Lugvaart projek: Vukani 2016

*
Vraetyd in parlement 2016 oor die Vukani lugvaartprojek.
(SABLO – SACAA)
Die Suid-Afrikaanse Burgerlugvaartowerheid  is ‘n Bylae 3A openbare entiteit ingevolge die Wet op Openbare Finansiële Bestuur . Dit is op 1 Oktober 1998 gestig na die inwerkingtreding van die nuwe Wetgewing op die Suid-Afrikaanse Burgerlugvaartowerheid (Wet 40 van 1998).

NCOP Is Key Link in Cooperative Government System - Parliament of South  Africa

*

SABLO

Die Suid-Afrikaanse Burgerlugvaartowerheid  is ‘n Bylae 3A openbare entiteit ingevolge die Wet op Openbare Finansiële Bestuur . Dit is op 1 Oktober 1998 gestig na die inwerkingtreding van die nuwe Wetgewing op die Suid-Afrikaanse Burgerlugvaartowerheid (Wet 40 van 1998).

(South African Civil Aviation Authority – SACAA)

PARLEMENT 2016

M Bagraim, het die Minister van Hoër Onderwys en Opleiding uitgevra rakende die Vukani projek.

>

(a) Watter stappe het die departement gedoen om te verseker dat die studente van die Vukani Lugvaartprojek van alternatiewe opleiding deur ‘n ander vliegskool voorsien word en
(b) wanneer die gespesifiseerde studente laas deur sy departement in hierdie verband gekontak is;
(2) (a) is die gespesifiseerde studente ingelig oor hul waarskynlike toekoms en
(b) het sy departement om verskoning gevra vir die nood waarin hulle verkeer het; so nie, in elke geval, waarom nie; so ja, wat die tersaaklike besonderhede is;
(3) of enige befondsing van die betrokke diensverskaffer verhaal is; so nie, waarom nie;  wat die tersaaklike besonderhede is;
(4) of hy beplan om enige regstappe teen die diensverskaffer te neem omdat hy nie veilige en voldoende leeromstandighede aan die studente verskaf het nie; so nie, waarom nie; so ja, wat die tersaaklike besonderhede is;
(5) of die Burgerlugvaartowerheid enige stappe gedoen het om die diensverskaffer van die Vukani Lugvaartprojek vir afwykings van vlieg-/lugrederyveiligheidsprotokolle te ondersoek; so nie, waarom nie;  wat
(a) die bevindings en
(b) gevolge uiteindelik was?

*

Die projek wat jong studente raak is nie net eenkant gegooi nie, maar daar is vir alternatiewe gesoek..

1. (a) Die studente van die Vukani Lugvaartprojek is nie eenkant gelos nie, aangesien die Departement besig is om ‘n alternatiewe skool vir die kadette te verkry. Tot op hede is aanbiedings van vliegskole ontvang en die Departement is besig om die keuse van ‘n alternatiewe skool te finaliseer.

(b) Die Departement is in kontak met die studente en stel hulle in kennis en dateer hulle van die vordering wat gemaak is met die verkryging van alternatiewe opleiding, met die laaste op 4 Januarie 2016.

2. (a) Ja, die studente is nog altyd verseker dat die Departement hul belange op die hart dra en dat hulle ‘n geleentheid gegun sal word om hul onderskeie opleiding te voltooi.

(b) Die Departement het by verskeie geleenthede tydens vergaderings wat met die studente gehou is, sy misnoeë uitgespreek oor die omstandighede wat uit hierdie projek voortgespruit het en het die kadette verseker dat hierdie aangeleentheid in hul guns afgehandel sal word. Die Departement het die situasie volledig en volledig aan die studente verduidelik.

3. Die kontrak tussen Vukani Aviation en die Departement het in Desember 2015 geëindig, en die diensverskaffer is besig om ‘n afsluitingsverslag in te dien. Dit is belangrik om daarop te let dat betalings aan diensverskaffers slegs verwerk word op prestasie en aflewering van programme. By ontvangs van die afsluitingsverslag sal die Departement bepaal of daar enige bedrag aan die diensverskaffer verskuldig is.

4. Die opleidingsverskaffer is ten volle geakkrediteer deur die Suid-Afrikaanse Burgerlugvaartowerheid (SABLO) en die Departement glo dat slegs hulle die nodige magtiging het om regstappe teen die opleidingsverskaffer te neem indien enige lugveiligheidsregulasies verontagsaam is.

5. Hierdie aangeleentheid lê binne die bevoegdheid van Burgerlugvaartowerheid en daar word voorgestel dat hierdie vraag aan hulle direk gerig word.

https://pmg.org.za/committee-question/2226/

*

Vakatures

https://southafrica.governmentjobs.guru/university-jobs-in-south-africa/
https://southafrica.governmentjobs.guru/south-africa-government-jobs/

South African Civil Aviation Authority Vacancies 2022 Apply Online @ www.caa.co.za Recruitment Portal

Laat 'n boodskap

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Twitter picture

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Twitter. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s