Onafhanklike gebiede

Suid-Afrika het op 31 Mei 1910 ontstaan – daar was nie ‘n land soos Suid-Afrika nie.   Daar was slegs Brits beheerde koloniale gebiede en ander onafhanklike republieke en monargie.  Na anneksasie van al die betrokke gebiede, het die Britte met hul Shepstone Beleid gedateer 1854 verskeie etniese reserwes of lokasies geskep wat na 1961 omskep is in Tuislande, wat op pad was om onafhanklikheid te verkry.  So word die vals prentjie geskilder en ons Afrikaners en Boere (alle blankes) word gehaat.

Alhoewel die Verenigde Nasies besluit het dat elke volk ‘n internasionale reg tot ‘n eie gebied en volle onafhanklikheid mag geniet, geld dit selfs vir ons volke in Suid-Afrika wat gebuk gaan onder Kommunisme.   Suid-Sudan het in 2011 afgeskei van Sudan en onafhanklikheid verkry.  Daar is ook verskeie volke in Suid-Sudan sowel as Sudan.  Destyds na 1961 was vermeld dat ons aparte gebiede voorstaan, maar vandag word dit dan steeds gedoen.   Trustgebiede en kommunale projekte is almal aparte gebiede.

Al verskil is, ons mag dit nie op “kleur van ons vel” (ras) doen nie, maar op ETNISITEIT en as volk.   Ingonyama Trust is slegs vir die Zoeloe volk.

>
SEGREGASIE (aparte gebiede)

Segregasie bestaan vandag steeds – in die vorm van Trustgebiede of andersinds grondeise wat na 1994 die lig gesien het,  wat ook in terme van nog ‘n diskriminerende wetgewing,  geregistreerde kommunale gebiede van etniese volke uitmaak of eerder afdwing.  Hierdie ondersteuners het slegs lewensreg vir hulself en diere of ploeg/plant.

(CPA legislation and Trustland legislation are both the same and is in terms of ethnic peoples).

Almal is onder die indruk dat daar weg gedoen is met segregasie – moenie te opgewonde raak oor FW de Klerk se afskaffing of sy modelprysie wat hy internasionaal losgeslaan het nie, dit het nie gebeur nie.  Daar was slegs ‘n naamsverandering na Trustgebiede en slegs daardie betrokke gemeenskappe mag die vrugte pluk van daardie gebiede, hetsy dit nou bruin of swart is.   Selfs die swart etniese stamme het hul eie gebiede (van ouds behou) en leef voort.

WAAR KOM SKENDING VAN MENSEREGTE IN?
 
Aparte gebiede op grond van ras is mos volgens die ANC as ‘n internasionale misdaad (DIE SOGENAAMDE APARTHATE) verklaar- dit was juis ‘n ANC advokaat wat dit na die VN geneem het waar lande dit as ‘n misdaad verklaar het.

VN Lande is vandag tjoepstil as dit gaan oor moorde en swart bemagtiging teenoor BLANKES in Suid-Afrika wat deur swartes gepleeg word.  Hoe kan menseregte skendings vir een plaasvind, maar nie vir die ander nie.?  Hoe word swart bemagtiging toegelaat en daar word geswyg.   Alle lande het tog ook Ambassadeurs of buitelandse kantore wat in Suid-Afrika is, so hulle weet presies wat in Suid-Afrika aan die gang is.

Dus,  al hierdie lidlande oorsee het destyds saamgestem dat  “aparte gebiede” ‘n misdaad is, is nou stil – maar hoekom veroordeel niemand dan die ANC wat hul aan hul eie mense (of ondersteuners) doen nie.   Die wetgewings verbied hul eie ondersteuners dan die reg om titelaktes te bekom in hierdie kommunale grondgebiede – selfs grondeise mag daar geen titelaktes uitgereik word nie.

Mens kan tog nie brood, konfyt en kaas op albei kante van die brood kry nie of hoe?

Gaan dieper in en sien, die aparte gebiede bestaan steeds net soos in 1854 toe die Britte dit ingestel het, nie wyle Dr H F Verwoerd nie.

Dit is verseker dat ons menseregte geskend word, selfs die in arm nedersettings is bewus van hul karige omstandighede al het hul nie toegang tot weelde of ‘n bord kos  nie. Om honger te gaan slaap in ‘n koue nat kombers is nie altyd aangenaam nie. Of dalk ‘n sinkhuisie wat strome lek as dit reën.   Daar word nie baie ag geslaan hierop nie en die huidige regering ontken blanke moorde en armoede.

 
Beide van ons het ‘n reg tot ‘n beter bestaansreg onder ‘n sogenaamde “demokratiese” regering,  maar nie onder die huidige kommunistiese vlaggies nie. Beide van ons het juis baie van hul menseregte moes prysgee as gevolg van regstellende aksie en swart bemagtiging – dus om ons totaal en al ekonomies te ontmagtig.  Heelwat van ons families is opgebreek en werk oorsee.   In ‘n vreemde land met ‘n ander kultuur, taal en etnisiteite.
 
NA 1994

Ons dwing nie die Zoeloe, Xhosa, Venda, Ndebele, Tswana, Khoisan om afstand te doen van hulle CPA’s of Trustgebiede nie – hulle kan dit enige tyd bedryf en self op hul eie inkomstes in stand hou.

De klerk hou nie op met spog dat hy SEGREGASIE afgebreek het nie, terwyl dit onwaar is. Hoekom is daar dan 11 etniese gebiede, etniese tradisionele leiers, en daar is baie wat op die salarisrol van die staatskas is – nie net die ryk konings nie.   Hoekom word net ons blankes gedwing om te “reënboog speel”?   Selfs hulle kan ook onafhanklik wees as hulle wil, maar hoekom sal hulle, as ons dan heeltyd voorsien met B-BBEE en belastings – wie se skuld is dit eintik?

 
Elke onafhanklike land het hul eie volwaardige binnelandse en buitelandse beleid, eie ekonomie en bemarking, en die dag as ons Selfbeskikking/Self Determination kan verkry dink net aan al die moontlikhede hoe ons was voor 1994 met ons eie in beheer en nie alles wat ten gronde gegaan het nie. Steun jou eie en leef saam jou eie.   Hoekom mag die Zoeloe en Tswana dit doen, hul kultuur funksies hou, maar ons word verbied en afgedreig?  Ons mag nie Afrikaans besig in skole en universiteite nie, want dis ‘n misdaad.  Sedert wanneer?
 
Frankryk en Botswana is tog onafhanklike gebiede, lande met eie infrastrukture, hoekom moet dit van ons weerhou word.

Elke volk het ‘n internasionale reg tot Selfbeskikking (volle onafhanklikheid).

 
 

 

Advertisements

Lewer kommentaar

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Google photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Google. Log Out /  Verander )

Twitter picture

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Twitter. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s