Black economic empowerment (BEE – B-BBEE)Die land se grondwet, witskrifte, wetgewings,  parlement en hansards is deurspek met diskriminasie en rassisme teenoor ‘n handjievol blankes en ook besighede.    Alle vlakke van regerings en staatsinstellings.    Meer as 55 miljoen Swart en ander volke is tog so bang is vir die handjievol blankes (3-4 miljoen) om hulle as so ‘n groot bedreiging te sien om verskeie wetgewings te implementeer om geen Blanke toegang tot enige ekonomie toe te laat nie.     Die radikale ekonomiese hervormingsplanne – meer as 55 miljoen is bang vir ‘n skrale 3-4 miljoen blankes – wat ‘n skande.

Anthony Turton: How BEE de-industrialised South Africa – praag.org

*

Wat het na 1994 met Suid-Afrika gebeur?    Afskuwelik,  die stinkende vullishoop waarin ons verkeer, strate vol riool en baie met geen water of behuising nie en tog stem hul vir die vullishoop.   

Sedertdien is die land met alle infrastrukture is hervorm met swart bemagtiging en regstellende aksies – gee ‘n pinkie en die hele hand word gegryp en ingesluk deur ‘n hool en chaos.   Daar is basies nie ‘n besigheid of organisasie wat nie swart bemagtig is of so hanteer word nie.     

Inhoudsopgawe B-BBEE Index

Skaars ‘n jaar gelede het die Kagiso Charitable Trust, die Mineworkers’ Investment Trust, HCI, die WDB Trust, Ditikeni Trust en Wiphold Trusts ‘n beroep gedoen op die minister van handel en nywerheid, Ebrahim Patel, om verduidelikings te gee dat sekere wydgebaseerde eienaarskapskemas wettiglik in swart besit is.   

Hierdie maatskappye en besighede is van die mees gevestigde swart bemagtiging ondernemings in Suid-Afrika.   En hulle is nog nie tevrede nie met die blanke rondom hulle nie.  Waarom begin hulle nie hul eie besighede sonder swart bemagtiging nie.   Spul rassiste.

Selfs memoranda wat met oorsese regerings aangegaan word (MOU) is gebou met swart bemagtiging.  Dus stem hoeveel oorsese regerings saam die regering van die dag.

*

The country’s constitution, white papers, legislations, parliament and hansards are riddled with discrimination and racism against a handful of whites and also businesses.   More than 55 million Blacks and other peoples are so afraid of the handful of whites (3-4 million) and see them as such a huge threat to implement various laws to allow no Whites access to any economy and businesses.   That is the reality – the radical economic reform plans – more than 55 million are afraid of a meager 3-4 million whites.   And there are whites that assist those in this racism and discrimination against whites.  Most political parties in parliament supported this.

*

The Broad-Based Black Economic Empowerment (BBBEE) world has been rocked by the decision of some of the icons of the industry to go public on a series of complaints about the Black Economic Empowerment Commission, a department of the Department of Trade and Industry.

The complaint is irritatingly shrouded in some mystery because the commission, headed by Zodwa Ntuli, claims its work in individual investigations is confidential. A year ago, the Kagiso Charitable Trust, the Mineworkers’ Investment Trust, HCI, the WDB Trust, Ditikeni Trust and Wiphold Trusts appealed to Trade and Industry Minister Ebrahim Patel to gazette clarifications that certain broad-based ownership schemes are legitimately black-owned.    

These companies are among the most established empowerment companies in South Africa.    In one case, a four-year-old deal, long since put to bed, is being challenged by the commission on the basis that, among other things, some of the beneficiaries are under 16. That means, technically, they don’t have the power to “exercise the rights of ownership” which is required by the legislation.

What the commission appears to require is that beneficiaries have to qualify as personal shareholders and nothing less. That means bursary schemes, housing assistance programmes, community development, preschool projects are out. The commission claims this is not so, but clearly this is a grey area.

If the issue were only about technicalities in the Act, which could be cleared up with some astute rulemaking, that would be one thing. But actually, there are deeper problems at a conceptual level. Recently the European Union did a survey of members doing business in South Africa. There was unanimous support for the notion of black economic empowerment, and the companies recognised the philosophical justification for the idea.

The commission claims it must ensure that BEE compliance is not so expensive that it becomes deal-breaking.   

Black economic empowerment is in big trouble


*

HATE AND RACISM

Black middle class growth – B-BBEE and black privileges

Swart boere – Black farmers

Black billionaires and millionaires – SA

Corona – Food parcels to Blacks only
Een gedagte oor “Black economic empowerment (BEE – B-BBEE)”

Laat 'n boodskap

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Twitter picture

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Twitter. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s