Lettuce – Slaaiblare

*

Slaaiblare gee nie net kleur aan ons voedsel nie.   Dit word gebruik in verskillende slaaie,  toebroodjies, vir vitamien-skemerkelkies en selfs sop.  Dit het ook medisinale waardes wat baie buite rekening laat of kennis dra nie.   Baie sal nie van die smaak van slaai hou nie, maar gekombineer met ander voedselsoorte, bly dit sappig en lekker, veral as dit vars en organies is.  Plant jou eie is ‘n groot opsie, vars uit jou eie tuin en gerieflik.

 Mees algemene blaarslaai*

In die blare is magnesium. Hierdie element is nodig vir ‘n persoon om die senuweestelsel te herstel en te werk en die spiermassa te behou. Die sap kan gemeng word met wortelsap, beet, raap, wat die ontwikkeling van aterosklerotiese letsels van bloedvate voorkom, en dit kan die krag sterk herstel. Dit help om te veg met verhoogde emosionele en senuwee-geïrriteerdheid, asook met hipertensie en ander siektes van die hart en vate.

 Daar is baie provitamien A, vitamiene van die hele B-spektrum, C, PP, E, kalsium, magnesium, kalium, ystersoute, suiker en proteïene in sy blare. Ogorodnikov trek in die kweek van hierdie kultuur sy ryp weerstand en snelheid. Dit kan suksesvol word, selfs in die noordelike gebiede van ons land. Die plant benodig baie lig, dus word dit ‘n “lang dag” plant genoem. Salade en sy blare word gebruik vir dieetvoeding, dit word aanbeveel vir mense met diabetes. Diegene wat probleme met oortollige gewig het, kan hulself “slaai” dae aflaai, dus is dit moontlik om verskillende soorte te eet. Die blare van hierdie plant skei gifstowwe en giftige elemente uit die liggaam uit. Salade – ‘n redelik bruikbare kultuur vir ulceratiewe letsels van die maag, gastritis en dermsiektes.

Salade en sy bruikbare eienskappe word dikwels gebruik as ‘n besmettingsmiddel vir brongiale siektes. Salade verloor nie effektiwiteit selfs met ‘n sterk en langdurige hoes nie. Onmisbare slaai en met groot bloedverlies. In sy samestelling is daar baie yster nodig vir die menslike liggaam. Om in ons liggaam te wees, moet yster geleidelik opgedateer word om in uiterste gevalle betyds te help. Daarom moet jy ‘n slaai vaker eet.

https://af.inditics.com/die-genesende-eienskappe-van-blaarslaai/


*

Mini Greenhouse – plant your own vegetables

https://www.youtube.com/watch?v=pJ4bZo_HAPk


*

https://www.jardineriaon.com/af/blaarslaai.html

*

As part of a healthful diet, iceberg lettuce can increase fiber and water intake. This will improve gut health by ensuring regular bowel movements and preventing constipation. Research Trusted Source has associated a diet that emphasizes vegetables with better bone health. Leafy green vegetables contain nutrients such as calcium, magnesium, phosphorus, and vitamin K, which are important for healthy bones.

https://www.medicalnewstoday.com/articles/iceberg-lettuce

Slaaiblare is ryk aan vitamiene, minerale en aminosure. Gereelde inname van voedsel verhoog die immuniteit, verbeter die spysverteringstelsel se werking, versterk die senuweestelsel en help om slapeloosheid te beveg. Met groot fisiese inspanning dra dit by tot ‘n vinniger herstel van die liggaam. In die stryd teen oortollige gewig kan blaarslaai by die dieet ingesluit word, omdat dit die vet- en vetmetabolisme verbeter en gewigsverlies bevorder.

*

Slaai is ryk aan mikro- en makro-elemente wat nodig is vir die normale funksionering van die liggaam. Dus vir 100 gram blaarslaai, is daar:

 • makrovoedingstowwe: Ca – 36 mg; Mg – 13 mg; Na – 28 mg; K -194 mg; F – 29 mg;
 • spoorelemente: Fe -0,9 mg; Zn – 0,2 mg; Cu – 30 μg; Mn – 0,25 mg; Se -0,6 mcg.

Die slaai bevat meer as twintig aminosure wat nodig is vir die produksie van proteïene en ensieme; die handhawing van ‘n stabiele sielkundige toestand. Aminosure verbeter die slaapkwaliteit en seksuele aktiwiteit, bevorder genesing van wond en herstel spiere, en maak hare en vel mooi.

Met hierdie plant ontvang ‘n persoon glisien (0,056 g), metionien (0,015 g) en arginien (0,07 g), waaruit die liggaam keratien produseer. Hierdie middel verhoog die uithouvermoë van ‘n persoon en herstel spiere vinniger na liggaamlike inspanning, wat veral vir atlete belangrik is.

Ook 100 g blaarslaai bevat ook die volgende aminosure:

 • Tryptofaan – 0,01 g (1,1% as persentasie van die daaglikse waarde).
 • Treonien – 0,06 g (2,5%).
 • Lysien – 0,084 g (2,0%).
 • Sistine – 0,0159 g (0,9%).
 • Fenielalanien – 0,055 g (1,3%).
 • Tyrosien – 0,032 g (0,7%).
 • Histidien 0,022 g (1,0%).
 • Alanien – 0,055 g (0,8%).
 • Aspersie – 0,142 g (1,2%).
 • Glutamien – 0,182 g (1,3%).
 • Proline – 0,048 g (1,1%).
 • Serien – 0,04 g (0,5%).

Vitamiene

Benewens minerale en aminosure blaarslaai bevat bykans alle vitamiene wat nodig is vir die liggaam. Vir 100 g slaai:


Vitamien A (retinol) – 370 mcg. Verbeter groei en ontwikkeling. Dit is ‘n kragtige antioksidant.

Vitamien B1 (tiamien) – 0,07 mg. Onontbeerlik vir volle ontwikkeling om die normale werking van die kardiovaskulêre, spysverteringstelsel en senuweestelsels te verseker.

Vitamien B2 (riboflavien) – 0,08 mg. Die oorvloed in die liggaam verseker die gesondheid van hare, vel en naels en die normale werking van die skildklier.

Vitamien B3 (nikotiensuur) – 0.135 mg. Hierdie vitamien is betrokke by die vorming van ensieme en lipiedmetabolisme.

Vitamien B4 (cholien) – 13,5 mg. Help om geheue te verbeter en die senuweestelsel te versterk.

Vitamien B6 (piridoksien) – 0,1 mg. Dit is nodig vir die konstruksie van hemoglobien, die sintese van adrenalien, serotonien, dopamien, histamien. Dit wil sê dit handhaaf hormonale balans.

Vitamien B9 (foliensuur) – 38 mcg. Neem deel aan die konstruksie en bedryf van nuwe selle.

Vitamien E (tokoferole) – 0,25 mg. Vertraag die veroudering van die liggaam. Mense noem dit die vitamien van skoonheid en jeug. Verhoog die toon en elastisiteit van spierweefsel, bevorder die regenerasie van die vel.

Vitamien C (askorbiensuur) – 10-18 mg. Versterk die immuunstelsel, is nodig vir beenweefsel, die opname van yster.

Vitamien K (filokinon) – 125-170 mcg. Dit is nodig vir metaboliese prosesse in been- en bindweefsel, om die niere normaal te laat funksioneer. Voorsien die opname van kalsium en vitamien D.

https://af.stopsbs.net/5607-all-about-the-benefits-and-dangers-of-lettuce-salad-f.html

*

RELATED INFORMATION
VERWANTE INLIGTING

Turksvye – Prickley pears

Food chain Voedselketting

Shiitake mushroom – sampioen

Paul Stamets – Mushroom Medicine

Loerierblaar – Bay leaf

Borrie – Curcumin -Turmeric
Waatlemoene – Watermelon – Hydroponic

Vitamines and Minerals

Reflexology Therapy and Immune systemEen gedagte oor “Lettuce – Slaaiblare”

Laat 'n boodskap

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Twitter picture

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Twitter. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s