Tiemie (Thyme)

Tiemie (Thymus vulgaris) is `n krui wat aan die kruisement familie (Lamiaceae) behoort en is familie van die oregano genus Origanum. Dit is tans verbou oor die hele wêreld, en die blare word algemeen droog en gebruik as kulinêre geurmiddels.   Beeste is aangetrokke tot tiemie blomme, en die tiemie heuning van Sicilië is alombekend vir honderde jare. Hierdie plante kom in dekades van rasse, maar Frans tiemie is die mees algemeenste. Die hoofkomponent van die essensiële olie is thymol, wat dit sy antiseptiese eienskappe gee.


*

Thyme is taken by mouth for bronchitis, whooping cough, sore throat, colic, arthritis, upset stomach, stomach pain (gastritis), diarrhea, bedwetting, a movement disorder in children (dyspraxia), intestinal gas (flatulence), parasitic worm infections, and skin disorders.

*

In die algemeen, tiemie is uitstekend op die ondersteuning van die immuunstelsel en respiratoriese stelsels asook die spysverteringstelsel, senuweestelsel en ander liggaam stelsels.  Die hoofkomponent van die essensiële olie is thymol, wat dit sy antiseptiese eienskappe gee.

Tiemie bevat ‘n bakterieë vegter bekend as carvacrol en het `n verskeidenheid van flavonoïede, insluitend apigenin, naringenin, Luteolin en thymonin ook. Hierdie flavonoïede verhoog antioksidant kapasiteit die plante se.

Tiemie olie word algemeen gebruik in mondspoelmiddels en tandepasta. Dit dood kieme en infeksies in die mond en beskerm die tande van plaak en verval. Thymol slaan ook swamme dood en word kommersieel bygevoeg hand sanitizers en antifungale ys.

Tiemie beveg seer keel. 

Tiemie olie is een van die sterkste, natuurlike antimikrobiese middels, maak dit `n ernstige wapen teen keelseer. Sy carvacrol inhoud is `n groot rede waarom dit is een van die top essensiële olies vir seer keel verligting  Een onlangse studie wat deur die Mediese en Sanitêre Mikrobiologie Departement by die Mediese Universiteit van Lodz in Pole getoets reaksie tiemie olie se 120 verskillende stamme van bakterieë geïsoleer van pasiënte met infeksies van die mondholte, lugweë en ‘genitourinary tract’. Die resultate van die eksperimente het getoon dat die olie van die tiemie plant uitgestal baie sterk aktiwiteit teen al die kliniese stamme. Dit blyk selfs `n goeie doeltreffendheid teen antibiotika-weerstandige stamme. (2) Volgende keer as jy `n seer keel, maak seker dat hierdie plante toe te voeg tot jou sop en het `n paar strelende en kiem-moord tiemie tee!

Brongitis

Tiemie is gebruik vir eeue vir die behandeling van hoes en brongitis.  Studies wat deur die praktyk vir Interne Geneeskunde en Pneumologie in Duitsland gebruik is.  Verdere navorsing bevestig hierdie en stel hierdie plante maak `n effektiewe brongitis natuurlike middel ook

Tiemie verlaag bloeddruk en cholesterol. 

Die inname van tiemie is reeds gewys dat antihipertensiewe aktiwiteit, wat dit `n groot kruie keuse maak vir iemand wat ly aan produseer hoë bloeddruk simptome. In `n onlangse dier studie het bevind dat die uittreksel in staat was om aansienlik verminder die hartklop van vakke met hoë bloeddruk. Die uittreksel is ook getoon dat cholesterol, trigliseriede en LDL-vlakke te verminder, terwyl die verhoging van HDL cholesterol vlakke.  In plaas van meer  sout, probeer die toevoeging van meer voordelig kruie soos tiemie om jou daaglikse maaltye.

Tiemie voorkom voedselvergiftiging. 

Tiemie het die vermoë om nie net voedselbesmetting te voorkom, maar om voorheen besmet voedsel te ontsmet . Deur dit toe te voeg tot jou volgende maaltyd, kan jy eintlik jou waarskynlikheid van `n voedsel-oordraagbare siektes verminder.   Gebruik ook vars tiemie waar nodig op slaaidisse.

Bevordering van Bui effekte

Navorsing gepubliseer in 2013 het getoon dat wanneer carvacrol toegedien vir sewe agtereenvolgende dae na diere, hul in staat was om beide dopamien en serotonien vlakke in die prefrontale korteks en hippokampus te verhoog. Dopamien en serotonien is twee belangrike neurotransmitters wanneer dit kom by jou bui.    Carvacrol is `n brein-aktiewe molekule wat die brein beïnvloed . As tiemie gereeld ingeneem in lae konsentrasies, hierdie studie dui daarop dat dit `n gevoel van welsyn kan verbeter.

Tiemie beveg kanker. 

Die eiendomme in hierdie plante het getoon dat dit  teen gewasse en kanker veg. Meer spesifiek, carvacrol is `n belangrike komponent van die essensiële olie wat A. procumbens eienskappe vertoon, maak dit voordelig plant `n potensiële kanker-veg kos.  Onlangse studie uit China en gepubliseer in Anti-kanker het bevind dat carvacrol geïnhibeer die verspreiding en migrasie van die twee kolonkanker sellyne. Algehele, navorsing toon dat carvacrol het terapeutiese potensiaal vir beide die voorkoming en behandeling van kolonkanker.

https://kedlaguru.bid/vrae/8314-top-6-tiemie-voordele-1-6-sal-jou-keel-skoon-te.html

Wat bevat Tiemie?

image.png

image.png

*

Although there are more than sixty types of thyme, Thymus vulgaris, or garden thyme, is the most common culinary species. It’s also the type most commonly used in historical recipes and remedies, especially in and around ancient Greece, Rome, and Egypt.

You can use dried thyme, but remember to strain the leaves from your drink to avoid unpleasant textures. For fresh leaves, add several sprigs of thyme to a cup of boiling water and let steep for 5 to 8 minutes. If any leaves fall off the sprigs and into your water, you can strain them before drinking.

This fragrant herb provides more than just flavor to your favorite meals. In fact, thyme essential oil is known for its ability to fight off bacteria and fungus and has even been used to preserve food.

Thyme also contains a variety of minerals and vitamins that promote good health. Thyme is full of vitamin C for immune support, potassium for healthy cells, and manganese for bone development and blood clotting.

Eating thyme and drinking thyme tea can provide other health benefits such as:

Inflammation Reduction 

Thymol, one of the main oils in thyme, can fight against cyclooxygenase-2, or COX-2, an enzyme responsible for inflammation in the body.

Another oil in thyme, carvacrol, has a similar effect on inflammatory cytokines, which are signals your body uses to increase inflammation. This oil can help reduce it.

Thyme is great for respiratory health as well, with some clinical studies showing its use in soothing coughs and relieving chest congestion. While fresh thyme is the most helpful for this, the essential thyme oils available in thyme tea may have some of these benefits, too.

You can also take thyme to help with gastrointestinal issues. Thyme has antimicrobial properties, which help reduce germs in food and can improve your gut microbes and your overall intestinal health. This herb can also help increase appetite, support healthy liver function, and increase the protective gastric mucus layers in your stomach, which help protect the stomach lining from acid.

Thyme smells great, and it’s rich in vitamin C, vitamin A, and the B vitamins. A 100-gram serving of fresh thyme leaves provides 160 milligrams of vitamin C. A more reasonable 1-teaspoon serving offers 1.28 milligrams of vitamin C.

How to Prepare Thyme Tea

To enjoy the health benefits of thyme, you can easily prepare it as a tea. You can choose to make your tea using fresh leaves or ground thyme powder. You can also use dried thyme, but remember to strain the leaves from your drink to avoid unpleasant textures.

For fresh leaves, add several sprigs of thyme to a cup of boiling water and let steep for 5 to 8 minutes. If any leaves fall off the sprigs and into your water, you can strain them before drinking.

For powdered thyme, add about 1 teaspoon of the powder to a cup of boiling water and stir to combine. Ground thyme is similar in texture to matcha green tea powder, and you may need to stir several times to ensure thorough mixing.

*

Fresh and dried thyme is generally safe to eat or drink as a refreshing tea, but it is not interchangeable with thyme essential oil. Essential oils are highly concentrated and can be toxic in their undiluted form.

https://www.webmd.com/diet/thyme-tea-health-benefits#1

*

During the Black Death in the Middle Ages, thyme’s active antiseptic compound, thymol, was thought to protect from infection and was used to treat skin lesions caused by the disease. Later, thyme was considered an indication of the presence of mythical fairies. Throughout its documented history, thyme has been incorporated into food preservation methods, owing to its pleasant herbal flavor and antibacterial properties.

Woolly Thyme Thymus lanuginosus creeping over stone wall planter

*

READ ALSO

https://www.grove.co/blog/what-is-thymol

*

Rooibostee ~ Rooibos tea (Cederberge)

Waatlemoene – Watermelon – Hydroponic

Pomegranates – Polyphenols

Natuurlike produkte Tips

Immune system –  Immuniteitstelsel

Laat 'n boodskap

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Twitter picture

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Twitter. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s

%d bloggers like this: