Berg Washington-hotel in Bretton Woods

*

Ontdek meer oor die Omni Berg Washington-oord,  Bretton Woods, terrein van die Bretton Woods-konferensie van 1944 waaruit die Internasionale Bank vir Heropbou en Ontwikkeling en die Wêreldbank gestig is.    Die idee vir so ‘n manjifieke hotel het ontstaan by ‘n spoorwegmagnaat en steenkoolmakelaar genaamd Joseph Stickney.  Duidelik was geld geen probleem vir die magnaat om so iets op te rig nie en ook nie om te vergader in soveel luuksheid nie.

Historical Drawing of Exterior, Omni Mount Washington Resort, 1902 Member of Historic Hotels of America, in Bretton Woods, New Hampshire.

*

Hy het eers na die gebied gekom om ‘n rustieke lodge bekend as die “Mount Pleasant House” gedurende die 1880’s te bedryf. Maar Stickney het besluit dat hy ‘n veel groter hotel nodig het om aan die groeiende nasionale belangstelling van die streek te voldoen. Tot die einde het hy ‘n paar honderd hektaar grond aan die voet van Berg Washington bekom en ‘n massiewe Y-vormige hotel in 1900 begin oprig.

Argitek Charles Alling Gifford het toesig gehou oor die ontwerp van die hele projek, wat deur ‘n ander gevierde aan Stickney aanbeveel is. 19de-eeuse hotelier genaamd Henry M. Flagler. Dit het Stickney en Gifford byna twee jaar geneem om te voltooi en het teen ‘n koste van $1,7 miljoen gekom om te voltooi – meer as $52 miljoen in vandag se geld.

Die konferensie het volgens berigte formeel bekendgestaan as die Verenigde Nasies se Monetêre en Finansiële Konferensie en het op 1 Julie 1944 byeengekom waar honderde dit bygewoon het.

Die baanbreker vir die nuwe hotel was in 1900 en bouwerk het in 1901 begin. Dit is ontwerp en gebou deur Joseph Stickney, ‘n New Yorkse finansierder wat die nabygeleë Mt. Pleasant House besit het. Teen die laat 1890’s het Stickney besluit om ‘n luukser hotel oorkant die Mt. Pleasant House te bou. Tweehonderd-en-vyftig Italiaanse vakmanne is vir die werklike bouwerk ingebring. Hulle het in slaapsale op die eiendom gewoon, wat vir daardie doel gebou is. Van die dertig groot oordhotelle wat tussen 1850 en 1930 in die Witberge opgerig is, is slegs die  Berg Washington Hotel van die begin af as ‘n enkele entiteit beplan en gebou. Dit is ontwerp deur Charles Alling Gifford, wat deur Henry M. Flagler aanbeveel is.

Book Omni Mount Washington Resort in Bretton Woods | Hotels.com

BASIES SELF ONDERHOUDEND

Die hotel, wat ontwerp is om slegs oop te wees vir die somer en vroeë herfs, het die nuutste geriewe ingesluit. Dit het ‘n spoorwegstasie en waens gehad om gaste vanaf die stasie na die hotel te bring.   Dit het ‘n gholfbaan wat deur Donald Ross ontwerp is (wat steeds in gebruik is),  het ‘n kunsmatige meer, toompaadjies, wapaaie, telegraaf, lopende water gehad. , badkamers, ‘n hysbak, moderne verkoelingstoerusting, ASOOK sy eie elektriese kragstasie (wat nog ongeskonde is), ‘n aanleg vir die maak van verligtingsgas sou die elektrisiteit misluk, ‘n unieke aanleg om die daaglikse spyskaarte te druk en ‘n daaglikse koerant vir die gaste. ‘n Groot skuur vir perde en ‘n motorhuis vir motors is bygevoeg saam met kwartiere vir chauffeurs, slaapsale vir die personeel (een vir mans en een vir vroue), ‘n orkes, ‘n koor, ‘n verhitte binnenshuise swembad en ‘n biljartsalon. ’n Dokter en twee verpleegsters was op die perseel aan diens.

Destyds het die Amerikaanse regering die gebruik van die fasiliteite vir die Bretton Woods Monetêre Konferensie versoek wat toegestaan is. Hierdie internasionale konferensie is deur die Verenigde Nasies geborg en 733 afgevaardigdes van 44 nasies het dit bygewoon. Die bedoeling daarvan was om internasionale monetêre en finansiële kwessies aan die einde van die Tweede Wêreldoorlog te hanteer. Aansienlike opknappings is deur die Amerikaanse regering aan die hotel gedoen.

https://www.historichotels.org/us/hotels-resorts/omni-mount-washington-resort-bretton-woods/history.php

Meer foto’s

https://foursquare.com/v/omni-mount-washington-resort/4b3683b6f964a5201f3725e3/photos

*

*

Voorwaardes, vereistes en beleid

Great Hall

https://www.omnihotels.com/hotels/bretton-woods-mount-washington/property-details/policies

*

Argiewe

Click to access Bretton-Woods-textual-excludingLEGv3.pdf

*

VERWANTE INLIGTING

Jan Smuts en Brittanje (44)

Bretton Wood en Goud 1944

Jan Smuts  –  Blue on Blue incident Germany

Jan Smuts  –  1942  –  1948

Jan Smuts – Churchill  –   Rhodes – apartheid : British rules

Kibbutz called Jan Smuts

Een gedagte oor “Berg Washington-hotel in Bretton Woods”

Laat 'n boodskap

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Twitter picture

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Twitter. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s