Giza Piramide in Egipte

*

Die Groot Piramide van Giza is een van die belangrikste antieke strukture ter wêreld – en die geheimsinnigste beelde wat eeue voortgedra word kan nie losgemaak word daarvan nie.   Volgens die heersende argeologiese teorieë en opinies, is daar absoluut geen bewyse om hierdie idee te bevestig nie –  is die drie piramides op die Giza-plato begrafnisstrukture van drie konings van die vierde dinastie (2575 tot 2465 vC).   Indien dit baie ouer is en voorkom, waarvoor is dit gebruik en deur wie is dit gebou.  Verskeie opinies en beeldmateriaal word hierna gewys.

This image has an empty alt attribute; its file name is image-3.png

*

Die Rooi Piramide van Egipte (omstreeks 26ste eeu vC), vernoem na die ligte bloedrooi tint van sy blootgestelde granietoppervlaktes, is die derde grootste van Egiptiese piramides. Menkaure se Piramide, wat waarskynlik uit dieselfde era dateer, is van kalksteen- en granietblokke gebou.

Lees meer oor graniet en Giza piramide

Giza –  Groot Piramide in Egipte

Graniet

*

LYNE IN DIE SAND

Die eerste video in die nuwe Lines in Sand-reeks wat die Groot Piramide van Giza verken, ook bekend as die Piramide van Khufu of die Piramide van Cheops. In hierdie video word ondersoek hoe dit moontlik was om toegang tot die piramide te kry.

Wie het wanneer en waar ingekom en hoekom?

*

Deel 1 van ‘n in-diepte uiteensetting van elke enkele element van die Groot Piramide van Giza, met besonderhede oor sommige van die wonderlike feite wat deur Keith Hamilton versamel is in sy uitstaande Layman’s Guide-vraestelle. Hierdie video dek verkenning van die piramide, die buitekant, die dalende en stygende gange, die ondergrondse kamer, Al Ma’mun se tonnel en die Grand Gallery.

*

Op 2 Maart 2023 het wetenskaplikes die ontdekking van ‘n nuwe geheimsinnige gang in die Groot Piramide van Giza aangekondig. Hierdie ontdekking is deur video bevestig, jare nadat die ScanPyramids-projek aangekondig het dat ‘n gang waarskynlik op hierdie plek gevind sal word – maar noudat ons vasgestel het dat hierdie gang bestaan, kan ons die ware doel daarvan ontdek?

*
*
*

Die Groot Piramide, toegeskryf aan Khufu (Cheops), word toegeskryf aan Khafra (Chephren), en dié van Menkaura (Mycerinus), die kleinste van die drie. Die Groot Piramide was oorspronklik 481 voet, vyf duim lank (146.7 meter) en het 755 voet (230 meter) langs sy sye gemeet. Dit het ‘n oppervlakte van 13 hektaar, of 53,000 vierkante meter, en dit is groot genoeg om die Europese katedrale van Florence, Milaan, St. Peters, Westminster Abbey en St. Paul’s te bevat.

Dis ongeveer uit 2.5 miljoen kalksteenblokke gemaak, wat gemiddeld 2.6 ton weeg, is die totale massa meer as 6.3 miljoen ton (verteenwoordig meer boumateriaal as wat gevind kan word in al die kerke en katedrale wat sedert die tyd van Christus in Engeland gebou is). Die Groot Piramide is oorspronklik in hoogs gepoleerde, gladde wit kalksteen omhul en volgens die legende ‘n perfekte piramide van swart klip, waarskynlik oniks.

*

Wie het dit aanvanklik gebou as dit wel ouer is,  was die oorspronklike anders as vandag?   Verskeie menings, soms teenstrydig, word daaroor gehuldig.

Volgens die sacredsites webtuiste, is die Groot Piramide van Giza meestal ‘n soliede massa; dit is slegs verskillende binneruimtes wat bekend staan as die dalende gang (die oorspronklike ingang), die stygende gang, die groot gallery, ‘n geheimsinnige grot,  ewe geheimsinnige ondergrondse kamers en die twee hoofkamers.

Hierdie twee kamers, genaamd die Koning en Koningin kamers, het ongelukkig die misleidende name behou wat vroeë Arabiese besoekers aan die piramide aan hulle gegee het.

*

Dit was op 2 Maart 2023 wat wetenskaplikes die ontdekking van ‘n nuwe geheimsinnige gang binne die Groot Piramide van Giza aangekondig het.     Beeldmateriaal is met ‘n endoskopiese kamera geneem, in ‘n gesamentlike poging tussen die ScanPyramids-projekte en die Egiptiese Hooggeregsraad van Oudhede. Die bestaan van hierdie gang is oorspronklik in 2016 deur die ScanPyramids-projek voorgestel, maar was tot nou toe ontoeganklik.    Dit is die eerste keer dat beeldmateriaal van binne die gang gesien word wat die bestaan daarvan bevestig, wat ongelooflike gewig en geloof verleen aan die akkuraatheid van die ScanPyramids-projek.

*

Inligting kan gelees word op:

NOVA
https://www.pbs.org/wgbh/nova/pyramid/explore/builders.html

https://arstechnica.com/science/2020/03/how-alternative-egyptology-and-scientific-archaeology-were-born-on-the-giza-plateau/3/

https://www.pyramid-of-giza.com/pyramids-of-giza-history/

https://af.sacredsites.com/Afrika/Egipte/the_great_pyramid_of_giza.html

http://www.mieliestronk.com/piramegipte.html

https://www.cs.mcgill.ca/~rwest/wikispeedia/wpcd/wp/g/Granite.htm#:~:text=Origin,depth%20within%20thick%20continental%20crust.

History of Granite

*
*
*

Die heel eerste piramide is omstreeks 2670 vC deur die farao Djoser by Saqqara gebou, en toe in 2630 vC het die farao Snefru, vader van Khufu, die eerste ware piramide, die Rooi Piramide by Dashur, gebou.

Pyramids of Giza History

https://www.pyramid-of-giza.com/about-pyramids-of-giza/

Een gedagte oor “Giza Piramide in Egipte”

Laat 'n boodskap

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s