Human Rights Commission – Eben Etzebeth


What did Eben say on his facebook profile? 
   “It is completely untrue and unfounded to claim that I physically or racially abused anyone in Langebaan as has been reported on social media. Multiple witnesses can corroborate that.   I am and will always strive to be a true ambassador to this beautiful rainbow nation and the sport that I love.”

Sterkte aan Etzebeth en die Rugbyspan – kom met die beker huistoe.

Image may contain: 2 people, people standing and text

OPSOMMING

Praat van KOTS IN TUIMELDROëR

As daar na die media berigte en ook videos gekyk word, was daar verskeie groepies buite die klub, tussen die voertuie, nou wat het hierdie spul, in die donker, by voertuie, gemaak. Tamateplantjies ge-oes?    (VOLG HIERNA)

Een baie donker video waar kwansuis beweer word dat dit E was, kan niks gesien word nie, maar die begin van die video trek los met N en P woorde teenoor die blanke groep wat uit die klub gekom het … let wel, hulle was nie saam E se groep in die klub nie, …

Polisie het ook gese volgens ‘n berig, daar was verskeie groepe (en van hulle is by die motors versamel, wat maak al die spul daar, het hulle vir E se groep ingewag of wat? Moeilikheidmakers van dag een af kan mens 2000 km ver ruik.   Waarom as Etzebeth kwansuis skuldig is, waar is al die hofsake en skuldigbevindings oor die R1 miljoen wat nou ge-eis word?  Wat van al die dokters verslae en distriksgeneesheer?  Net een kant word hier geglo.

Volgens een berig is die voertuig met baksteen of iets gegooi)… Dis nie eers duidelik of daar geslaan was, en die vraag kan ook gevra word, hierdie groepe het “hoog” hier aangekom om te baklei en vir E groep gewag – wat anders. Was hulle bewus dat E se groep in die Watergat was, want wat soek hul dan tussen die motors rond as hul kwansuis op pad huis toe was – iets wat nie rym nie.   As mens huiswaarts keer, gaan mens nie tussen voertuie wag nie.

Volgens berigte van Rassie en ander, was E reeds voor die kommissie voor hul vetrek vir die rugby. Nou hoe word E se kop nie deur die media ge-eis nie, spul liberales wat dink net hulle is reg.   Die media en alles is lekker deurmekaar en so ook die ou op die foto met sy tamatieplantjies en al. Hy spog nie verniet daarmee op hul eie fb bladsye nie.  Of is dit nou wettig dat dit ook op FB mag wees?

*

 

*

The Afrikanerbond (previously Broederbond) has their own wording in Maroelamedia and considers the Human Rights Commission as unbelievable. They then helped build the MRC.
ONGELOOFWAARDIG
Die Afrikanerbond (ou Broederbond) hul eie weergawe in Maroelamedia wat die Menseregtekommissie as ongeloofwaardig beskou.   FW, Leon en die Broederbonders, het dan help bou aan die MRK, hoe dan anders – hulle behoort in hul skik te wees daarmee wat rondom ons aangaan?

“Kleptokrasie” – “Ongeloofwaardig”

*

PERSONAL OPINION

Although not in agreement with Eben Etzebeth’s so-called “rainbow nation”, it is emphasized that the “rainbow nation” has never existed – is crucial to open the eyes before it is too late.   He is not the only one to believe that and clearly had to focus on his career as a sports person and not on trying to convince a failed or fake nation to believe him or to be their “ambassador”.   No one wants to rub it in, but it goes like this in every area.   B-BBEE is still alive, on the sport field as well.

Etzebeth and all his fellow peoples who think there are a “rainbow nation” must visit all the white poor settlements and squatter camps, then he and the others will see  what a failed and fake rainbow nation does to people which you are part of.    It totally destroys.    Soon, they will spit out those types of players who “unconditionally believed in the so-called rainbow nation”. Don’t just focus on sports, but work on an alternative career.   The majority in South Africa will not see you as their “ambassador”.

*

PERSOONLIKE OPINIE

Alhoewel daar nie saamgestem word met Eben Etzebeth se sogenaamde “reënboognasie” nie, word dit beklemtoon dat die “reënboognasie” nog nooit bestaan het nie.   So baie loop met oogklappe aan en dink die “reënboognasie” waardeer jou eg.  Na al die moordverhale en swart bemagtiging, moet dit duidelik wees waar ons vandag is.    Duidelik moes hy en vele ander, hul maar eerder toespits op ‘n sportsloopbaan as sportpersoon en nie om ‘n nasie wat hom gefaal het te probeer oortuig nie.   Niemand wil dit invryf nie, maar dit gaan so op elke terrein.    Dit faal ons elke dag en hopenlik sien ander dit so in.

Etzebeth en al sy mede volksgenote wat dink daar bestaan ‘n “reënboognasie” kan gerus drie maande of selfs langer, afstaan na die wêreldbeker en gaan kyk wat in ons blanke arm nedersettings en plakkerskampe aangaan, dan sal hul weet wat ‘n gefaalde reënboognasie en vals beloftes aan ‘n volk doen.    Vernietig totaal en al, waarvan Afrikaans deel is.

Lees op oor Trustgebiede en grondeise (CPAs) in Hansards, wetgewing wat dit behels.   Daar bestaan steeds aparte gebiede – nog leuens wat uitbroei oor dekades.     Kort voor lank spoeg hulle hierdie tipe getroue spelers uit wat “onvoorwaardelik geglo het” en wat bly oor in ‘n gefaalde land met niks.   Moenie net fokus op sport nie, maar werk aan alternatiewe loopbane en inkomstes.  Niemand gaan ‘n sterretjie  vir “dapperheid” gee of jou as hul ambassadeur hou nie.  Wat daarna?

*
*
*

Die Etzebeth sage het nie oornag ontstaan nie, maar dit het alles op die aand en oggend van 30 Augustus 2019 “ontstaan”.    ‘n Lang aanloopbaan wat na hoogtepunt sal gevoer word.   Wanneer daar na al die onderskeie  Facebookbladsye kyk, staan mens verstom oor die erge rassisme, haat en liederlike tale wat uitkom.   En nie een van hierdie ander word deur die MRK genoem dat hul vervolg gaan word nie en mens wonder waarom iemand soos Zuma of Malema nooit vervolg is as hulle sing om blankes te vermoor nie.  Dubbel standaarde wat net teenoor blankes beoefen word?

Volgens berigte, die aand/oggend, was die rugbyspeler,  Etzebeth  saam met sy familie en vriende by die “Watergat”.    Daar was twee verskillende “onderonsies” wat niks met mekaar te doen gehad het nie en waarby sy groep nie betrokke was nie.

Daarna en buite die klub, was daar opvolg van nog ‘n ander insident en glo ernstige beweringe van rassistiese opmerkings en selfs aanrandings, spesifiek teenoor Etzebeth gemaak.   Selfs ‘n “poging tot moord” word in berigte vermeld, wat myns insiens ernstig van aard was.   Waar is al die polisie ondersoeke hier?

Die beweringe en  beskuldigings teen Etzebeth is gebaseer op ‘n baie donker selfgemaakte selfoonvideo wat eerlikwaar min vertoon en geen aanduidings gee dat dit Etzebeth self was wat  ‘n lid van die publiek aangerand en glo beledig het nie.     Nou waarom al die “beskuldigings” en dit voor die toer en later word sy kop ge-eis?  Om Etzebeth en Rassie in ‘n baie slegte lig te stel, wat anders?   En om al die spelers te ontwrig, sies en dan noem mense hulself “vals reënboognasiekinders”.   Dit is dan langer as ‘n maand gelede wat dit gebeur het.

Die opvolgvraag is —- was die hawelose persoon nie alreeds erens anders aangerand voor hy hier beland het daardie tyd van die oggend nie en dan die skuld voor iemand anders (gerieflik Etzebeth) se deur kom plaas nie?   Daar was verskeie groepies op straat volgens die polisie.   Dus, waar is die materiaal dat dit Etzebeth is wat geslaan of gevloek het?

Die Sondag na die “voorval” was daar ‘n  oproep van die “Khoisan Defiance Campaign” (politieke groep) om Etzebeth vir aanranding te laat arresteer. Nog ‘n opvolg verklaring is Dinsdag deur die groep uitgereik.

*

Word iemand nie gearresteer as daar fisiese bewyse voor is nie?   Hoekom as daar wel volgens die “ander getuienisse” bewyse was en Etzebeth was skuldig, kon die polisie hom mos arresteer het?   Waarom wag dat ‘n maand verloop en dan soveel slegte publisiteit in die liberale media gee wat veral ons blankes erg benadeel in die proses?    Of is daar ‘n plan van die media om ons hele toer te laat sink omdat ‘n blanke deelneem?

*

Later en aan die vooraand van die span se vertrek vir die Wêreldbeker-toernooi in Japan het Etzebeth reeds voor die Menseregtekommissie verskyn om vrae te beantwoord rakende die voorval wat die naweek op Langebaan gebeur het.

Ondanks die uitval oor die voorval, het die Bok-afrigter, Rassie Erasmus, die slot ondersteun en Etzebeth in sy groep vir die Wêreldbeker-toernooi ingesluit. Die span het die Vrydag na Japan vertrek.  Erasmus het tydens die mediakonferensie van die span se vertrek gesê dat volgens sy medewete, het die slot Donderdag reeds voor die HRC verskyn.   Hy het weer bevestig dat hy steeds van mening is dat die speler se weergawe van die gebeure is. “Daar is altyd ‘n verhouding tussen afrigter en speler, en daar is altyd vertroue in dit,” sê Erasmus. ‘Daar word baie hiervan gesê op sosiale media, nie net oor Eben nie, maar baie dinge wat ons daagliks moet hanteer. Ek moet glo wat die speler vir my sê. Totdat iets anders bewys word, kan ons net optree. Eben en Eugene Henning het die saak met die HRC bespreek.

*

2 October 2019 – What legal action must be taken?   Question also was there not enough time since 30 August until now to stop his tour, if he was guilty of something?   Where is the evidence to this case?
The SA Human Rights Commission says it’s disappointed the SA Rugby Union is not taking any legal action against Eben Etzebeth.
https://www.enca.com/sport/etzebeth-remains-japan-amid-racial-abuse-claims

*

The South African rugby union has started a confidential “internal process” with Springboks lock Eben Etzebeth over allegations he physically and racially abused a person in South Africa before the Rugby World Cup. SA Rugby issued a statement about the process on Thursday, a day after the South African Human Rights Commission announced it would take Etzebeth to an equality court on Friday over the allegations. That’s the same day Etzebeth is due to play for the Springboks in a crucial pool game against Italy at the Rugby World Cup in Japan.

Etzebeth has denied any assault or racial abuse and SA Rugby didn’t say he would be withdrawn from the squad. The indications are he will stay in Japan and play against Italy at Shizuoka Stadium Ecopa.
https://www.youtube.com/watch?v=AYKYb-miQQM

*

There was a dramatic twist in the ongoing saga involving veteran Springbok lock Eben Etzebeth and a brawl in Langebaan.     On the eve of the team’s departure for the World Cup in Japan, Etzebeth appeared before the Human Rights Commission to answer questions related to the incident at the West Coast town at the weekend.

The accusations against Etzebeth – based on a grainy and dark video that shows very little – suggested he had assaulted a member of the public. It was alleged that Etzebeth‚ who was with members of his family and friends‚ also made racial slurs.   On the Sunday there were swift calls from the Khoisan Defiance Campaign, for the Springbok to be axed and arrested for assault. Another statement was released by the group on Tuesday.

Despite the fallout over the incident, Bok coach Rassie Erasmus backed the lock and included Etzebeth in his squad for the World Cup. The team is due to leave for Japan on Friday.   Speaking at the team’s departure media briefing, Erasmus confirmed the lock appeared in front of the HRC on Thursday. He reiterated again that he still believes the player’s version of the events.    “There is always a coach-player relationship and there is always trust in that,” said Erasmus. “There are a lot of this said on social media, not just about Eben, but a lot of things we have to handle daily. We just ignore because it is just nonsense.    “This has become a real big thing. I have to believe what the player tells me. Until something else is proven differently, only then can we act.    Eben and Eugene Henning discussed the matter with the HRC.

https://www.rugbypass.com/news/dramatic-twist-in-the-eben-etzebeth-saga/

*

The pub’s owner, Riaan Reeders, spoke with Sport24 about what happened next:

An incident inside the bar then took place at around midnight, which saw one man involved in a scuffle in the upstairs section of the bar with certain members of Etzebeth’s party.

That incident, Reeders says, has resulted in the man who was removed from the premises opening a police case against members of the group.

Reeders says that Etzebeth and his friends then left the pub at around 02:00 on Sunday morning and were then involved in another incident that took place in the streets.

“At around 02:00 Eben and his friends left, and then there was a group of people at the centre across the road from us,” Reeders told Sport24 on Monday morning.

“Something happened there … I’m not sure what happened with the fighting, or whatever, with the Etzebeths. I wasn’t there and I can’t tell you what happened.”

Bar owner Reeders says that Etzebeth was accompanied by his girlfriend, his brother Ryen and his wife, his cousin Emile, and others he didn’t recognise.

Reeders says the incident that happened in his bar was resolved quickly, and that in his mind it had nothing to do with what happened in the street afterwards.

“It wasn’t a related incident. It was just a guy … it happened upstairs and we took him out,” he said.

“I don’t know if there was charges laid there from that group (the incident in the street). I suppose there will be, because the one man was hurt quite badly.”

Reeders said he had examined the CCTV footage from the incident inside his bar, and that Etzebeth had not been involved in the scuffle.

“Eben and his brother were not involved in that,” he said.

“I looked at the footage yesterday morning and they were sitting at the table with the women or whatever … they weren’t part of it.”

https://www.2oceansvibe.com/2019/08/27/heres-the-video-from-eben-etzebeths-langebaan-fight/

*

quote – Police spokesperson, Sergeant Noloyiso Rwexana, says: “It is alleged there was an argument between two groups. There were people who were injured and transported to hospital.   “The investigating officer is obtaining statements from the victims with no arrests so far.   “This office has not identified any suspects yet.”

In the first video, a group of men follows another group and someone shouts: “Maak ’n video van die n*** wat virrie Springbokke speel.”    According to a source, Etzebeth and his friends were leaving the restaurant when someone in their group allegedly referred to some coloured men as hot****e and a fight ensued outside the restaurant.    The two videos were posted on YouTube.   Etzebeth took to Facebook on Sunday denying the allegations.
https://www.dailyvoice.co.za/news/video-etzebeth-moered-me-31374521

*

4 October 2019 – Four people say he hurled racial abuse at them, and have officially instituted legal proceedings against him in the equality court.

*

*

JONES – The South African Human Rights Commission says the four complainants in the Eben Etzebeth matter have asked for financial compensation of over a million-rand. The SAHRC has formally lodged a complaint against the Springbok lock in the Equality Court for an alleged racial slur and assault at Langebaan, on the West Coast, in August. Head of the Commission’s Legal Services, Buang Jones, says the court will determine if Etzebeth has violated the Equality Act. He says the commission isn’t asking for Etzebeth’s recall from the World Cup, but that the law should take its course.  https://www.youtube.com/watch?v=Sgk1S7exztk

*

The South African Human Rights Commission is expected to lodge court papers at the Equality Court this Friday morning, against Springbok lock Eben Etzebeth. It comes after allegations of assault and racial slander were levelled against the rugby player after an incident in the West Coast town of Langebaan in August. The Commission on Thursday evening briefed members of the Langebaan community on the status of its probe and what action it will take.

*

The South African Human Rights Commission is about to institute legal proceedings against Springbok lock Eben Etzebeth.

*

SA Rugby has started an internal investigation into allegations that Eben Etzebeth racially abused a homeless man in Langebaan, Western Cape in late August 2019.

*

The allegations of racial abuse are haunting Springbok Lock Eben Etzebeth, who is in Japan for the Rugby World Cup. The Human Rights Commission says it will hold a community meeting in Langebaan on the Cape North Coast later tonight. The aim of the meeting is to give feedback on the commission’s next move against Etzebeth. The Khoisan Defiance Campaign lodged a complaint alleging that the national rugby player racially abused a group of people in Langebaan. Our reporter Vanessa Poonah joins us live from Langebaan in the Cape west coast ahead of that meeting.

 

 

*

*
*

die “donker video” that is so dark and nobody can hear the H word at all?   Only P and N words from those waiting at the cars – why did they wait there, for whom?  they said they were on their way home?

*

Was the “homeless” man also in the “club” (or only outside the club)

Springbok coach Rassie Erasmus has confirmed that a complaint has been lodged against Eben Etzebeth at the South African Human Rights Commission. Etzebeth and SA Rugby’s Player Affairs manager, met with the Commission this afternoon, following an alleged racist incident involving the Springbok lock in Langebaan on the West Coast on Saturday.

*

INTERESSANTE PLANTJIES WAT HIER AGTER STAAN –  dra dit tamaties?

Grant Simon het dit op sy facebook blad geplaas op 25 Augustus 2019
https://www.facebook.com/grant.simon.716

Image may contain: 1 person, standing

Laat 'n boodskap

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Google photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Google. Log Out /  Verander )

Twitter picture

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Twitter. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s