VK Corsham tonnels

*

In die 1950’s, toe daar bedreiging van kernoorlog was, het die Tonnels ‘n ondergrondse fasiliteit geword vir die potensiële verskuiwing van die regering in tyd van krisis. Hierdie rol is behou tot ongeveer 2004.   Nadat die Koue Oorlog geëindig het, is die terrein gedeklassifiseer, hoewel dit steeds deel van die Ministerie van Verdediging se landgoed gebly het. Baie van wat vandag oorbly, weerspieël die Tonnels se diens as ‘n kernbunker – ‘Burlington Bunker’, soos dit kodenaam is – maar daar is ook genoeg bewyse van hul vroeëre rolle.

“Burlington Bunker”

Burlington Bunker - Corsham, Wiltshire | Britain's Subterranean City |  Burlington, Bunker, Underground

*

Tussen die Eerste en Tweede Wêreldoorloë is daar egter ‘n nuwe rol vir die ou werking gevind. Oorlogswolke het saamgedrom, en die vinnige ontwikkeling van lugmag het vrese aangevuur dat die vyandelike bomwerper altyd sou deurkom. Die Oorlogskantoor het besluit dat maatreëls getref moet word om ammunisie-voorrade teen aanvalle deur vyandige vliegtuie te beskerm, en in 1935 is goedkeuring verleen vir die bou van drie ammunisie subdepots – een hier by Tunnel Quarry, en die ander by naburige Monkton Farleigh en Eastlays Ridge. Gesamentlik was hulle bekend as die Central Ammunition Depot (CAD).

Aan die einde van die Koue Oorlog het die Ministerie van Verdediging beheer oorgeneem van hierdie ondergrondse stad in 1991. Die doel was om Terrein 3 op ‘minimum instandhouding’ te hou sodat dit weer tot volle beskikbaarheid gebring kon word indien nodig. Die voortdurende afname van die strategiese bedreiging vir die Verenigde Koninkryk het egter beteken dat selfs hierdie vlak van instandhouding onnodig geword het, en oor die afgelope dekade is die terrein leeggemaak van sy brandstof- en voedselvoorrade. Die groot ondergrondse waterreservoir is gedreineer. Sedert Desember 2004 is Perseel 3 gedeklassifiseer – en die ‘bes bewaarde geheim’ is uit.

Click to access Corsham_Tunnel_version1.pdf

*

Cold War Britain: The Burlington Bunker - Album on Imgur

*

Geheime ondergrondse gebiede in VK.

*

Sowat 20 meter onder die grond en toeganklik via ‘n hysbak, het Portland CEW die diepste beheerkamer vir Rotor gehuisves, ‘n kortstondige Britse lugverdedigingstelsel wat in die vroeë 1950’s gebou is om Sowjet-kernbomwerpers teë te werk. Die bunker is in 1958 gesluit en die Ministerie van Verdediging het dit in 2001 verkoop, nadat die vals vloere om veiligheidsredes verwyder is.

Neatishead, ‘n rotor-stasie het tydens die Tweede Wêreldoorlog as ‘n lugafweerbevel gedien. Die stasie is later as ‘n sektor-operasiesentrum gestig en het in gebruik gebly tot so onlangs as 1993. Die operasiekamer is herbou nadat ‘n brand in die bunker in 1966 uitgebreek het en drie burgerlike brandbestryders dood is.

‘n Ander Diepvlakskuiling wat in die vroeë 1940’s onder die Chancery Lane-metrostasie gebou is, het ‘n restaurant, ‘n speletjieskamer en ‘n gelisensieerde kroeg bevat, asook voldoende rantsoene om honderde mense te ondersteun in die geval van ‘n aanval.

lees meer
https://www.wired.co.uk/gallery/below-the-radar-gallery

*

Dis nie net Engeland wat dit gehad het nie.  Nkandla het ook ‘n bunker, dalk meer as een in Suid-Afrika.  Nederland ook en Duitsland, Switzerland het heelwat.

Bunkers –  The Netherlands (German)

Een gedagte oor “VK Corsham tonnels”

Laat 'n boodskap

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Twitter picture

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Twitter. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s