Zuma en die Gupta’s

Die Gupta skandaal gaan nog baie nadraaie in hierdie land veroorsaak en sluit net aan by die ander skandale wat ons land sedert 1994 deurgegaan het – alles gaan oor mag, geld en nog meer geld.    Nkandla, Prasa, Eskom, SAUK, SAL, Steinhoff,  die wapenskandaal, teksboeke, e-tol, en vele tender prosesse.    Is Zuma alleen hierin?

Image result for Zuma en die Gupta


*

Almal hou asems op, gaan Zuma ook vervolg word?    En wie sit regtig agter al ons korrupsie wat te maklik toegelaat word.   Soos bekend, word ons deur Soros, Black Sash en andere regeer.

Is die Gupta’s meer as normaalweg bevoordeel en gehelp – deur WIE?

*
LEGKAART – KORRUPSIE OP KORRUPSIE

Al hierdie skandale sluit gewis aan by die vorige skandale en kommissies wat aangestel is voor 1994 – Opdragte vanaf ‘n nog hoër gesag?

The names of 27 people including President Jacob Zuma, several of his family members, the Guptas and presidential hopeful Nkosazana Dlamini-Zuma are among a list sent to British financial authorities to be investigated for possible links to international money laundering.   The details are revealed in a letter that former anti-apartheid activist Lord Hain sent to the Chancellor of the Exchequer Phillip Hammond in September.   It emerged on Thursday that the FBI is also investigating the Guptas for alleged money laundering.

Wie is betrokke by die Gupta’s en hoeveel ander word “weggelaat”?

*

Geliewe daarop te let: die Guptas het ook nes al die vorige korrupsie niks te doen met die “sogenaamde apartheid” van die verlede nie.  Korrupsie word deur individue of mafia’s gepleeg en het niks te doen met die feit dat volke verkies om in aparte gebiede te bly en so hul identiteit behou nie.    Lees meer oor die sogenaamde apartheid in verskillende era’s op die webtuiste.
Guptas en verskeie sprekers se opinies het niks te doen met apartheid nie

*

Ramaphosa en die Gupta’s
Gupta’s betrokkenheid in Suid-Afrika – internasionale betrokkenheid

*

Vind meer uit oor  “Project Snowman”?,
Part one: State Capture – Project Snowman
*

2016
Gupta bespreking 2016 Parlement
*

Hoe lank is dit regtig al aan die gang?   Was fyn beplanningswerke
Wie is die Gupta’s en wie help hulle wat hulle doen?
*

Zuma en die Gupta’s
Hoe het Zuma begin betrokke geraak met die Gupta’s?
*

Hoe sterk is die saak 15 Januarie 2018?  Wie gaan wie in die regering/privaatsektor beskerm in die ondersoeke?  Wie is bo die wet verhewe?
Gaan die Gupta’s in hegtenis geneem word deur die Hawks?
*

NUUTSTE – ZUMA SPEEL “SIEK” – OOK OORSESE VLUG NA KUBA

Biljoene is betrokke, maar gaan Zuma ook ingebring word?

*

McKINSEY  (is this only  PROPAGANDA?) or involvement in the Gupta saga?

Trillian’s offices in Johannesburg are empty on the day the Asset Forfeiture Unit (AFU) is expected to execute a preservation order against the company as well as consulting firm McKinsey.

The unit is expected to freeze assets worth an estimated R1.6 billion.   The unit obtained the order at the High Court in Pretoria last month and its believed to be linked to a criminal complaint lodged by the South African Federation of Trade Unions (Saftu).   Trillian’s offices at Melrose Arch are virtually empty, except for the receptionist who says no one is in yet, not even CEO Eric Wood.  However, the Asset Forfeiture Unit is expected to hand over a preservation order some time on Tuesday.   Trillian is accused of unduly benefiting to the tune of nearly R600 million, while McKinsey allegedly pocketed more than a billion rand through corruption.

Gupta involvement

Just a day after reports, African National Congress (ANC) president Cyril Ramaphosa was moving to remove prosecutions boss Shaun Abrahams from office, it’s emerged that the Asset Forfeiture Unit is poised to make its first real move on state capture. It emerged in November that Abrahams had assembled a special team within the AFU to look into damning allegations against McKinsey and Trillian.  Saftu says it and several other organisations have been working with the unit since it opened a criminal case against Trillian in October.  The federation accused Abrahams of trying to stall the execution of the order.

Gupta’s – AFU

Sahara, Oakbay, Mining, Media

Gupta Companies in South Africa

*

More than 20 banks sent or received money to Gupta-linked companies, an investigation by the Organised Crime and Corruption Reporting Project found.

“Led by HSBC, these banks also included National Westminster in the UK, Wells Fargo in the US, India’s state-owned Bank of Baroda, Habib Bank, Standard Chartered Bank, and a dozen Chinese banks like Bank of China and China Citibank,” the report said.

The project investigated the flow of $321-million in “commissions” promised to Salim Essa by China South Rail after it was awarded a $1.5-billion contract by Transnet.   Much of this money was paid to Regiments Asia and Tequesta, two firms established on the same day, June 20 2014, which shared the same Hong Kong address.

“Banking records obtained by the OCCRP trace a total of $75-million paid out by China South Rail after the contract was signed and $39.8-million in the three months prior to that. OCCRP did not have access to all records to track the full $321-million in payments,” its report said.

Skakeling van banke – hoeveel is betrokke by die Gupta’s?

 

 

Een gedagte oor “Zuma en die Gupta’s”

Laat 'n boodskap

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Twitter picture

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Twitter. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s