Kazungula Brug in suidelike Afrika

*

Die brug vertel uit lug uit wat ons wil weet.    Dit kan met die blote oog waargeneem word.   Die verskillende kaarte toon die Kazungula-brug wat Zambië en Botswana oor die Zambezi-rivier verbind. Dit is ‘n splinternuwe toevoeging tot die groeiende oorgrens transito- en handelsverbindings in Afrika.   Die lande moet trots wees op so ‘n magtige stuk infrastruktuur.

Why Africa's newest super-bridge is in the continent's weirdest border zone  - Big Think

*

Die Kazungula Brug waar vier lande mekaar ontmoet.

Daar is egter meer aan die gang met die Kazungula-brug. Aangesien dit een land met die ander verbind, maak dit ‘n sagte maar eienaardige kurwe. Daar is geen strukturele rede daarvoor nie, slegs ‘n geo-politieke een: dit is om te verhoed dat twee ander lande aan weerskante van die brug raak. Want die brug gaan verby die punt waar die wêreld se enigste internasionale vierpunt nie is nie.

‘n Internasionale vierpunt is ‘n plek waar vier lande ontmoet.    Wêreldkaarte oral wys net een: ‘n punt in suidelike Afrika waar Zambië, Zimbabwe, Botswana en Namibië almal raak, reg in die middel van die Zambezirivier.

Kazungula Bridge Tour - Flame of Africa

Die Kazungula brug is 3 028 voet (923 m) lank en 60,7 voet (18,5 m) breed. Dit is ‘n kabelstaaf-konstruksie wat twee motorbane elke kant toe dra, ‘n enkele spoorlyn en voetgangerpaadjies aan weerskante.

Soortgelyk,  het Suid-Korea se Daewoo E&C ses jaar geneem om te voltooi teen ‘n koste van $259 miljoen.   Hier is die finansiering deur die Zambiese en Botswanese regerings verskaf, asook die Afrika-ontwikkelingsbank, die Japannese Internasionale Samewerkingsagentskap en die EU-Afrika-infrastruktuurtrustfonds.   Die brug hou groot voordeel in vir die hele streek, nie net ekonomies nie.   Verskeie lande trek voordeel uit hierdie brug uit.

*

Handel sal vergemaklik word:

Heelwat lande sal dit aanvanklik ontken, maar ook hulle sal baat vind by die brug en paaie wat aansluit in die middel van suidelike Afrika.

The SA/Zim border may see shorter queues, as the Kazungula bridge opens  Monday | Business Insider

Vragmotorbestuurders wat goedere vanuit Suid-Afrika na Lusaka via Zimbabwe reis en die berugte oorbelaste Beitbrug by die grens tussen Limpopo en sy noordelike buurland oorsteek, kan van die Kazungula-brug gebruik maak.    Dit strek oor die Zambezi-rivier en oor die Noord-Suid-handelsroete, wat van die Demokratiese Republiek van die Kongo na die hawe van Durban loop. Dit sal ook verligting bied aan handelaars, van wie baie onbetroubare veerbote oor die rivier moes gebruik om markte weerskante van die Botswana-Zambië-grens te bereik.

Vanaf Kaapstad noorde toe

map rovos rail cape town to dar es salaam

*

Zambië, Botswana, Zimbabwe en Namibië

*

Die brug en paaie is skoon en netjies, die padinstandhouding word ook gereeld gedoen en so gehou.

VANAF  ZAMBIë
Die Kazungula BRUG

*

DIE KAZUNGULA BRUG

Batswana en Zambië

*

Die uitdaging

Die Afrika-vierhoeke een van die wêreld se groot plekke. Daar is soveel om te sien en te doen, maak nie saak in watter land jy is nie. Van die Caprivi-strook tot die Choberivier en Chobe Nasionale Park tot die legendariese Victoria-waterval en al sy avonture – die streek is gelaai met besienswaardighede en klanke.

African Four Corners

*
*

Ander skakels

https://www.trainsafaris.com/rovos-rail-dar-es-salaam.html

African Four Corners

https://www.freethink.com/culture/kazungula-bridge

https://www.businessinsider.co.za/test-kazungula-2021-5

*
*
*

Zambia  –  Zimbabwe  –   Mozambique  –  Eskom

Botswana

Een gedagte oor “Kazungula Brug in suidelike Afrika”

Laat 'n boodskap

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s