America – Virginia Gas project

There are similar agreements between America, China and even Russia, Germany and France, with South Africa,  but Black Economic Empowerment and Affirmative Action legislations in South Africa are still being applied everywhere on specific only the white people – are those governments then in agreement with South Africa? Hopefully both the American  and Chinese governments involved in this project, will also set requirements regarding B-BBEE and AA that is unfair, discrimination and racist towards whites in South Africa.   Stop racism against white people.   Does not help foreign countries signed agreements but they don’t worry about B-BBEE and AA to kill the whites that do not have any work opportunities.   The big countries also have sanctions against the previous government on so-called apartheid, but what happened now?

Image result for usa offices in pretoria

The U.S. Embassy issued a press release on August 20, 2019 regarding the loan entered into with Renergen to complete the first phase of the Virginia Gas Project to provide helium.
Die Amerikaanse Ambassade het ‘n persverklaring op 20 Augustus 2019 uitgereik rakende die lening aangegaan met Renergen om die eerste fase van die Virginia Gas Projek te voltooi om helium te voorsien.

*

The U.S. government’s Overseas Private Investment Corporation (OPIC) signed a US$40 million loan agreement with South African liquefied natural gas and helium producer Renergen, on the agreement with OPIC provides Renergen access to the capital required to construct the first phase of the Virginia Gas Project in the Free State province in South Africa, which aims to contribute to global helium supplies in light of forecasted supply shortages. In addition to the development and commercialization of methane and helium fields, the project also includes the construction and operation of a gas gathering pipeline system and a new liquefied natural gas and helium liquefaction plant.
The Virginia Gas Project will also employ South Africans, contributing to the U.S. government priority of investing in South Africa’s economic growth and addressing unemployment in the country.

Commenting on the agreement, which has a 12 year-term, Renergen CEO Stefano Marani said, “We are extremely proud to be working with OPIC as our financial partners and we look forward to developing the project together as we ascertain the full extent of the amount of helium that could be produced during a time of severe supply constraint.”
Having executed the final binding agreement, Renergen will receive OPIC’s first loan disbursement in the coming days. With financing in hand, Renergen will now focus on commencement of project activities.

U.S. Embassy Chargé d’Affaires Jessye Lapenn added that “The United States, through innovative development finance agreements like this exciting partnership between OPIC and Renergen, is supporting economic development in South Africa, with the private sector in the lead, and working to expand trade and commercial ties between our countries.”

U.S. Government provides US$40 million in capital for gas project in South Africa

*
Daar is al soortgelyke ooreenkomste wat groot moonthede aangaan, maar steeds word die Swart bemagtiging en regstellende aksie oral toegepas.   Hopenlik sal beide die Amerikaners en Chinese wat hierby betrokke is, ook vereistes stel rakende B-BBEE en RA wat onregverdig en rassisties is teenoor blankes.

Indien daar voortgegaan word hiermee, sonder om enige vereistes oor swart bemagtiging en regstellende aksie te stel om dit te stop, is groot moonthede netso skuldig aan die skending van ons blankes in Suid-Afrika se menseregte.

Dit is tyd dat hierdie regerings wat ooreenkomste, soos Amerika, China en selfs Rusland, Duitsland en Frankryk, aangaan met die rassistiese Suid-Afrikaanse regering, wat diskrimineer teenoor blankes, ge-elimineer word en dat die SA regering ontslae raak van rassistiese en diskriminerende wetgewings teenoor blankes en aan almal dieselfde geleenthede bied en ons land red van ondergang.

Stop rassisme en diskriminasie.  Dit geld vir alle ooreenkomste aangegaan na 1994, want dit word onder swart bemagtiging gedoen.

Die lande was voor 1994 vinnig om sanksies toe te pas teenoor die sogenaamde apartheidsregering, maar noudat die ANC rassistiese wetgewing op die die wetboeke het, word daar rustig aangegaan om ooreenkomste te teken.

*

Die Amerikaanse regering se oorsese private beleggingskorporasie (OPIC) het ‘n leningsooreenkoms van $ 40 miljoen met die Suid-Afrikaanse vloeibare aardgas- en heliumprodusent Renergen aangegaan.      Die ooreenkoms met OPIC bied aan Renergen toegang tot die kapitaal wat benodig word om die eerste fase van die Virginia Gas-projek in die Vrystaatse provinsie in Suid-Afrika op te rig, wat ten doel het om by te dra tot die wêreldwye heliumvoorrade in die lig van die voorspelde tekort aan aanbod. Benewens die ontwikkeling en kommersialisering van metaan- en heliumvelde, behels die projek ook die oprigting en bedryf van ‘n pypleidingstelsel vir gasversameling en ‘n nuwe vloeibare aanleg vir aardgas en helium.

Die Virginia Gas-projek sal ook Suid-Afrikaners in diens neem, wat bydra tot die Amerikaanse prioriteit om in die ekonomiese groei in Suid-Afrika te belê en werkloosheid in die land aan te spreek.

Stefano Marani, uitvoerende hoof van Renergen, het oor die ooreenkoms, wat 12 jaar duur, gesê: ‘Ons is baie trots daarop om saam met OPIC as ons finansiële vennote saam te werk, en ons sien daarna uit om die projek saam te ontwikkel, terwyl ons vasstel wat die volle omvang van die hoeveelheid helium wat geproduseer kan word gedurende ‘n tyd van ernstige aanbodbeperking. ”

Nadat die finale bindende ooreenkoms uitgevoer is, sal Renergen in die komende dae die eerste lening van OPIC ontvang. Met die finansiering in die hand, sal Renergen nou fokus op die aanvang van die projekaktiwiteite.
Die Amerikaanse ambassade, Chargé d’Affaires, Jessye Lapenn, het bygevoeg dat “die Verenigde State, deur innoverende ontwikkelingsfinansieringsooreenkomste soos hierdie opwindende vennootskap tussen OPIC en Renergen, die ekonomiese ontwikkeling in Suid-Afrika ondersteun, met die privaatsektor in die voortou, en werk om die handel uit te brei en kommersiële bande tussen ons lande. ”

***

A statement was made on 14 March 2018 that a mining company has unexpectedly found helium concentrations in the Free State much, much higher than those elsewhere in the world.        Its output in 2019 was already due to satisfy South Africa’s helium need for MRI machines and underwater breathing, but its new numbers promise to shake up the world.   Helium is amazingly difficult to extract and bottle, and impossible to store, while it is also critical in all kinds of industries.
Free State could be producing 5% of the world’s helium soon
*

A Chinese company received a contract to help establish the first commercial Liquefied Natural Gas (LNG) facility in the country.    A local group, Renergen  announced on 29 October 2019 that Western Shell Cryogenic Equipment (WSCE) of China will be involved in establishing the Virginia Gas Project, which will produce LNG and liquid helium.  According to the company, the natural gas at the Free State field contains one of the richest helium concentrations recorded globally. The natural gas is also very pure with an average of over 90% methane.
Freestate – Virginia Gas Project – Chinese

 

Een gedagte oor “America – Virginia Gas project”

  1. […] The U.S. Embassy issued a press release on August 20, 2019 regarding the loan entered into with Renergen to complete the first phase of the Virginia Gas Project to provide helium. Die Amerikaanse Ambassade het ‘n persverklaring op 20 Augustus 2019 uitgereik rakende die lening aangegaan met Renergen om die eerste fase van die Virginia Gas Projek te voltooi om helium te voorsien. America – Virginia Gas project […]

    Like

Laat 'n boodskap

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Twitter picture

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Twitter. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s