Iran woestyne

*

Daar is meer as een woestyn in Iran.   Argeoloë het redelik brons- en klei-items in die suide van die Kalut gevind. Deskundige studies van die ontdekte items toon dat dit terugdateer na die tweede en derde millennium v.C.   Die belangrike punt is dat die items gevind is in die klei- en soutformasies van die Lut-woestyn, wat beteken dat die streek in antieke tye in ‘n woestyn verander het en daar is ‘n moontlikheid dat ‘n menslike gemeenskap daar buite gesterf het as gevolg van die klimaat verandering in die streek.

Iran Deserts - Discover The Best Deserts of Iran

*

Was dit werklik klimaat wat verander het of iets anders of as gevolg van, wat die gebied getref het wat veroorsaak het dat ontwikkelde beskawings totaal en al verdwyn het onder die huidige sandputte en woestyne.   Dit het veroorsaak dat net daardie gebiede dor en vergroot het.

Daar is twee hoof woestyngebiede in die Republiek van Iran:

Sentrale woestyn van Iran (Dasht-e kavir)
Lut-woestyn (Dasht-e Lut)

Dasht-e Kavir is die grootste gesoute woestyn in die middel van die Iranse plato.   Dit staan ook bekend as Kavire Namak of Groot Soutwoestyn. Die woestyn is in die suidooste van die Alborz-berge geleë en beslaan ‘n gebied van 800 km (500 myl) by 320 km (200 myl). Daarom is die totale oppervlakte van hierdie woestyn ongeveer 77 600 km2 (30 000 myl2).

Dasht-e Kavir is een van die Iranse woestyne met geen reën en sneeu nie. Boonop word seisoenale mere in die woestyn geskep deur die afloop van omringde berge. Die enigste plante wat by die warm en droë klimaat van die woestyn aangepas is, is spesies soos struike, grasse op bergtoppe en Mugwort.

Nog ‘n woestyn van Iran is die klein woestyn of Kavir-e Lut. Dit word ook Dasht-e Lut genoem. Die woestyn is in die oostelike deel van Iran geleë en beslaan ‘n gebied van 320 km (200 myl) van noordwes na suidoos en is ongeveer 160 km (100 myl) breed met ‘n oppervlakte van 51 800 km2 (20 000 myl2).  Hierdie wonderlike woestyn het twee totaal verskillende afdelings. Die oostelike deel is ‘n lae plato bedek met soutvlaktes, en die sentrale deel is deur die wind in ‘n reeks parallelle rante en vore gevorm.

*

Shahdad-woestyn in Iran, is een van die bekendste, natuurlike bestemmings wat naby Kerman geleë is. Kerman is ‘n stad vir toer gedurende herfs en winter in Iran. Dit is ook die tuiste van baie nasionale besienswaardighede. Die mees uitstaande aantrekkingskrag van Kerman is egter Kalut Shahdad-woestyn. Kaluts in Shahdad-woestyn is betowerende formasie wat geheel en al van sand gemaak is wat soos vreemde en realistiese vorms lyk. Hierdie skouspelagtige Kaluts, wat wetenskaplik as yardang bekend staan, is die pragtige vorms wat voortspruit uit water- en winderosie van sand in meer as 20 duisend jaar gelede in die hartjie van die Lut-woestyn. Jy kan dit geniet om in een van die ekokampe in Shahdad te oornag.

Shahdad Kaluts | The Legendary City | Kerman Attraction | Apochi.com

Discover The Best Deserts of Iran

*

Swiss traveler astonished by charms of Kerman province - Tehran Times

*

*

VERWANTE INLIGTING

Republiek van Iran en minderheidsvolke

Iran se waardes en waterkanale

Atlantic Ocean

Rotsformasies – Rocks – NAZCA lines – Richat structure

Atlantis – the Richat Structure near Ireland  Western Africa

Africa  – migration and kingdoms

Ancient kingdoms Western Africa

Algeria  – Constantine

Sahara secrets

2 gedagtes oor “Iran woestyne”

Laat 'n boodskap

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s