Quang Binh Provinsie, Viëtnam

Die Son Đoòng grot (die naam beteken “Bergriviergrot”) is die wêreld se grootste enkele grotgang, gebaseer op sy algehele afmetings. Dit is ongeveer 200 meter (655 voet) hoog, 150 meter (490 voet) breed en het ‘n lengte van minstens 6,5 kilometer (4 myl). Son Đoòng is in Phong Nha-Ke Bàng Nasionale Park, Bo Trach-distrik, Quang Bình-provinsie, Viëtnam geleë.

Son Doong cave remains a mystery (Infographics) | The largest cave in the  world

*

Die Son Doong grotte is besonders in ‘n land soos Viëtnam.  Hierdie is die grootste grot op die planeet gemeet volgens deursnee.     Dit is vir die eerste keer ontdek en verken in 2009.   Dit is slegs oop vir die publiek sedert 2013.   Dit is ‘n uniek grot vir die twee enorme dolines (grotdak val ineen) en ondergrondse reënwoude.    Die tuiste van die “Groot Muur van Viëtnam”, ‘n 90m hoë kalsietversperring.

https://www.guinnessworldrecords.com/world-records/66739-largest-cave

*

ONGELOOFLIKE WONDERSKEPPING VAN BO

Daar is verskeie ongewone grotformasies, insluitend groot grotpêrels, toringende stalagmiete en fitokarst.     Dit is geleë in die Phong Nha-Ke Bang Nasionale Park, die tuiste van sommige van die wêreld se grootste grotte.

Kyk na die lieflike strome water onder die aarde, boomryk waar geen son ooit kom nie, tog kom daar wel op ‘n manier son in, want plante kan nie sonder die son lewe nie.

*

ONGELOOFLIKE FOTOGRAFIE

Sommige plekke skyn die son

PRAGTIG GEFOTOGRAFIE

Dis ver stap en diep onder die aarde waar son, berge, plante en riviere mekaar ontmoet – ‘n amper onmoontlike wêreld wat oopgaan.

*

Viëtnam is ‘n multi-nasionaliteit land met 54 etniese groepe. Die Viët-mense (Kinh) is verantwoordelik vir 87% van die land se bevolking en bewoon hoofsaaklik die Rooirivierdelta, die sentrale kusdelta, die Mekong-delta en groot stede.  Die grootste etniese groepe is die Tay, Thai, Muong, Hoa, Khmer en Nung. Elkeen van hierdie bevolkings bevat ongeveer 1 miljoen mense. Sommige etniese groepe is egter baie kleiner; die Brau, Romeinse en Odu mense het slegs bevolkings van ‘n paar honderd elk.

Buite die rivierdeltas is Viëtnam bergagtig. Sedert prehistoriese tye het klein gemeenskappies hulle in verskeie bergvalleie gevestig. Terwyl samelewings langs die riviere gereeld interaksie kon hê en ‘n gedeelde identiteit kon ontwikkel, het elkeen van hierdie bergsamelewings redelik geïsoleerd gebly.   Danksy die terrein, en hulle het almal ‘n unieke identiteit van hul eie behou. Tot vandag toe woon die meeste van die etniese bevolkings in Viëtnam in dieselfde berggemeenskappe.

Vietnam

Besonderse foto’s van die Son Doong grotte.

5 interesting things of Son Doòng Cave | Top Destination in Quang Binh

Diep in die aarde, in die Son Doong grotte in Viëtnam.   Hier speel ‘n totaal ander realiteit af, soos dat dit ‘n ander wêreld hier ontstaan en in duisende jare behoue gebly het.

Son Doong Cave: A World's Dreaming Destination in 2019

*

Nature  – Natuur

Laat 'n boodskap

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Twitter picture

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Twitter. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s