-1850.

Wat van al die sindikate wat die onwettige konneksies doen, regdeur die land?  Indien beamptes van Eskom hierdie sindikate “aftip” is hulle netso skuldig aan sabotasie in hierdie land.   Hoe skakel die sogenaamde sindikate met Eskom en munisipaliteite wat die diens verrig?

Persone word doodgeruk omdat hul hul lewens waag vir sindikate om gratis krag te bekom.

*

EXCLUSIVE: ILLEGAL ELECTRICITY SYNDICATES THREATEN STRUGGLING ESKOM

HOW MANY ILLEGALS ARE LIVING IN SOWETO – AND THIS IS NOT THE ONLY PLACE

eskom soweto since 1992.PNG

TODAY – 17 BILLION

SEE THE VIDEO

*
Fighting illegal connections:

Trained at 19, an Eskom electrician EWN spoke to has been doing illegal connections for Sowetans for over 20 years, making R20,000 a month on average outside his salary. Here’s how these syndicates work.

*

The power utility is bleeding dry as 80% of Soweto residents are in arrears which amount to 17 billion rands. EWN takes a closer look at how this came about.

*

While Eskom continues to bleed millions of rand through mismanagement and corruption, the power utility is facing an equally bigger threat to its recovery, thanks to illegal electricity connections by syndicates.

A man who claims to work for the utility as an electrician has told Eyewitness News of his year’s long work with insiders at the company to reconnect customers who’ve been cut off for defaulting on their payments.     Eskom is in a financial black hole as it struggles to service its growing debt, which currently stands at just over R420 billion.    Soweto residents alone account for more than R17 billion of this debt through non-payment.

“All of us, in fact, we do this thing [and] most of us need money,” said the electrician, who could only speak of his unlawful practices on condition of anonymity.    Trained by his uncle at the age of 19, he’s been illegally restoring electricity for Soweto residents for over 20 years.    He pockets about R20,000 on average outside of his Eskom salary every month through the re-connections. He makes this staggering amount through billing customers up to R200 for a 10-minute job.     But the electrician does not work alone. He claims an insider at Eskom’s control centre tips him off about which accounts are too risky to tamper with.

“[You need to] follow your gut, count your risks [and] you won’t be caught.”    He says nonchalantly that as long as electricity remains expensive for the unemployed, he will stay in business.     Eskom’s Daphne Mokwena says they will take action against anyone found taking part in the criminal activity.    “It is disheartening to have such employees… where I’m setting you wouldn’t want to actually work with such employees because those are the bad apples among us.”

Ten Eskom employees have been dismissed while nine others have been placed on suspension linked to illegal connections.
https://ewn.co.za/2019/03/04/exclusive-eskom-employee-makes-r20k-per-month-on-illegal-power-connections

***

Theft and corruption, treason and sabotage on a big scale. If people have money to bribe someone to do illegal connections, they have money to actually pay for electricity. Every house and shack have a satellite dish too which means DSTV

First it was loadshedding, then water in many part of SA DUE TO loadshedding and now food/transport will be an issue DUE TO LOADSHEDDING… VIVA VIVA!!! I’m glad I’m not in your shoes right now

***

More theft and lots of damage to the infrastructure.

 

Rt. This is not a joke. loses R20b (yes, R20 000 000 000) per year to illegal connections/electricity theft. Add that to what municipalities owe & you have the perfect storm.

***

I honestly believe Eskom could increase its income by 20-40% just by urging the Government to deal with the rampant theft and non payment.

***

 

Stem vir eie gebiede – stem vir onafhanklikheid – stem vir Front Nasionaal.  Ons kon al met al ons belastingbydraes 2-3 gebiede opgebou het wat beter is as Singapore.

https://www.facebook.com/Front-Nasionaal-SA-Front-National-SA-743870385730868/

***

Eskom sages is reeds ‘n ramp “SABOTAGE”

13 gedagtes oor “Onwettiges EN korrupsie by Eskom – sindikate (syndicates)”

 1. […] Verseker word daar in baie areas nie beurtkrag toegepas nie – en moet ons die belastingbetalers daarvoor opdok.   Om iets “af te skryf” beteken dit iemand betaal daarvoor en dis nie die wat dit gesteel het nie.   ‘n Skreiende skande, dat daar oor die 40-50 miljoen onwettiges en immigrante in hierdie land woon, gratis verblyfreg het, ook krag steel vanaf landpale en vir niks betaal nie.    En steeds word hulle in die land ingebring sonder enige beheer op en oor ons grense. Onwettiges EN korrupsie by Eskom – sindikate (syndicates) […]

  Like

 2. […] Verseker word daar in baie areas nie beurtkrag toegepas nie – en moet ons die belastingbetalers daarvoor opdok.   Om iets “af te skryf” beteken dit iemand betaal daarvoor en dis nie die wat dit gesteel het nie.   ‘n Skreiende skande, dat daar oor die 40-50 miljoen onwettiges en immigrante in hierdie land woon, gratis verblyfreg het, ook krag steel vanaf landpale en vir niks betaal nie.    En steeds word hulle in die land ingebring sonder enige beheer op en oor ons grense. Onwettiges EN korrupsie by Eskom – sindikate (syndicates) […]

  Like

 3. […] at Eskom – terrorismEskom: IPPP: B-BBEE- Karen BreytenbachEskom – korrupsie – corruptionOnwettiges EN korrupsie by Eskom – sindikate (syndicates)Eskom – corruption (executives)Eskom – “Sabotage – corruption”Eskom […]

  Like

 4. […] Verseker word daar in baie areas nie beurtkrag toegepas nie – en moet ons die belastingbetalers daarvoor opdok.   Om iets “af te skryf” beteken dit iemand betaal daarvoor en dis nie die wat dit gesteel het nie.   ‘n Skreiende skande, dat daar oor die 40-50 miljoen onwettiges en immigrante in hierdie land woon, gratis verblyfreg het, ook krag steel vanaf landpale en vir niks betaal nie.    En steeds word hulle in die land ingebring sonder enige beheer op en oor ons grense.Onwettiges EN korrupsie by Eskom – sindikate (syndicates) […]

  Like

Laat 'n boodskap

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s