Rassisme en Diskriminasie : Suid-Afrika

Met die hulp van sekere prominente finansiers en organisasies, waarvan wêreldbekende kommuniste is en indirekte skakel het met die huidige sowel van die voormalige regeringsleiers, duur rassisme en diskriminasie voort.


Organisasies soos OSF-SA, FES, KAS is ‘n paar wat fokus  op verskeie aspekte soos diskriminerende wetgewing soos swart bemagtiging,  gepaardgaande regeringsinisiatiewe en privaatsektor projekte wat daaraan verbonde is asook ander soos protesaksies in ons strate en omgewings wat ons land totaal en al vernietig.

Gedurende ‘n Internasionale dag op 21 Maart 2017 om rassisme uit te wys, is dit weer eens uitgewys dat dit ‘n skending van menseregte is.

Every person is entitled to human rights without discrimination. The rights to equality and non-discrimination are cornerstones of human rights law. Yet in many parts of the world, discriminatory practices are still widespread, including racial, ethnic, religious and nationality based profiling, and incitement to hatred.

Diskriminasie en Rassisme Wêrelddag

Swart bemagtiging is ingestel net voor die 1994 verkiesing, dis bekragtig in die Grondwet van Suid-Afrika en verskeie wetgewings het gevolg teen die blanke ras in Suid-Afrika.  Swart bemagtiging word gebruik teen alle blanke burgers in Suid-Afrika, sowel besighede en op die verskillende sportbedrywighede.
Swart bemagtiging (B-BBEE – BEE)  is ‘n rassebeleid in Suid-Afrika en ‘n internasionaal verklaarde misdaad, waaraan die regering en alle instansies/organisasies wat daaraan uitvoer gee, hulle skuldig maak.

“similar policies and practices of racial segregation and discrimination” are international crimes (art. 1). Article 2 defines the crime of apartheid –“which shall include similar policies and practices of racial segregation and discrimination as practised in southern Africa” – as covering “inhuman acts committed for the purpose of establishing and maintaining domination by one racial group of persons over any other racial group of persons and systematically oppressing them”.

Swart bemagtiging ‘n internasionale misdaad

Ander instansies

Soros se OSF-SA het grootliks Dakar en Kodesa se onderhandelinge finansier.

Nog ‘n instelling is ICASA wat in die Mbeki tydperk ontstaan het en ook aan OSF-SA gekonnekteer.

Waarvoor staan ICASA?
Independent Communications Authority of South Africa

ICASA is veronderstel om onafhanklik te opereer, maar dit blyk nie die geval te wees nie.

Icasa – George Soros en finansiers

GRANT-MAKING PARTNERS

George Soros – OSF-SA

OSF-SA is a grant-making organisation, and a member of the International Soros Foundations Network. OSF-SA is committed to promoting the values, institutions and practices of an open, non-racial and non-sexist, democratic, civil society. It works for a vigorous and autonomous civil society in which the rule of law and divergent opinions are respected.

Friedrich-Ebert-Stiftung (FES)

Fesmedia Africa is the media project of the Friedrich-Ebert-Stiftung (FES) in Africa. We are working towards a political, legal and regulatory framework for the media which follows international human rights law, the relevant protocols of the African Union (AU) and declarations of the Southern African Development Community (SADC) or other regional standards in Africa. Our office is based in Windhoek, Namibia.

RAITH Foundation

The RAITH Foundation is a Non-Profit Organisation that is privately funded, not politically affiliated and does not raise funds from the public. The Foundation is guided by and endeavours to uphold the following values: respect and promotion of human dignity; rejection of discrimination and unfairness in all their forms; openness and accountability of all institutions of state, civil society and private sector; participation, engagement and debate in all sectors of society.

George Soros en Finansiers

 

More about OSF-SA – Board
Board of OSF-SA (Soros in South Africa)

Open Society Foundations in South Africa started in 1979 (with the previous regime)

The Open Society Foundations form a global network of entities and programs committed to local knowledge and national expertise. Our network includes national and regional foundations as well as programs with regional or global reach operating in more than 100 countries including hubs in Europe and the United States.

The Open Society Foundations work to build vibrant and tolerant societies whose governments are accountable and open to the criticism, whose laws and policies are open to debate and correction, and whose political institutions are open to the participation of all people. We seek to strengthen justice and the rule of law; broaden respect for human rights, including the rights of minorities; encourage pluralism and a robust diversity of opinion; deepen democratic practice and participation; expand economic equity; support effective governance; and invest in individuals, social movements that advance these goals.

The Open Society Foundations are committed to inclusion, anti-discrimination, and equality of treatment for all persons regardless of their race, colour, sex (gender), religion, national origin, age, sexual orientation, marital status, disability or membership in any other minority or marginalised group. We ensure that our dealings with everyone in our network are characterised by mutual respect and a high regard for each other’s dignity.

Open Society Foundation since 1979 in South Africa

2 gedagtes oor “Rassisme en Diskriminasie : Suid-Afrika”

Laat 'n boodskap

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Twitter picture

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Twitter. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s