Giza – Groot Piramide in Egipte*

Volgende raaisels is beslis ‘n buitengewoonste probleem, naamlik die vorming en plasing van die hoogs gepoleerde kalksteen omhulselstene wat die hele piramide bedek het. Die voltooide piramide bevat ongeveer 115,000 van hierdie klippe wat elk tien ton of meer weeg. Hierdie klippe was aan al ses sye gevorm, nie net die kant wat aan die sigbare oppervlak blootgestel is nie, teen toleransies van .01 duim. Hulle is so nou saamgestel dat ‘n dun skeermeslem nie tussen die klippe kan ingesteek word nie.

This image has an empty alt attribute; its file name is image-2.png*

Carbon Dating Egypt’s Oldest Pyramids

Ewige aparte rusplekke

Dit is ‘n Arabiese gewoonte om mans in grafte met ‘n plat dak te begrawe en vroue in kamers met ‘n gewelfdak; daarom het die platdak-granietkamer in die Groot Piramide die Koningskamer geword, terwyl die gewelfde kalksteenkamer onder die koningin geword het. Selfs die argeoloë wat steeds hardkoppig die grafteorie van die piramide onderskryf, glo nie dat daar ooit ‘n koningin of iemand anders in die kalksteenkamer begrawe is nie.

Die Koningskamer is 10.46 meter van oos na wes deur 5.23 meter van noord na suid deur 5.81 meter hoog (‘n reeks metings wat presies die wiskundige proporsie wat bekend staan ​​as die “Golden Mean, of Phi”) uitdruk. Dit is gebou uit enorme blokke soliede rooi graniet (weeg soveel as 50 ton) wat op ‘n onbekende manier vanaf die steengroewe van Aswan 600 myl na die suide vervoer is. Binne die kamer, aan die westelike punt, sit ‘n groot, deksellose koffer (7.5 voet by 3.25 voet, met sye gemiddeld 6.5 duim dik) van donker swart graniet wat na raming meer as drie ton weeg.

Wat het hiervan geword?

In AD 1179 het die Arabiese historikus Ab el Latif aangeteken dat hierdie inskripsies so talryk was dat hulle “meer as tienduisend geskrewe bladsye” sou kon vul.

William van Baldensal, ‘n Europese besoeker van die vroeë veertiende eeu, vertel hoe die klippe bedek was met vreemde simbole wat in versigtige rye gerangskik is.

Ongelukkig het die Arabiere in 1356, ná ‘n aardbewing wat Kaïro gelyk gemaak het, die piramide beroof van sy pragtige omhulsel van klippe om moskees en vestings in die stad te herbou. Terwyl die klippe in kleiner stukke gesny en weer gevorm is, is alle spore van die antieke inskripsies daarvan verwyder. ‘n Groot biblioteek van tydlose wysheid was vir ewig verlore.

Egiptoloog Petrie het sy verbasing oor hierdie voorstelling uitgespreek deur te skryf: ‘Om noukeurig kontak met sulke klippe te plaas, sou sorgvuldige werk wees, maar om dit met sement in die las te doen, lyk amper onmoontlik; dit moet vergelyk word met die beste optici se werk aan die omvang van die akker. “

Herodotus, wat in die vyfde eeu vC besoek het, het berig dat inskripsies van vreemde karakters op die omhulselstene van die piramide gevind kon word.   Lees meer op oor die Nova projek. 

*

Herodotus

Hier het ons ‘Die Vader van die Geskiedenis’ Herodotus wat sy begrip van die verhaal van die piramides by Giza aan ons verwys, spesifiek dié van Cheops (die Griekse weergawe van Khufu) en sy seun Chephron (Khafra).

https://www.youtube.com/watch?v=H7GJj8zGe-Y

Lehner

Lehner noem dat dit nie die Egiptenare kon wees wat die piramides gebou het nie, dit kon nie die Egiptenare gewees het wat die Sfinx, van die 4de Dinastie gebou het nie, dit moes ‘n ouer beskawing gewees het en dit was volgens artikel baie groot beskawing.

*

Hawass

Grafte van die Piramide bouers is ontdek in Giza deur Dr Zahi Hawass

‘n Argeologiese span onder leiding van Dr #ZahiHawass het verskeie nuwe grafte ontdek wat behoort aan die werkers wat die piramides van #Khufu en #Khafre gebou het.

https://www.youtube.com/watch?v=_4DtY4RFcPw

*

Hawass is van mening gewees dat dit Egiptenare was wat alles ontwerp en gebou het en van daardie ryk.   Dat daar ook ongeveer 104 piramides in Egipte is.     Verskeie van die geraamtes is gevind en nagevors, waarvan sommige beserings opgedoen het terwyl hulle daar gewerk het

Egypt's ancient King Khufu's Boat is moved from Giza pyramids to a new home  | ReutersMelding word gemaak van die standbeeld van met die Horus-valk agter op sy kop asook die verhewe skip van Khufu wat suid van die piramide begrawe gevind is.

Statue of Khafre Protected by Horus – Tales from the Two Lands*

ALGEMEEN

In die algemeen bly die bouprosesse steeds ‘n raaisel of het dit duisende jare gelede anders daaruit gesien? Hoe het dit werklik gelyk?   Is dit wat ons vandag sien, die ware feite of is daar nog ander feite?   Navorsing sal wys wat onder die sand begrawe is.

Die onopgeloste probleem van hoe die 2,300,000 baie swaar blokke na die bouperseel van die piramide vervoer is, is nog meer verrassend. Hoe is die blokke na die byna 500 voet hoogte van die top van die piramide geneem?

*

Duidelik was dit gedoen deur iets of iemand of spesiale elektriese toerusting wat kragtige dade kon doen en sny?     Dalk die engele wat hier losgelaat is op aarde of die reuse op aarde?

‘n Deense siviele ingenieur, P. Garde-Hanson, het bereken dat ‘n oprit tot aan die bokant van die piramide 17.5 miljoen kubieke meter materiaal benodig, wat meer as sewe keer die hoeveelheid materiaal wat vir die piramide gebruik is, verteenwoordig , en ‘n werkmag van 240,000 om dit te bou in die tyd wat deur Cheops se bewind toegewys is.

Maar as hierdie enorme oprit gebou word, sou dit ‘n mag van meer as 300,000-arbeiders tot agt jaar nodig hê om te bou. Waar sou al die opritmateriaal geplaas gewees het, aangesien dit nêrens naby die Groot Piramide gevind kan word nie? En wat van die beweging van die presies gekerfde blokke op hul plek sonder om die hoeke te beskadig? Verskeie hysstoestelle en hefbome is deur moderne ingenieurs voorgestel (onthou, geen bestaande dinastiese rekords, skilderye of fries gee ‘n leidraad vir hierdie raaisel nie), maar niemand los die probleem op van hoe die 50-ton-blokke van die hoofkamer opgehef en geposisioneer met behulp van ‘n gebied waar slegs vier tot ses werkers kon staan, wanneer die krag van ten minste 2000 nodig sou wees.Meer inligting kan gelees word:

NOVA
https://www.pbs.org/wgbh/nova/pyramid/explore/builders.html

https://arstechnica.com/science/2020/03/how-alternative-egyptology-and-scientific-archaeology-were-born-on-the-giza-plateau/3/

https://www.pyramid-of-giza.com/pyramids-of-giza-history/

https://af.sacredsites.com/Afrika/Egipte/the_great_pyramid_of_giza.html

http://www.mieliestronk.com/piramegipte.html

https://www.cs.mcgill.ca/~rwest/wikispeedia/wpcd/wp/g/Granite.htm#:~:text=Origin,depth%20within%20thick%20continental%20crust.

*


Lees meer oor graniet en Giza piramide

Graniet

Giza Piramide in Egipte
Laat 'n boodskap

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s