South Africa – terrorism

Who and where did this terrorism, arson and attacks started against the public and businesses in various communities, during the July 2021 revolution?    Communities and their businesses were targetted and tested.   If the government in the first instance, acted in all cases and did not allow any violent protest actions, there would not be as much damage to buildings, infrastructure, unemployment, businesses destroyed and human lives. It’s because there are no or only a few police officers protecting people that the community members are acting to protect themselves.  

WATCH | Heavy police presence as suspects appear in connection with Phoenix  unrest

*

Terrorisme gaan baie lank aan in Suid-Afrika – vir baie langer as 50 jaar, maar hierdie terreurdade en brandstigtings was verseker nog nooit so erg, wat publiek en sakelui erg deurgeloop het nie.   Wie sit hieragter?    Die polisie en regering het geskitter in hul afwesigheid.   EN Gemeenskappe het die reg om hulself te verdedig. 

Soos  diegene wat boos is en  in hierdie tyd van “virus” rondloop, sonder beskerming en brande stig, lede van die publiek aanval, watter reg het hulle en nie in hegtenis geneem word vir hul dade nie? 

Brandstigting is terrorisme en daarvan het ons oorgenoeg gehad.  Watter reg het ‘n terroris wat soveel terreurdade pleeg , skade aanrig – waar is hulle hofverrigtinge vandag?

 

*

In terms of their constitution, we all have that right to protect us against terrorism, crime and attacks.   Some of the police also are just “monitoring” the situation.   Those terrorists do not have rights to burn down businesses and attack people.

The judiciary works overtime to try those arrested who have committed murders. If the government had acted, there would have been no murders and so much sadness over communities.   Thousands were running in streets and shopping malls, why were they not arrested and in courts?

Now – there are appeals on a daily basis to the public and communities to help build up and even clean up the mess. It is not the public or taxpayers who are responsible or should be held responsible for these damages and chaos.

Where are those who march in the name of democracy or zuma and burnt everything down?

If Police did not allow this type of violence in the first place, it would not have happened. 

Who pay for all those damages – at the end, we the communities and tax payers, not the terrorists and looters.   Government get all those moneys from our tax !!   

If some of them are in jail, good, but still, we have to pay all those unnecessary expenditures.    It is not democratic if the police and government allow this kind of terrorism and arson.

*

More than 300 dead bodies – killed on various ways

More than 200 schools were also damaged and some were destroyed and burnt down during this time – not only in KZN and Gauteng, also in other provinces.

Hundreds of businesses were damaged and hundreds of thousands of unemployment.   

Who pay the R350 to whom at the end to survive – can the ministers or their president survive with R350 per month?   What will people buy from R350 and where if there are no shopping malls anymore?   Those millions of rand came from tax money !!! and who will loose at the end?

*

Wie het alle terreurdade begin in Julie 2021?

Eintlik is dit al lankal aan die gang. maar hierdie is meer georkestreer.

Indien die regering ten alle opsigte betyds opgetree het en geen geweldadige protesaksies toegelaat het nie, was daar nie soveel skade aan geboue, infrastruktuur, besighede wat vernietig is en menselewens nie.   Nou sit honderde duisende sonder werk, inkomste of voedsel moet ingevlieg of spesiaal beskerm word met trokke.  Dis ons wat daarvoor betaal – nie die regering nie.

Dis omdat daar so min of selfs geen polisie is wat mense beskerm dat hulle optree om hulself te beskerm.   Dit is uit selfverdediging, want in terme van die grondwet wat hulle opgestel het, het burgers die reg om hulself te verdedig, asook hul gesinne. 

Gaan Malema of Ramaphosa toelaat dat hulle aangeval of hul vee gesteel word?

Die regsbank werk oortyd om diegene wat in hegtenis geneem is, wat moorde gepleeg het, te verhoor.  Indien die regering opgetree het, sou daar geen moorde gewees het en soveel hartseer oor gemeenskappe nie.   

Weer eens, word daar beroepe op die publiek gedoen om te help opbou en selfs die gemors skoonmaak. 

Let wel – dis nie die publiek of belasting betalers wat vir hierdie skades en terrorisme verantwoordelik is of gehou moet word nie. 

Waar is diegene wat in die naam van demokrasie of zuma optogte hou en alles afbrand?  As Polisie nie die tipe geweld toelaat nie, sal dit nie gebeur het nie.

*

PHOENIX IN KZN

A number of unidentified bodies kept at the Phoenix Medico-Legal Mortuary has increased to 57, however not all those deaths are unrest related.   How many bodies came from hospitals or other places and dumped in Phoenix area to make it looks like race related killings?   It was stated there were 350 bodies at the Phoenix mortuary before the looting and riots.   This mortuary is a new facility, the biggest in the province with a capacity of 500 shelves. The mortuary keeps bodies from across the province, not only Phoenix.

Heavy police 

*

Seven suspects are expected to appear in the Verulam Magistrate’s Court, north of Durban today, in connection with some of the murders that allegedly took place in Phoenix during the recent unrest in KwaZulu-Natal. According to police, eight people have been arrested in connection with the killings. One of the suspects has already appeared in court and his case has been remanded to August 16. Our reporter Jayed-Leigh Paulse.

*

Health department says 128, not 500, bodies are in Phoenix mortuary after looting and unrest. 
https://www.timeslive.co.za/news/south-africa/2021-07-21-with-500-bodies-phoenix-mortuary-is-full-as-deaths-pile-up-after-riots/

Terrorisme en sabotasie aan besighede en infrastrukture 10 Julie 2021

*

Seven suspects are expected to appear in the Verulam Magistrate’s Court, north of Durban on Monday, in connection with some of the murders that allegedly took place in Phoenix during the recent unrest in KwaZulu-Natal. According to police, eight people have been arrested in connection with the killings. One of the suspects has already appeared in court and his case has been remanded to August 16.

*

Where are and were the leaders when this terrorism started?    There are nobody that take responsible for this damage and war on the public sector.   They allow this kind of “so-called freedom of speech and protest actions” that were not in the line of the rights of everybody to protest in peace.  Where are the peace in this kind of damage done to especially businesses.  WE as tax payers must rebuild now those kind of damage, etc. 

*

President Cyril Ramaphosa has moved the country to Alert Level 3 of the national lockdown following his meeting with the National Coronavirus Command Council, the Presidential Coordinating Committee, and Cabinet earlier on.

 

Een gedagte oor “South Africa – terrorism”

Laat 'n boodskap

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Twitter picture

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Twitter. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s