Carrots – Wortels

Orange carrots get their bright color from beta carotene, an antioxidant that your body converts into vitamin A.    They also have a number of health benefits. They’re a weight-loss-friendly food and have been linked to lower cholesterol levels and improved eye health.   Their carotene antioxidants have been linked to a reduced risk of cancer.

die voordele van wortels

*

Carrots are crunchy, tasty and highly nutritious . Carrots are a particularly good source of beta carotene, fiber, vitamin K1, potassium, and antioxidants.    Carrots are mainly composed of water and carbs.   The carbs consist of starch and sugars, such as sucrose and glucose.    They are also a relatively good source of fiber, with one medium-sized carrot (61 grams) providing 2 grams.

Carrots often rank low on the glycemic index (GI), which is a measure of how quickly foods raise blood sugar after a meal.

They can also feed the friendly bacteria in your gut, which may lead to improved health and decreased risk of disease  The main insoluble fibers in carrots are cellulose, hemicellulose, and lignin. Insoluble fibers may reduce your risk of constipation and promote regular bowel movements

https://www.healthline.com/nutrition/foods/carrots#vitamins-and-minerals

Carrots are full of vitamins, minerals and fibers that are good for your health. But eating too many carrots can bring in too much beta-carotene the molecule responsible for carrots‘ bright orange hue and a precursor of vitamin A. This can lead to excess blood carotene which can discolor the skin.

Raw or steamed carrots provide the most nutritional value. Also, carotenoids and vitamin A may absorb better in the presence of fats. For this reason, people should eat carrots with a healthful source of fat, such as avocado, nuts, or seeds.

*

Prunes – Pears – Broccoli – Flaxseed – RAW carrots – Beans – Peaches – Pineapple juice – Figs – Whole grains.

Full of fibre, raw carrots that are part of a healthy fibre-filled diet can improve your stool movement. Remember, eat them raw. Cooked carrots can lead to constipation. 

Pears are considered to be natural laxatives and can ease the movement of stool through the intestines.   Pineapple juice is a great way to regulate your digestive system and avoid constipation in the first place.    Figs can make your stool softer for easier digestion.   “Beans, beans, the musical fruit. The more you eat, the more you toot.”

https://www.huffingtonpost.ca/2012/07/04/10-foods-for-constipation_n_1647050.html

*

Karoteen wat in wortels voorkom, beter geabsorbeer word as dit by slaaie gevoeg word en met plantaardige olie  gevul word.  Wortels is waardevol in die hoë inhoud van karoteen, wat in die menslike liggaam tot vitamien A verander.

100% Wortelsap   – (EN pynappelsap)

Geroosterde wortels en wortelsap het ‘n herstellende effek op die liggaam. Hulle verhoog die aktiwiteit van interne organe, normaliseer die metabolisme, verwyder skadelike stowwe en gifstowwe uit die liggaam, reinig die bloed. Die gebruik van wortels is nuttig vir bloedarmoede en beriberi.

Die verbruik van wortels verhoog die inhoud van antioksidante in die bloed, wat veral die bejaardes toelaat om die liggaam se immuunstelsel te versterk, die risiko van kanker te verminder, die groei van gesonde selle te stimuleer.

Wortels is nuttig in siektes van aterosklerose, kardiovaskulêre stelsel en verhoogde bloeddruk.

Wortelsap help om die lewer skoon te maak, verwyder sand en klein klippe in nierstene, is nuttig in die skending van die lewer en niere.

ROU Wortels verbeter spysvertering, elimineer aambeie en hardlywigheid.

Wortels word gebruik in inflammatoriese prosesse in die mondholte, met stomatitis, katarre van die boonste lugweg, met visuele steurnisse. ‘n Mengsel van wortelsap en heuning word vir seer keel gebruik.

In volksgeneeskunde word wortelsap en gerasperde wortels toegepas op wonde, bevrore velareas, sere, brandwonde. Oormatige gebruik van wortels sal lei tot die feit dat die vel ‘n geel of oranje tint kan verkry.

Wortels in gekookte vorm bevat meer bruikbare stowwe, eerder as in rou vorm. Kenners beweer dat nadat wortels gekook is, verhoog dit die vlak van antioksidante met 34% en as gekookte wortels gestoor word, lyk dit meer bruikbare stowwe as in vars wortels. Dit is as gevolg van die feit dat as jy gekookte wortels stoor, dan skep dit nuwe verbindings met groot antioksidante eienskappe.

Onder ander vrugte en groente is daar niemand wat soveel karoteen bevat as wat in wortels voorkom nie.

Slegs soetrissies kan miskien met wortels vergelyk word. Wortels is ‘n uitstekende bron van vitamiene C, B, D, E, K1.    Dit bevat baie spoorelemente en minerale, soos: kalsium, kalium, yster, fosfor, jodium, magnesium, mangaan. Wortels bevat fisiologies aktiewe stowwe, essensiële olies – ensieme, sterole ander verbindings, wat nodig is vir ons liggaam.

https://af.inditics.com/wortel-nuttige-eienskappe-in-die-lente/

*

‘n Baie gewilde resepte wat dieetkundiges aanbeveel vir ontbyt, is ‘n gerasperde wortel met egte heuning.  Dit word nie net ‘n uitstekende klank van vitamiene in die oggend, maar verhoog ook immuniteit en bui, danksy ‘n uitstekende chemiese samestelling.

Met alle soorte siektes van die keel beveel sommige dokters aan om dit met vars gekapte wortelsap te spoel met die byvoeging van heuning. Dit sal die inflammatoriese proses stop en herstel. Nie selde word ‘n mengsel van wortels en heuning gekruis met ‘n klein hoeveelheid suurroom nie. Vir diegene wat gewig verloor of die figuur volg, kan u die lae-kalorie vorm van hierdie produk gebruik.

https://af.everaoh.com/voordele-van-wortels/

Laat 'n boodskap

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Twitter picture

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Twitter. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s