Eskom – diefstal en onwettige kragdrade

 

Hulle weet presies wat hulle doen al kom hulle voor of hulle niks weet nie – hulle steel daagliks krag, en ons sit met die beurtkrag en skade aan toerusting.  Hulle word ook bygestaan deur sindikate wat in Suid-Afrika bly en werksaam is.  Hierdie donker prentjie is meestal immigrante en ook onwettiges wat van ander lande afkomstig is, rondom ons stede plak en alles gratis verlang.  Natuurlik is daar ook burgers wat hier mag woon, maar onder normale omstandighede bly die immigrante/ buitelanders apart van ons etniese volke.   Daar word niks gevoel oor swart bemagtiging en wetgewing wat op ons blankes van toepassing gemaak word.  Hulle dra by tot ons volk se vernietiging – teen ‘n prys en waarskynlik meer inkomste veral uit die George Soros en ander liberale geledere.

Die ANC kom hul beloftes van voor 1994 na.  Ons word alreeds soveel ontneem met ekonomiese ontmagtiging, armoede en met beurtkrag word daar nog meer skades berokken wat ons sakke ruk.  Dis ons wat meer moet uitgee om weg te kom van die nalatigheid van Eskom wat geskenkies hou vir hierdie mense.

Al leef hulle ook in “armoede” is daar vir hulle meer op die spel, is hulle ook swart, en geld die B-BBEE ook in hul guns omdat hulle direk opgeneem word om te kan stem na 1994.    Dus word daar beslis ‘n paar doelwitte hier bereik.   Die regering en hulle was mekaar se hande en voete.    George Soros en ander lande dra ook mildelik by tot die vestiging van immigrante in Suid-Afrika.

Lees net hoeveel miljoene sit Eskom eenkant indien mense doodgeskok of beseer word.  Heelwat inwoners gee nie ‘n duit om of hulle beseer of iemand verloor nie.

***

2016 – Power utility, Eskom, hopes to do away with unnecessary deaths caused by illegal connections, cable theft and money mongers.  The power giant said it was concerned that while some people received their electricity legally, there were those who endangered their lives – and those of others – by opting for illegal connections.

In a move to prevent fatalities, the company has set aside R40 million to protect the lives of innocent people, especially children.

During a media briefing at its head quarters in Bellville, ahead of a tour to Marikana informal settlement in Philippi, the power utility said it was mainly concerned about the death of children, noting that between 2014 and March this year, 25 lives had been lost, with children accounting for 30 percent of them.

Alwie Lester, Eskom’s Western Cape Provincial head, said in a growing city like Cape Town where there were many informal settlements, illegal connections and electricity theft were major problems.

He said the growing number of informal settlements forced people to resort to making illegal electricity connections, adding that connections from sub-stations, neighbours’ meter boxes and transformers were all examples of illegal connections.

Mr Lester appealed to people to apply for electricity, but warned they would not electrify informal settlements on private land.

“It is not surprising that there is a significant demand for electricity in the township. But people need to do things right,” he said.

“We want to avoid electricity-related injuries and fatalities in all our communities,” said Mr Lester.

But, he said, the company’s interventions were often met with resistance. He said in areas such as Khayelitsha there were syndicates that stole the cables and that vandals and thieves normally left hazardous wires exposed, putting people’s lives in danger. He said some of the risk areas included Marikana, Crossroads, Marcus Garvey and RR Section.

During a tour to Marikana, residents said they had no choice but to illegally connect their electricity.

They said they were aware that their actions were illegal.

Resident Elvis Mamputi said they were not allowed access to electricity because they were on private land illegally.

“We know how to prevent the danger of being electrocuted. Even at homes we have our own preventative measures. We cannot wait for Eskom’s processes to have electricity. If they are not giving us electricity, we will continue with these illegal connections,” said the defiant resident.

Wakhe Qhingana said they were prepared to die to get electricity. He said they had occupied the land that is now Marikana illegally so they were not expecting anyone, including Eskom, to give them electricity.

“We came here and stayed here under difficult circumstances. There is no other way to get electricity but illegally. We are fully aware that what we are doing is wrong and it is risky, but we had to do it. Look we are willing to pay for a legal connection but the truth is we will no get it,” he said.

https://www.vukaninews.co.za/news/eskom-battles-izinyoka-5122933

***

Illegal connections and syndicates – Eskom

Eskom – Sindikate – syndicates

Illegal electrical connection – theft and corruption

Onwettiges EN korrupsie by Eskom – sindikate (syndicates)

***

Gaan ons vir die res van ons lewens hiervoor betaal?   Wil ons regtig die hele Afrika in Suid-Afrika onderhoud.   Ons sit alreeds met 8840 tradisionele leiers wat ons ook moet onderhou.

Traditional leaders South Africa: 8840

Begroting – tradisionele leiers 2019

Stem vir eie gebiede – stem vir onafhanklikheid – stem vir Front Nasionaal.  Ons kon al met al ons belastingbydraes 2-3 gebiede opgebou het wat beter is as Singapore.

https://www.facebook.com/Front-Nasionaal-SA-Front-National-SA-743870385730868/

Advertisements

Een gedagte oor “Eskom – diefstal en onwettige kragdrade”

Lewer kommentaar

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Google photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Google. Log Out /  Verander )

Twitter picture

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Twitter. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s