Skenkings aan SA: Europese Unie (EU)

Daar is verskeie bronne waar donasies verklaar is aan die Suid-Afrikaanse regering sedert 1994.  Myns insiens, is enige vorm van donasie wat geskenk word om swart bemagtiging (B-BBEE) te bevorder, niks anders as rassisme en diskriminasie teenoor alle blankes in Suid-Afrika, waar swartes aangemoedig word om blankes te haat wat ‘n minderheidsvolk is.  Swart bemagtigingswetgewings is na 1994 geskep met ‘n suiwer doel om ‘n meerderheid van swart volke te bevoordeel en te beskerm teen ‘n baie klein persentasie blanke minderheidsvolk in Suid-Afrika.  Leiers op politieke front, sowel internasionaal,  maak hul skuldig aan rassisme, maar weer eens,  word plaaslike politici nie van rassisme en diskriminasie aangekla nie, omdat hulle in beheer is.  President stel self regslui aan.

Related image


READ / LEES

Amerikaanse skenkings : SA

Skenkers – Donors (ANC) (2007)

There are several sources of extra income from foreign donations to the South African government since 1994.   In my opinion, any form of donation that is donated to promote black empowerment (B-BBEE), is nothing less than racism and discrimination against the small white populaton in South Africa.  Whereby blacks also encouraged during speeches from political leaders to hate whites who are part of the minority people (Boers and Afrikaners).  Black empowerment laws were created to favor and protect a majority of black peoples against a very small percentage of white minority people in South Africa.  It is more or less the same governments that supported the terrorist and radical ANC liberation movement before 1994.

~

Internasionale regeringslui en organisasies wat spesifiek fokus om rassistiese wetgewing in Suid-Afrika te bevorder, maak hulself skuldig aan rassisme en diskriminasie teenoor elke blanke in Suid-Afrika.  Rassisme en diskriminasie wat plaasvind op grond van velkleur, is ‘n internasionale oortreding wat deur die lidlande van die Verenigde Nasies bepaal is.  Hierdie lande maak hulle skuldig aan haatspraak en rasgebaseerde misdade wat met behulp van dollars, ponde of euro’s betaal word aan die owerhede in ‘n “sogenaamde demokrasie” (lees kommunistiese grondwet).

International government officials and organizations that specifically focus on promoting racist legislation in South Africa are guilty of an international crime, namely to support racism and discrimination against every white person in South Africa.  Racism and discrimination based on skin color is an international offense determined by the nearly 200 member states of the United Nations. These countries are guilty of hate speech and race-based crimes paid to the authorities in a “so-called democracy” since 1994 by means of dollars, pounds or euros (read communist constitution).

~

Donasies van buitelandse bronne wat  aan die huidige regering geskenk word, word heelwat aan swart bemagtiging bestee.  Of alles wel uiteindelik die doelwit bereik, is te betwyfel.  Skenkings gaan al vir jare aan, maar die armoede vraagstuk word net al groter en erger soos immigrante die land binnekom.   Daar is miljoene immigrante en onwettiges wat die land steeds binnekom en ook onder skenkings gehelp word.  Natuurlik sal hierdie tendens outomaties ‘n groot werkloosheid bevorder omdat grense al vir bykans 25 jaar oop is en immigrante stroom in miljoene die land binne.

Die swart immigrant word nie anders hanteer as die swart burger nie.   Daar word egter onderskeid gemaak teenoor blankes in Suid-Afrika met wetgewing wat met buitelandse hulp uit verskeie buitelandse regeringsbronne en organisasies gesteun word.

Met die hulp van buitelandse steun, word diskriminerende en rassistiese wetgewing bevordering teenoor blankes in die land wat ekonomies weggelaat word in die land wat tot eindelose armoede lei.   Niemand ontken swart armoede nie, maar niemand erken blanke armoede nie, omdat die 2% wat vermeld word, oorskadu word met die meer as 50%, wat die swart immigrante hierby insluit.

Terloops,  lees die bykomende artikel – daar word slegs van 2% armoede gerapporteer onder die blanke bevolking, terwyl meer as 50% swart armoede bestaan.  Of hierdie persentasie korrek is, word sterk bevraagteken, want die huidige regering sowel buitelandse regerings het nog nooit enige sensus gedoen van immigrante uit Afrika in Suid-Afrika nie.  Dis alles gebasseer op beraamde aannames terwyl die werklikhede onder die mat ingevee word.

Dieselfde tendens word met moorde en spesifiek plaasmoorde gedoen.  Daar word altyd gefokus dat almal is blootgestel aan misdaad en geweld, dat daar 50 moorde plaasvind en 1 of twee daarvan is blankes of ‘n boer.  Hoeveel van hierdie getalle is ooit die waarheid en hoeveel moorde is immigrante en onwettiges?  Weinig of ooit word misdadigers gevang, hofsake wat ontvou of misdadigers gevonnis word,  grafte en begrafnisse gewys of selfs protesaksies geloods nie, terwyl as daar wel soms ‘n blanke is wat ‘n swarte in ‘n kis plaas en dreig, word daar maande op netwerke en nuus verkondig hoe rassisties die blankes is.

International support and different aids from governments and organisations, make it possible to the current government to discriminate against the whites.    Furthermore,  millions of immigrants and illegals entered South Africa and received everything for free, i.e. grants, medical aid, schools, etc.

Thanks to and with the help of foreign aid, discriminatory and racist legislation promotes poverty under the whites minorities in South Africa.

The facts are –  if somebody refers to unimployment in South Africa (2-50), it will include the millions and millions immigrants and illegals,  because borders are fully open since 1994.  The black immigrant has not been treated differently than the black citizen.   But there is a distinction between whites in South Africa with B-BBEE legislations, that is supported by different foreign aid and countries.

It is mentioned in the following article, that only 2% of white poverty is reported, while more than 50% of black poverty exists – how many of this 50% belong to the immigrants and illegals from Africa?

Whether this percentage is correct or not, it is also to be questioned, because the current government and both foreign governments, have never done any census of immigrants from Africa in South Africa.  There is no border control at all.   It’s all based on assumptions while realities are submerged.

Same happened with the killing and murder rate against the white minority and farm murders as well.   Big amounts of “blacks” been killed, but nobody will tell you how many are foreigners or illegals from Africa.

~

Donations received from EU countries since 1994.
EU donations since 1994 to South Africa

QUOTE

South Africa is the second largest economy in Sub-Saharan Africa and is often perceived as a gateway to the continent. Since the end of apartheid in 1994, South Africa has enjoyed macro-economic stability and significant GDP growth as well as a steady rise in spending in social services. However, South Africa’s Upper Middle-Income status masks the many problems it faces in terms of poverty, inequality and unemployment.

About 40% of the population live below the poverty line of ZAR 416 (about €30 per month) and there is high inequality  and a high unemployment rate, especially among youth [with a GINI-coefficient of 0.7]. In addition, South Africa’s apartheid history is still very much felt in terms of the distribution of wealth. Living standards, both in economic and social terms, vary highly between different population groups as well as between urban and rural communities. Almost 50% of the black population is reported to live below the national poverty line, compared with only 2% of the white population. The government is committed to narrowing this gap through a set of comprehensive policy measures such as employment generation, Black Economic Empowerment, skills development and social grants.

The basis for the relations between the European Union (EU) and South Africa (SA) is underpinned by the Trade, Development and Cooperation Agreement (TDCA) which covers three pillars: trade, development aid and cooperation in various areas, such as economic and social cooperation.

The agreement includes provisions on international justice and the International Criminal Court. It refers to the application of international instruments for disarmament and the non-proliferation of weapons of mass destruction. It also provides for stepping up cooperation in the fight against terrorism and its financing, organised crime, the prevention of mercenary activities and the eradication of small arms trading. It provides for in-depth political dialogue on the question of migration, so as to reduce illegal immigration, ensure full respect of human rights and the elimination of discrimination.
FULL agreement with the EU

The significance of the special and reinforced relationship between the EU and SA was consolidated with the establishment of a Strategic Partnership signed in 2007, one of the ten in the World and the only one the EU has with an African country. The purpose of the Strategic Partnership (see the Action Plan) is to strengthen political dialogue and pursue strategic cooperation and shared objectives with regard to regional, African and global issues on the one hand, and stronger policy dialogue and sectoral cooperation in a number of areas on the other. It entails annual EU-SA Summits.

The Multiannual Indicative Programme for South Africa (2014-2020), drawn up jointly between SA and the EU, detail the areas of cooperation for €241 million of funding allocated under the Development Cooperation Instrument. The cooperation between South Africa and the EU focuses on three main sectors:

(1) Employment creation: the unemployment rate is 25% and as high as 50% for youth. The program aims to reduce inequality, promote pro-poor sustainable economic growth and fight social exclusion;

(2) Education, training and innovation: to improve overall economic performance and ensure the employability of people;

(3) Building a capable and developmental state: as implementation and delivery of policies remain challenging, this area will address these challenges and support the country in fulfilling its transformative role. The programme aims to build the capacity for service delivery and social cohesion by addressing bottlenecks in human and systems development.

The objectives of EU – South Africa development cooperation remain, as in the past, firmly anchored in the view that the real value added of Official Development Assistance (ODA) is not the finance itself, but what comes with it, namely value added activities involving innovation, pilot programmes, capacity development, the sharing of skills and knowledge, and risk-taking. This value-added and much more focused approach to development cooperation rather gives space to Government to identify value-added activities, provides technical assistance in areas where this form of assistance is most valued, and complements these activities with support to civil society organizations. Once development cooperation has proved its usefulness, activities can be replicated using the government’s own budget and resources.

A total of €102.5m have been invested in three LED (Local Economic Development) Support Programmes since 2001. These pilot programmes were implemented to test mechanisms that could address poverty, inequality, and approaches to pro-poor development. They mainly incorporated the use of grant funding instruments in the Limpopo-, KwaZulu-Natal and Eastern Cape Provinces.  Instruments such as the Marginalised Community Funds, the Local Competitiveness Funds, the Local Government Support Funds and the Financial Intermediary Funds were demand-driven, although guided by strategic developmental objectives for the respective provinces. Most of the grants contributed to leveraging private sector investment. 396 grants have thus created about 7,080 permanent and seasonal jobs, with an average of 52% of these aimed at women. More than 4,000 people received training in policy making, community development, business-, agricultural and various other sector-specific skills.

The Risk Capital Facility (RCF) aims to provide high-risk and quasi-equity funding to Small and Medium Enterprises (SMEs) owned and operated by historically disadvantaged persons. The European Investment Bank and the Industrial Development Cooperation of South Africa co-manage this €100-million-programme, which has supported 136 small and medium enterprises, creating 11,000 sustainable jobs and impacting on 55,000 livelihoods. Beneficiaries stated that they would not have been able to start or grow their businesses without the RCF funding. The programme leveraged further investment with a global financial leverage effect of 385% – RCF investment of €70 million has enabled a total investment value of €266 million. Throughout the programme, female empowerment was strong in terms of job creation, managerial positions and shareholding (exceeding 30% in all these areas in line with the programme’s targets).

The Primary Education Sector Policy Support Programme (SPSP) supports the South African Government’s objective to expand the provision of early childhood development opportunities, to improve curriculum implementation in schools, and to strengthen the initial training of teachers. Since 2009, sector budget support to the education sector has helped the SA Government to increase the number of (i) public universities involved in training of teachers for the early grades, (ii) students enrolled in such programmes, and (iii) children enrolled in pre-school classes attached to public schools. The programme also helped the SA Government to develop and provide public primary schools with important resources for improved implementation of the curriculum and to undertake large-scale assessments of learning outcomes in key subjects (6 million learners assessed in 2012).

UNQUOTE
~~

Racism is systemic. Institutional racism keeps Black graduates from getting jobs because of their name. Institutional racism creates disparities in neighborhoods and communities.

 

 

2 gedagtes oor “Skenkings aan SA: Europese Unie (EU)”

Laat 'n boodskap

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Google photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Google. Log Out /  Verander )

Twitter picture

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Twitter. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s