Eskom and mines

Die “storie van sluit die myne” vrywillig vir ‘n week of twee, het al in die verlede plaasgevind – nou gebeur dieselfde “dreigemente” – wat lei tot werkloosheid en rewolusies wat volg.   Dis nie ‘n nuwe idee van mynmaatskappye om hul deure  toe te maak sodat Eskom kwansuis kan herstel nie – daar is niks om te herstel as Eskom reeds die geld privaat rangeer het na ander bankrekenings.   Eskom manipuleer ons almal en voer opdragte van bo uit – die meesters wat hulle finansier daar uit London en Soros.    Interessant dat Eskom ook in hierdie tyd reuse bedrae geld uitbetaal het aan gewillige hande om hulle te beloon vir hul dade.

Eskom’s power stations are major contributors to both greenhouse gas emissions and toxic air pollution. (Gustav Butlex)


*

Sedert 2008 of selfs voor dit, het dit nie juis beter gegaan met die ekonomie nie en was daar steeds voortgegaan om te myn.   As daar gekyk word dat daar oor die 8000 ongerehabiliteerde myne (meestal oopgroef) is, dan is dit ‘n feit dat die mynbedryf goed geld maak en uitvoer.    En is dit nie ironies hoe vinnig die bestuur en direkteure verwissel nie, mens hou skaars by wat een noem, dan is die by agterdeur uit.

Nie net word steenkool geraak nie, maar goud sowel as chroom en veral platinum myne in Gauteng / Limpopo.   En dan merk mens op, dis nie net steenkool by kragstasies se silo’s wat inmekaartuimel nie, maar ook graanprodukte.    Dit is niks anders dan sabotasie nie .

Dis ook ironies dat heelwat van hierdie gebiede ou Tuislande was, wat omgedolwe word om die sakke vol te laai en die spoor van verwoesting word aan ons nageslagte oorgelaat om te herstel, indien ooit (rehabilitasie vind nooit plaas nie).   En diegene wat op die gebiede bly is dan woes en kwaad vir die blankes in hierdie land, wat niks daarmee te doen het nie – elite ja, maar beslis nie elkeen van ons Afrikaners en Boere nie.   Al wat mens weet en sien is al die miljoene rande se bonusse en salarisse wat uitbetaal word en niks word gegee daarvoor nie.     Indien Eskom die geld aangewend het vir onderhoud soos dit veronderstel was, sou daar ook minder probleme vir ons gewees het, selfs gesondheidsgewys, is daar altyd beter tegnologie wat maatskappye aanwend vir verbetering in hul stelsel.   Daar is ander voorbeelde daarvan buite die Eskom bedryf.
>

Verder is dit ironies dat die regering geen poging aanwend om teen enige van die myne wat nog nie gerehabiliteer is, wat soveel besoedeling nalaat, optree nie of toesien dat die gebiede gerehabiliteer word nie.   Waarom kom die regering nie hul pligte na wat in mynpermitte voorkom nie, aangesien dit ons almal se gesondheid raak.

Hoeveel suurwater en besoedeling is daar, van myne sowel plaaslike owerhede?    Nog iets wat die ministers van Gesondheid, Plaaslike Owerheid of Waterwese direk raak , is die munisipaliteite wat nie hul sanitasieprogramme letterlik in standhou nie en al ons ons riviere en damme besoedel met rou riool  en later in die see / oseane beland.   Waarom versuim die regering om dit te doen, daar word tog begroot hiervoor, nes daar begroot word vir Eskom se instandhouding.

*
*

 

Patrice Motsepe has rejected claims that he will benefit from his brother-in-law President Cyril Ramaphosa’s recent decision to unbundle Eskom.
Eskom>AREP>IPP – Ramaphosa>Motsepe>Radebe

*

Jeff Radebe says signed 27 IPP agreements a ‘new dawn’ for renewables in South Africa
27 IPP agreements – Eskom – “new dawn”

*

There is no “emergency plan” if government do not take action against corruption and the non payments – the illegal connections.  Take away the violation of white’s human rights – B-BBEE is a crime against all whites in South Africa, control the immigrants as well.
Eskom split route – Ramaphosa – ANC

*

RECENTLY 2019
Refer to Ramaphosa’s statement to the United Nations secretary general’s climate summit talks last month was about a just transition transaction. This includes the decommissioning of Eskom’s coal-fired stations, as well as the addition of “significant additional renewable energy capacity, the funding of large-scale regional programmes to offset adverse impacts on workforces through economic development and the financial stabilisation of our electricity sector”.

This sounds promising. Eskom’s power stations are major contributors to both greenhouse gas emissions and toxic air pollution, so accelerating their decommissioning means reducing our exposure to climate change and improving human health.

It was said it is no secret that Eskom’s dire financial position threatens to topple the whole country and environmental compliance is nowhere near the top of its to-do list — if it’s on there at all. Since long before Eskom found itself in this mess, the Life after Coal Campaign has argued that if Eskom fails to meet pollution limits, it should speed up the retirement of its dirty, old power stations in a manner that is fair to coal workers and their families. It is clearly nonsensical to spend big money to retrofit stations that will imminently decommissioned.

Just transition transaction deliberations should also consider that the minister of environment, forestry and fisheries is likely to decide to double sulphur dioxide limits from April 2020. This is the date at which any “solid-fuel combustion installations” (including Sasol’s 12 coal boilers, Kelvin power station, and Eskom’s 15 coal-fired power stations) that have not had minimum emission standards compliance postponed must meet a sulphur dioxide emission limit of 500 mg/Nm3 (much stricter than the current minimum emissions standard of 3 500 mg/Nm3). The minister wants to double that to 1000 mg/Nm3 — about 28 times weaker than China’s standard and 10 times weaker than India’s.

The deadly air litigation was launched by Life after Coal following years of engagement and advocacy with industry and the government about acute air pollution in the Mpumalanga Highveld.  Extreme high levels of toxic pollution continue today, despite the Highveld being declared a priority air pollution area 12 years ago, and an air-quality management plan being developed to reduce pollution to “acceptable” levels. The litigation, based on our Constitution, seeks two main court orders: a declaration that the constitutional right to an environment not harmful to health or wellbeing is being violated in the Highveld priority area; and to compel the minister to develop regulations to enforce the air-quality management plan. The government is more than three months late in responding to this case, meaning the applicants are forced to bring another application to compel it to do so.

As the just transition transaction continues to develop, we urge the government to consider the risks — and who bears them — of Eskom’s ongoing noncompliance with the law, its pending minimum emissions standards applications, and the proposed weakening of the sulphur dioxide minimum emissions standard. It is also imperative to ensure meaningful engagement with those people most impacted by just transition transaction-related decisions, particularly the local people and coal workers who live, breathe and work in these areas.

https://mg.co.za/article/2019-10-15-00-eskoms-date-for-decommissioning-coal-fired-stations-must-consider-peoples-health

*

Eskom tells mines to shut down

2008-01-31 09:47

Johannesburg – South Africa’s gold mines, and mining companies in other sectors, were instructed on Thursday night by electricity utility Eskom to shut their mines, possibly for up to between two to six weeks.

A letter signed by Eskom CEO Jacob Maroga said that key industrial consumers (KPI) had to reduce their power loads to “minimum levels”. He added that Eskom could not guarantee power supply.

“We did not send down a shift last night and we did not send one this morning at any of our mines,” said Willie Jacobsz, spokesman for Gold Fields. “I understand the situation is the same at AngloGold Ashanti and Harmony Gold,” he said.

A Johannesburg analyst said, however, that smaller consumers such as Simmer & Jack Mines and DRDGold still had power, at least at present.

In the letter, Maroga said the mines were required to “evacuate all underground staff”; “suspend all surface and underground mining”; but were allowed to keep essential services operating such as pumping and lighting. Mining companies would also be allowed underground if proto-teams were required to tackle fires.

Meanwhile, the South African government is set to announce “plans for the electricity generation in South Africa,” according to a media advisory issued on January 23.

Mines minister, Buyelwa Sonjica, public enterprises minister, Alec Erwin, were scheduled to address the media in Pretoria.

Harmony Gold spokesperson Amelia Soares confirmed Harmony had received a communication from Eskom saying it could not guarantee power to the mines today and requesting that Harmony only use power for emergency services on its mines.

She said the group had not sent down this morning’s shift and that its mines were only operating emergency services such as pumps and ventilation fans. She told new service I-Net Bridge that the stoppage would cost the group R60m a day.

Anglo Platinum, the world’s largest platinum producer which employs some 80 000 workers, has also ceased operations for today.

Spokesperson Trevor Raymond says this followed a communication from Eskom and was in line with Anglo Platinum’s commitment to save power. He declined to specify the contents of the Eskom communication.

BHP Billiton spokesperson Bronwyn Wilkinson said the group had been asked to save power atMune its two aluminium smelters – Hillside in Richards Bay and Mozal in Maputo. She declined to provide any further details.

AngloGold Ashanti has also confirmed that its gold mines are only operating emergency services today.

https://www.fin24.com/Economy/Eskom-tells-mines-to-shut-down-20080125

4 gedagtes oor “Eskom and mines”

  1. […] https://www.parliament.gov.za/press-releases/media-statement-ad-hoc-committee-section-25-concerned-about-concurrent-process-expropriation-bill*Die fokus is duidelik daarop gemik om veral Boere en blankes te onteien van grond wat hul makliker wil bekom, soos al oor en oor in die verlede bewys is. Duidelik is daar rassisme en diskriminasie nommer een op hul agendae.  Hulle is nie tevrede met die reeds 5000++ ontwikkelde plase wat aangekoop is tot dusver nie – plase wat totaal en al in verwaarlosing staan sonder om voedsel te genereer. Expropriation without compensation – ANC  Parliament SA: Expropriation without compensation – ConstitutionLand reform – RamaphosaArticle 25 of Constitution – Expropriation – Parliament-AfriforumAfriforum en liberale grondwetWat is die einddoel om soveel plase te besit deur die regering, maar geen voedsel word produseer nie? Dit stuur op rampe af, werkloosheid, hongersnood en armoede is ons  almal se voorland. Die ANC en hul kaders rig ontsettend skade aan, selfs aan diegene wat nie ingestem het tot hierdie klugspul van oorname aan kommunisme en grondwet wat verander kan word soos dit hul behaag en pas. Duidelik steur hul nog minder aan internasionale verdrae wat deur hul onderteken is nie. Hierdie is beslis geen demokrasie nie, maar ‘n poppespel wat deur die ANC en kommuniste beheer word met hul korrupsie en staatskapings en al.Die oogmerk is andersinds duidelik waarneembaar, die plase word vir “iemand” (bo hulle) aangeskaf met die doel vir mineraal ontginning – identies soos wat tydens die Anglo-Boere oorloë plaasgevind het. Selfs “grondeise” wat na 1994 plaasvind en onder CPA geregistreer word, is meestal ou Reservate of Kroongebiede wat wel reeds aan verskillende Swartes en Khoi san volke behoort en vir dekades daarop woon en werk. Dieselfde geld vir Trustgebiede. Beide verskaf slegs kommunale regte aan die etniese volke soos die Shepstone beleid van 1854. Met die 1961 Tuislande sou hierdie gebiede volwaardige onafhanklike lande geword het en kon hul hul eie grondgebiede regeer soos Botswana doen. Dus ‘n gevolgtrekking, gaan ons land totaal en al omgedolwe word sonder rehabilitasie wat plaasvind, want daar is oor die 6-8000 sulke gebiede na 1994 waar geen rehabilitasie plaasvind nie. Dus, kan die grond nie weer gebruik word vir landbou doeleindes nie.  Daar is wel myne wat herstel soos wat dit was.Steenkoolvelde word meestal nooit gerehabiliteer nie, dit veroorsaak besoedeling en grootskaalse erosie. Daar word heelwat begroot en regering doen niks met om die nodige wetgewings toe te pas nie. Waar gaan al die geld heen as dit nie aangewend word om te rehabiliteer nie. Hoeveel plase kon nie herstel word op die manier sodat dit weer vir landbou doeleindes aangewend kan word nie.Eskom and mines […]

    Like

Laat 'n boodskap

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Twitter picture

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Twitter. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s