Rail infrastructure – 1914-15

“Op die ou foto val ‘n lokomotief uit die lug uit en word “gevang” om êrens te gaan werk op ‘n bestaande infrastruktuur.”   Daar was in 1914 en 1915 nie veel nie, daar het bykans niks oorgebly na die Anglo-Boere oorloë nie, stukkende strukture en kan die vraag vandag gevra word, skaars 10 jaar na die oorlog toe word daar weer gewerk om dit uit te brei.   Die 1914 Rebellie was steeds in die geweste betrokke.   Hierdie projek kon nie sonder arbeid gedoen word nie, heelwat was haweloos en werkloos, sonder inkomstes na die stryd van oorloë.

No photo description available.

Voor die Anglo-Boere oorloë was daar ook ander oorloë waarin verskeie volke betrokke was en heelwat hul grondgebiede verloor het.   Die Mfecane oorloë was meer as een en het ‘n vernietigende impak gehad op veral die swart en khoi san volke wat slaags geraak het met mekaar.    Met die Anglo-Boere oorloë is meeste plase en voedsel afgebrand en veernietig.   (30000 plus)    Neem kennis hoe name van plekke, gebiede en areas ook destyds verander is.

Meeste geweldadige optredes is na 1961 en tot vandag toe,  swart op swart rasse weens etniese of ander verskille.   Verskillende etniese botsings en dit is nie net in Suid-Afrika waar dit so gaan  nie.

Noord en Suid-Soedan het ook in 2011 afgeskei van mekaar, waar die Suide weens geweldadige onderdrukking en verskille, onafhanklikheid bekom het.   Minderheidsvolke word deur meerderheidsvolke onderdruk en so word laasgenoemde meer bevoordeel en minderheidsvolke word verminder met geweldadige optredes.   Plaasmoorde en aanvalle is presies dit… Swart bemagtiging word slegs teenoor blankes uitgevoer om hul weg te hou van die ekonomie af.

Suider-Afrika was gewikkeld in verskillende oorloë, veral met die Engelse regering wat hul kloue in die gebied kom inslaan het vir nog meer kolonies en grondgebiede verkry.

http://www.scielo.org.za/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0259-01902012000100003

railway of colonial empire

Click to access working_paper_538.pdf

*

It was between 1914 and 1915.

The Construction of the Prieska-Upington-Kalkfontein Line

The spatial radiation of the war for Namibia went beyond the colony’s borders, which leads us back into South Africa. An integral part of the Union’s South West Africa campaign entailed the construction of a railway line that would connect the South African system with the one in the German territory.

This was not an easy task. The extreme north-western outpost of the South African railway system was Prieska in the northern Cape where a feeder line coming from the important railway junction in De Aar ended. An extension of the Prieska track northwards with the aim to connect the South African with the Namibian system required the new line to cover a distance of 507 kilometres, 372 kilometres to the border and another 135 kilometres to the southern Namibian town of Kalkfontein (today Karasburg).

Only days after the Union government agreed to join the British war effort the first group of engineers arrived in Prieska on 17 August 1914 to locate, stake out, and make plans for the first stretch of the line, and construction work started two weeks later.

The effort of thousands of labourers pushed construction ahead as fast as possible. Despite various topographical difficulties, such as the crossing of the Orange River at Upington, and despite military clashes with rebel forces under Maritz, the railway tracks crossed the border on 17 May 1915, and the railway systems were eventually linked up at Kalkfontein on 25 June 1915

http://www.scielo.org.za/pdf/kronos/v38n1/03.pdf?fbclid=IwAR0rWJ5wP-rVcbETQoywTWoo1t-QS7QY_sysMTthlYXCfkufkih0PHJ3d9o

Laat 'n boodskap

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s