Free state man killed during lockdown

A Free State man who lost consciousness following a brutal assault at the hands of burglars woke up to find his house on fire.  The man was rescued by a neighbour from the burning house and rushed to the hospital.    However, he died a few hours after admission to the hospital.

A Free State man who lost consciousness following a brutal assault at the hands of burglars woke to find his house on fire and was rushed to hospital where he died a few hours later.

*

It is not yet known if his attackers are the ones who set the house on fire but they are still at large. Whether the cause of his death was smoke inhalation or injuries from the attacks is also not yet known.

Vrede officers were on patrol at about 3am on Sunday when they received a complaint of house on fire in Van Heerden Street.

On arrival, Makhele said they found the owner of the house who introduced himself as Henk Beukes, 62, covered with a blanket. It was alleged at the time that he had just been rescued from a burning house by a neighbour.

The victim alleged that while sleeping, he heard footsteps in the kitchen and went to inspect.   He told officers he was allegedly confronted by two males who gained entry into his house after breaking a window.    He confronted them and they allegedly attacked him with an iron bar and knife. He tried to fight back but was overpowered, assaulted until he became unconscious.    After a while he regained consciousness and noticed that there was smoke in the house and flames coming from another room.   Beukes lived alone and his neighbour rescued him from the burning house and later he was rushed to Vrede hospital where he died a few hours after being admitted.

A case of murder and arson is being investigated. No arrests have been made yet.

https://www.iol.co.za/news/south-africa/free-state/free-state-man-brutally-attacked-in-home-invasion-dies-after-awaking-in-burning-house-4189afe3-f0ac-4882-b163-aab591491e07

Man saved by neighbours after almost being torched in house fire dies

*

Moordenaars wat gedurig wegkom met aanrandings en moorde, veral op Boere, soms wat alleen op plase en huise woonagtig is.   Wees versigtig wie in diens geneem word wat alles dophou en weet.   Hulle kom in pare of selfs meer as een, soms wag ander in voertuie om hul weg te neem.

Volgens die berig,  is daar  toegang verkry,  ingebreek, die vrees tydens wakkerword-slaap om te verdedig, plunder en toe halfpad versmoor die man wat later weens aanrandings sterf – dit gedurende grendeltyd.

Waar is die derduisende weermaglede wat dit toelaat.  Daar is heelwat oor die 70 duisend weermaglede in Suid-Afrika losgelaat sedert die virus uitgebreek het en wat net mooi niks doen aan enige oortredings wat sulke tipe van dade uitvoer nie of rus hulle ook as dit grendeltyd is.

Sulke tipe van moorde word met presiesie en militêr uitgevoer om seker te maak so ‘n persoon oorleef nie.  “Curfew” is slegs ‘n rookskerm, niks minder en niks meer nie.  Iemand maak geld en besighede wie se deure toemaak en toegehou word, gaan onder.

Laat 'n boodskap

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Twitter picture

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Twitter. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s