Illegal firearms – South Africa KZN 14/8/2019

14 August 2019 – At least 146 firearms and 1219 rounds of ammunition seized during operations in KZN.   Approximately 140 suspects were arrested for being in illegal possession of firearms and ammunition.

 

*

These arrests are as a result of operations conducted as from  July 1 to July 31, in various parts of the province.   Police focused their operations in areas where intergroup conflict, stock theft and taxi violence are prevalent.

Much of the information provided to the police is from ordinary citizens who are concerned about crime and police urged people to continue reporting illegal firearms to Crime Stop on 08600 10111.   Police spokesman, Brigadier Jay Naicker said 129 pistols, five shotguns, nine rifles and three homemade firearms were recovered in these operations.

All the recovered firearms will be subjected to ballistic tests to establish if they were used in any other crimes in the province. A concerted effort is being made by police to step up operations aimed at ridding our communities of illegal firearms.   The Provincial Commissioner Lieutenant General Khombinkosi Jula, commended various Cluster Commanders in the province for their contributions to eradicate the proliferation of illegal firearms in the province.

“I have noted the steady rate in which firearms are being seized in this province and I am encouraged as this will eventually contribute to improving the crime situation. We need to maintain this performance and ensure that criminals are disarmed, as firearms do contribute to many violent crimes that are prevalent in society,” he said.

https://southcoastherald.co.za/369945/146-firearms-1219-rounds-ammunition-seized-operations-kzn/

***


OPINIE

Hierdie is ‘n klein druppel in die emmer van onwettige vuurwapens waarmee burgers en ander onskuldiges ge-terroriseer, gemartel en doodgeskiet word.   Dan is dit die president van ‘n land wat internasionaal ontken dat daar burgers gemartel en doodgemaak word.

Of dat boere en blankes wat gemartel word, slegs ‘n opgemaakte storie  en gewone misdaad is.  Daarmee stem liberaal verligte blankes saam, dat dit opgemaakte stories is.   Respek vir die waarheid word verdien, hier is daar nie sprake van enige respek nie.   En dan poog hulle om ons blankes (Afrikaners en Boere) saam die ander summier te ontwapen, wyl onwettiges die land binnestroom met onwettige vuurwapens.    Skerp op veiligheid, binne huis/besigheid en omgewing en maak seker van ‘n bevoegdheidsertifikaat en wat jou regte is om jouself/gesin te verdedig.

Dieselfde geld vir langafstand voertuig bestuurders.  Tref genoegsame voorsorg en moenie alleen die langpad aandurf nie.   Volkseie besighede – kry mede hulp bestuurders en lei mense op wat ook vaardig is in veiligheid en beveiling.  Daar word teveel voertuigbestuurders aangeval en ook vermoor.

*** ** ***

South African Police Services – reports

Een gedagte oor “Illegal firearms – South Africa KZN 14/8/2019”

Laat 'n boodskap

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Google photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Google. Log Out /  Verander )

Twitter picture

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Twitter. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s