Terrorist activities – Terroristiese aktiwiteite (Act/Wet 33 of 2004)

Misdaad beheer die land, nie andersom nie.   Misdadigers en sindikate regeer elke vlak van regering en ook die entiteite wat belastingbetalers veronderstel is om te onderhou.   Die regering maak die uitvoer van koper makliker en daar word eenvoudig swak of geen beheer uitgeoefen.  Help veel as daar wetgewings is van die sogenaamde demokrasie, as dit nie onderhou word deur die wat dit moet doen nie.   Soms staan SAPS op ‘n afstand en dit geld vir elke staking en afbreek.  Hoeveel hofsake wat geslaagd is, wys die teendeel?   Na watter lande word koper wat so gesteel word, uitgevoer?

Protection of Constitutional Democracy Against Terrorist and Related Activities Act 33 of 2004

Faulty cables and copper theft leave Tshwane residents in the dark – The Citizen

*

Telkom – Eskom

Copper Cable theft included that is responsible for considerable economic loss
http://pmg-assets.s3-website-eu-west-1.amazonaws.com/docs/080807rhoda_0.p

*

Report of the Select Committee on Security and Justice on Proclamations made in terms of section 25 of the Protection of Constitutional Democracy against Terrorist and Related Activities Act, 2004 (Act No. 33 of 2004), dated 18 May 2016

The Select Committee on Security and Justice received a briefing on the Proclamations made in terms of section 25 of the Protection of Constitutional Democracy Against Terrorist and Related Activities Act, 2004 (Act No. 33 of 2004), tabled in Parliament on 18 November 2015 and 11 May 2016, and published in the following gazettes:

 1. Proclamation No 38, published in the Government Gazette No 36846, dated 18 September 2013;
 2. Proclamation No 40, 41, published in Government Gazette No 36857, dated 20 September 2013;
 3. Proclamation No 50, 51, 52, 53, published in the Government Gazette No 37024, dated 14 November 2013;
 4. Proclamation No 54, 55, 56, published in the Government Gazette No 37114, dated 10 December 2013;
 5. Proclamation No 58, published in the Government Gazette No 37152, dated 18 December 2013;
 6. Proclamation No 36, published in the Government Gazette No 37709, dated 11 June 2014;
 7. Proclamation No 39, published in the Government Gazette No 37758, dated 20 June 2014;
 8. Proclamation No 64, published in the Government Gazette No 38011, dated 22 September 2014;
 9. Proclamation No 74, 75, published in the Government Gazette No 38220, dated 18 November 2014;
 10. Proclamation No 81, 82, 85, published in the Government Gazette No 38286, dated 5 December 2014;
 11. Proclamation No 6, published in the Government Gazette No 38473, dated 18 February 2015;
 12. Proclamation No 16, 17, published in the Government Gazette No 37410, dated 6 March 2014;
 13. Proclamation No 22, 23, 24, published in the Government Gazette No 37540, dated 8 April 2014;
 14. Proclamation No 22, 23, published in the Government Gazette No 38795, dated 15 May 2015;
 15. Proclamation No 36, 37, 38, published in the Government Gazette No 39124, dated 21 August 2015;
 16. Proclamation No 41, published in the Government Gazette No 39307, dated 21 October 2015;
 17. Proclamation No 42, 43, published in the Government Gazette No 39332, dated 28 October 2015;
 18. Proclamation No 45, published in the Government Gazette No 39492, dated 10 December 2015;
 19. Proclamation No 7, 8, published in the Government Gazette No 39737, dated 26 February 2016;
 20. Proclamation No 13, published in the Government Gazette No 39863, dated 29 March 2016: Notification by President in respect of entities identified by the United Nations Security Council, made in terms of section 25 of the Protection of Constitutional Democracy Against Terrorist and Related Activities, 2004 (Act No 33 of 2004) and tabled in terms of section 26 of the Act.

https://pmg.org.za/tabled-committee-report/2778/
*

SAPS

Notification by President in Respect of Entities Identified by the United Nations Security Council: Section 25 of the Protection of Constitutional Democracy against Terrorists and Related Activities Act, 2004

https://www.saps.gov.za/resource_centre/acts/terrorism.php

*

ACTS OF TERRORISM AND RELATED ACTIVITIES
TERRORISME EN ANDER TERSAAKLIKE AKTIWITEITE

Enige protesaksie wat gedryf word, is veronderstel om nie ander se menseregte te skend, geboue te brand of selfs koperdrade te verwyder wat die ekonomie van die land totaal in chaos dompel.   DIT opsigself val die ‘demokrasie’ aan wat dan beheer word deur hierdie terreurdade en beskadig die hele land se ekonomie daardeur.   Daar is dus geen demokratiese regte vir diegene wat huishoudings of besighede bedryf en voort te gaan met handeldryf nie.   Indien ‘n Boer en gesin of werkers aangeval word, is dit terreurdade, wat die ander se menseregte skend en ook die Boer wat voedsel produseer.

Met ander woorde, indien daar voedseltekorte is as gevolg van terreurdade is dit sabotasie en terreur om nie net die Boer, familie en werkers skade te berokken nie, maar die hele land sal geen voedsel op rakke kry of uitvoer om ‘n ekonomie lewendig te hou nie.   Aan die einde is dit die ‘grondwet’ wat verkondig word as ‘n demokrasie, wat nie een is nie, want die grondwet beskerm dan diegene wat terreurdade en sabotasie pleeg en nie die burgers wat werk en produktief wees nie.    Dit is hierdie terroriste, wat maak of hul nie sigbaar is nie, wat die skade berokken.   Die klein jakkalsies verniel die boord.   Dit help nie om sagte naampies aan terroriste toe te ken nie.   Nie een kom met ‘n goeie doel nie, want hulle is daarop uit om sabotasie te pleeg en hulself of hul base te verryk.   

Hulle werk nie eerlik vir hul salarisse nie, maar verniel ander se werksgeleenthede en veroorsaak ‘n gaping wat moeilik vulbaar sal wees – dit is en bly sabotasie en terreurdade.   Indien hul nie koper of ander ware gesteel het nie, was daar ‘n baie beter infrastruktuur vandag en meer werksgeleenthede en gelykhede.  Hul steel van elke belastingbetaler.   Hul is daarop uit om te vernietig, verbrand en sal alles in hul vermoë doen om hul dade te vergroot. 


Daarom is daar soveel sindikate en heelwat is gebonde aan swart bemagtiging wetgewing (maak nie saak van pigment nie), want dit kom selfs voor in ooreenkomste met ander lande.   Die steel van kabels word al erger en elke krimineel en sindikaat word eerder beskerm as om hulle bloot te stel wie en wat hulle is, sodat die publiek kan weet met wie hul te doen het.   Besighede wat koper en ander belangrike ware opkoop van hierdie misdadigers, maak hul ook skuldig aan terreurdade.

AND WHEREAS terrorist and related activities, in whichever form, are intended to achieve political and other aims in a violent or otherwise unconstitutional manner, and thereby undermine democratic rights and values and the Constitution;

Click to access terrorism_act.pdf

&

26 May 2008

The Inkatha Freedom Party’s Hennie Bekker is of the opinion that such crimes constitute sabotage. He tabled a Private Members’ Bill in early 2008 to amend the Protection of Constitutional Democracy against Terrorist and Related Activities Act of 2004. The intention of the tabled Bill is “to provide for the extension of the definition of terrorist activities to also include activities aimed at the advancement of an economic objective” such as pure financial gain. The letter attached to the Bill makes the statement that “the present situation of regarding these increasing incidents of crime simply as the offence of ‘common theft’ …no longer serves as an adequate deterrent… and it is essential that it should also be defined as a terrorist activity”.

Mr Bekker was prompted to take this action in response to information that the South African economy loses more than R5 billion a year due to copper-cable theft. It was also clear from the report made to the National Assembly that incidents of copper-cable theft were drastically on the increase.

Business Against Crime (BAC) is conducting a study to determine the markets where stolen non-ferrous metal is sold. The BAC was established in 1996 in response to a request from then president Nelson Mandela. Mr Mandela invited business to join hands with the government in the fight against crime in a concerted effort to work toward a safer South Africa. Many BAC members are targets of copper-cable and other non-ferrous metal thieves. 

South Africa has defined the concept of ‘terrorism activity’ in the Protection of Constitutional Democracy Against Terrorist and Related Activities Act, (No. 33 of 2004) as published in Government Gazette, Number 27266. The legislation does not define a ‘terrorist’ but it does state what would be considered ‘terrorist activity’, providing an opportunity to test the activities of non-ferrous metal thieves against the Act.

The Act states: “terrorist activity”, …means any act committed in or outside the Republic: …which is committed, directly or indirectly, in whole or in part, for the purpose of the advancement of an individual or collective political, religious, ideological or philosophical motive, objective, cause or undertaking;’

https://issafrica.org/iss-today/copper-cable-thieves-not-terrorists

*

PROCLAMATION NO. 13 OF 2016

Click to access 39863_pro13.pdf

*

Act 33 of 2004

The Protection of Constitutional Democracy Against Terrorist and Related Activities Act 33 of 2004 intends:

 • to provide for measures to prevent and combat terrorist and related activities;
 • to provide for an offence of terrorism and other offences associated or connected with terrorist activities;
 • to provide for Convention offences;
 • to give effect to international instruments dealing with terrorist and related activities;
 • to provide for a mechanism to comply with United Nations Security Council Resolutions, which are binding on member States, in respect of terrorist and related activities;
 • to provide for measures to prevent and combat the financing of terrorist and related activities;
 • to provide for investigative measures in respect of terrorist and related activities; and
 • to provide for matters connected therewith.

Amends

Commencement

20 May 2005 (Gazette 27502 of 15 April 2005)

https://www.gov.za/documents/protection-constitutional-democracy-against-terrorist-and-related-acitivities-act

2 gedagtes oor “Terrorist activities – Terroristiese aktiwiteite (Act/Wet 33 of 2004)”

Laat 'n boodskap

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Twitter picture

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Twitter. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s