Killings and attacks – Plaas en ander moorde – aanvalle

 

13 Mei 2019 – ‘n Bekende boer van die plaas Kapteinsdrift in die Angora-plaasdistrik buite Bonnievale, Tool Wessels (55), is wreedaardig gemartel en vermoor in ‘n plaasaanval gisteraand. Sy vrou, Liezel, is tans in die waakeenheid van die Mediclinic in Worcester. Liezel is rekenmeester van Bonnievale Wines.   Simpatie aan die familie en naasbestaandes.  Serkte aan die vrou Liezel, mag Hy haar beskerm en herstel.

Farm murder: Woman stabbed, burnt with boiling water, husband murdered, Bonnievale

Volgens die polisie is die egpaar eers vir etlike ure gemartel voordat Liezel daarin geslaag het om te onstnap en hulp te verkry op ‘n buurplaas. Sy is met kookwater gebrand en het atlle steekwonde opgedoen.    Standard se verslaggewers op die toneel, Brümilda Swartbooi en Angelo Julies, berig die egpaar is omstreeks 18:30 deur vier gewapende mans oorval.   Die verdagtes het met twee vuurwapens gevlug. Die polisie en forensiese pataloê fynkam steeds die gebied.   Die polisie vra mense wat moontlik enige inligting oor die voorval het om die polisie se Stop Misdaad-nommer by 08600 10111 te skakel.   Tool was baie betrokke in die gemeenskap en was onder meer op Hoërskool Bonnievale se beheerliggaam.

***

A farm murder took place on 13 May 2019, between 18:00 en 20:00 on Kapteinsdrift, in Bonnievale, Western Cape province. Mr and Mrs Tool Wessels were brutally attacked by four men wearing balaclavas. The wife, who was stabbed in the chest and had boiling water poured over her back managed to escape to a neighbouring farm. The body of her husband was later found a few hundred meters from the home.

The house was ransacked, a firearm safe is missing. Mrs Wessels is currently being treated in ICU at a close by hospital. There is no other information available at this stage.

***

MEI 2019 – MAY 2019

ATTACKS ON FARMERS

***

FARM ATTACK 12/5/19: Skeerpoort, North West Province. Second attack in the area in 2 weeks. One victim attacked by one suspect armed with a knife. One cellphone taken, no serious injuries.

***

FARM ATTACK 12/5/19: Frankfort, Free State Province. Two victims both aged 59 attacked by 2 suspects. 1 female victim beaten with metal rod on her head and allegedly strangled with barbed wire. Other victim also beaten with metal rod. Nothing appears to have been stolen.

***

FARM ATTACK 7/5/19: Hercules agricultural holdings, Gauteng. Male and female victims attacked by 3 suspects. No serious injuries. Laptop and wallet stolen.

***

FARM ATTACK 8/5/19: Warden, Free State Province. Male victim and his elderly mother attacked by 3 suspects. No serious injuries.

***

FARM ATTACK 9/5/2019, Schweizer Reneke, North West. Unknown number of attackers entered the farmhouse and proceeded to the owners’ bedroom. Owner managed to fire warning shots causing the attackers to flee. Follow up operation was launched, no arrests made.

***

FARM ATTACK 8/5/2019: Dendron, Limpopo. Four suspects attacked two farmworkers and tied them up. They then proceeded to the farmhouse, where they fought the 70-year-old farmer. Farmer was stabbed in the head and seriously injured. Firearm possibly stolen. No arrests made.

***

FARM ATTACK 7/5/2019: Skeerpoort, North West. Farmer’s wife was overpowered by two suspects, assaulted and tied up. Upon his return home, farmer was also confronted by the suspects, assaulted, tied up and left in a storeroom. TV, cell phones, cash and firearm stolen. No arrests.

***

FARM ATTACK 7/5/2019: Meyerton, Gauteng. Young farmer was alledgedly attacked by a former employee and asssaulted with an axe. Victim sustainted injuries to the neck and was taken to Sedibeng state hospital. Cell phone stolen. No arrests made.

***

***

FARM ATTACK 5/5/2019: Ottosdal, North West. Elderly couple (74 & 69) was ambushed at their home when they returned from church. 5 suspects, armed with knives and firearms, tied them up and demanded money. Attackers fled with jewellery and cash. No arrests made.

***

FARM ATTACK 5/5/2019: Nylstroom, Limpopo. Armed suspect was spotted near the backdoor. Female occupant managed to retrieve her firearm and fire warning shots, causing the suspect to flee. SAPS on scene, no arrests made.

***

FARM ATTACK 4/5/19: Hennopsrivier/Erasmia, Gauteng Province. 3 armed attackers shot one male victim in the chest, in front of fiancé. Victim= Critical and cannot feel anything below his chest.

***

FARM ATTACK 4/5/2019: Alkmaar, Mpumalanga. Three armed suspects broke into the property whilst two victims were home. Victims complied with the suspects and electronics were stolen. No injuries reported. No arrests made.

***

FARM ATTACK 3/5/2019: Onderstepoort, Gauteng. Elderly female victim (65) attacked on a smallholding by a single suspect in broad daylight. Lawnmower stolen, minor injuries reported. No arrests.

***

FARM ATTACK 2/5/2019: Benoni AH, Gauteng. 4 suspects, 1 armed, tied up the residents, including two young high school girls. Victims were assaulted, although no serious injuries reported. Phones, laptops and a tv were taken. CPF, EMPD and SAPS responded, no arrests.

***

FARM ATTACK 2/5/2019: Lothair, Mpumalanga. 37 sheep stolen after the guard was assaulted, stabbed with a knife and tied up. No arrests made.

***

FARM ATTACK 2/5/2019: Vryheid, KwaZulu-Natal. Attack on a smallholding by 4 armed suspects dressed in black overalls. Victim suffered injuries to the hand, elbow and shoulder. SAPS and emergency services on scene, no arrests made.

***

Nouja – volgens Ramaphosa leef ons almal veilig – lyk nie so nie – en dis net blankes ander word nie deur ons op datum gehou nie.

No photo description available.

3 gedagtes oor “Killings and attacks – Plaas en ander moorde – aanvalle”

Laat 'n boodskap

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Google photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Google. Log Out /  Verander )

Twitter picture

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Twitter. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s