Ramaphosa en die wynboer Truter

 

Hoe laag en onkundig moet mens daal om die Woord te gebruik as vergelyking.  Watter “bybel” is gebruik vir die aanstelling van enige presidente, soos Ramapadda, wat dreig en dit regverdig om blanke burgers se grond te steel en weg te gee vir ander,  vir diegene uit Afrika lande of werk te gee aan Brics werkloses.   Wat toelaat dat slagspreuke gesing word om blankes te vermoor.   Die vermetelheid eintlik.   Nog meer lagwekkend hoe daar na “bybelfigure” verwys word. Dis dieselfde man wat homself ‘n president van ‘n land noem,  vuur en haat aanblaas, blankes as “paddas” beskou en aan die anderkant is dit liberale blankes wat vir hom moet stem.  Dis dieselfde “hoofman” wat die swart bemagtiging kommissie beheer het om swart bemagtiging en bykans alle wetgewing instel teen blankes om hul ekonomies te elimineer.   Dat blankes dit nie weet nie, leef in onkunde vir 25 jaar.  Verkiesingsfoefies is gevul met grondonteieningsleuens. Swart bemagtiging wetgewing word uitgevoer en ge-implementeer.

President Cyril Ramaphosa attempted to win the support of large-scale farmers in the Cape on Tuesday.

 

 

President Cyril Ramaphosa visited the Beyerskloof Wine farm on Tuesday and spoke to a group of largely white farmers at a pre-election event.    Ramaphosa guaranteed young white farmers that there are enough opportunities for everyone in South Africa and urged them not to leave the country.   Owner and cellar master at Beyerskloof, Beyers Truter spoke highly of Ramaphosa, describing him as ‘a most humble president’.

 

He is an amazing guy who has a passion for South Africa and compassion for people of all race and all walks of life.

— Beyers Truter, Owner and cellar master – Beyerskloof

He spoke to all the farmers and gave us hope to create jobs, alleviate poverty and do away with corruption. It was an excellent speech.

— Beyers Truter, Owner and cellar master – Beyerskloof

I believe that people will vote for Cyril Ramaphosa. He has done a lot already for South Africa and he will make us the best country in the world.

— Beyers Truter, Owner and cellar master – Beyerskloof

To hear the rest of the conversation, listen below:

http://www.capetalk.co.za/articles/344322/ramaphosa-tells-young-white-farmers-to-stay-in-sa

***

Large-scale farmers operating huge vineyards in the Cape winelands and other commercial farms have expressed confidence in the leadership of ANC president Cyril Ramaphosa, with some even saying he was chosen by God to lead.  The farmers expressed these sentiments during a public meeting with Ramaphosa lasting almost three hours on Tuesday at the Beyerskloof Wine Estate in Stellenbosch.

ANC figures in the Western Cape said the meeting took place at the request of the big producers behind leading brands such as Kanonkop and Simonsig wines and Morgan beef, among others.   At the outset of the meeting, which took the form of a question-and-answer session, the farmers declared their love for Ramaphosa and even went biblical in their declaration of support for the ANC president.

The Bible says presidents and kings are appointed by the Lord. Mr President, you’re also anointed … David in the Bible was first anointed and then he was appointed, then he wrote the psalms. Mr President, I know that you’re going to write a lot of psalms for South Africa and it’s going to be a lot of excellent psalms,” said Beyerskloof owner and programme director Beyers Truter, who later told TimesLIVE that he would be voting for the ANC on May 8.

Another prominent farmer, Chris Steenkamp, also showered Ramaphosa with praise. “We like you, we trust you and we respect you,” he told the president.   Former Western Cape premier Ebrahim Rasool, who is the ANC elections chief in the  province, also said that Ramaphosa had been anointed to lead.   But other farmers raised serious issues affecting their businesses – including government red tape that sees it taking years to approve business expansion plans, and the National Ports Authority’s apparent failure to provide security of tenure to companies renting buildings at Cape Town habour.

Commercial farmers lobbied Ramaphosa to introduce initiatives to support wine exporters to create more jobs in an industry that employs around 300,000 people.

*

Ramaphosa said if re-elected into office after the May 8 elections, he would see to it that government red tape was reduced. “I want the bureaucratic process to be cut by 50%. If it’s 30 days, it should be reduced to 15 days,” he said.

“Red tape puts the brakes to the very wheels of our economy.

“Quite often, there’s reason why they should take so long. It’s often because sometimes people want something from under the table,” he added.

Ramaphosa asked the farmers to trust him with their vote, saying he was an action-oriented man who would strictly manage the performance of the cabinet ministers he appoints after the election. “If you ever wanted someone who is serious about performance, you are looking at that person right now,” he said.

He told the farmers not to fear the country’s land-reform programme, saying the constitution compelled government to protect the interests of all citizens. “The land-reform process is something we must never fear. The constitution endears us to ensure that there’s security of tenure for everyone,” he said.

*

There are others as well …

Swart bemagtiging in die landbou sektor – Liberaal verligte blanke boere – heelwat van die liberales was reeds vanaf 1982 betrokke om die land aan kommuniste (bolsjeviste) te oorhandig.   Nie net besighede en (SOE) staatsinstellings bevat daardie swart bemagtiging (B-BBEE) sertifikate nie, maar die landbousektor ook.

Inside – This was placed on the DA website of the Western Cape.  Supported this kind of projects and B-BBEE.
https://www.westerncape.gov.za/news/bouwland-invites-media-empowerment-project

Empowerment project Truter

*

The phylloxera plague, which threatened the future of the South African winemaking industry, hit in 1892. The Rhodes Trust (later known as Rhodes Fruit Farms Ltd.) subsequently bought multiple farms in the region, in order to prove that fruit farming could flourish here – even as well as winemaking had done.

Nooitgedacht – Beyerskloof (Truter)

*
DA

Bosman Family Vineyards in Wellington empowered their workers and families through the Adama Appollo Workers Trust, a landmark joint venture through which a 26% BEE transaction includes a shareholding in the land, winery and nursery (ie all facets of the business). A total of 500 hectares of land is part of the transaction, while beneficiaries also share in the profits of the multi-million rand vine nursery. Since restructuring the business they have increased turnover and profitability.

Adama Appollo Workers Trust (Bosman Family in Wellington) – B-BBEE Joint Venture

*

The Adama Apollo Trust was established in 2008 and its workers became beneficiaries of the trust, receiving a 30% share in all the vineyards of Bosman Farming and in the Bosman Family Vineyards cellar. The dual goals of social upliftment and skills transfer forms the heart of this deal.

Joint Venture Adama Appollo Workers Trust (Bosman Family in Wellington)

6 gedagtes oor “Ramaphosa en die wynboer Truter”

 1. Retief is deur Dingaan aan die neus gelei. Die gevolg was die grootste menseslagting in van ongewapende mense byWeenen, Moordspuit, en Bloukrans.
  Andries Pretorius se Zoeloe-bondgenoot het hom verraai, deur sy steun aan hom te ontrek en die Engelse en Kaapae koloniane magte te steun. Die gevolg was vernietiging van Nstalia Republiek en die begin die Tweede Trek na die Noorde en na terug na die Kaap Kolonie.

  Nog nooit in die geskiedenis kon die blankes op staat maak op die steun van enige swartman leier nie. Nie in ‘n enkele geval nie. Elke poging het uitgeloop op ‘n jammerlike verraad. Dit lyk my ons leer nooit!

  Hierdie misplaaste vertroue in swart leiers gaan ons weer duur te staan kom.

  Ek wonder of Beyers Truter en ki, pa sal staan vir hulle blindelingsr vertroue in Ramaphosa?

  Like

 2. Lees asseblief my opvolg – daar is twee artikels en daar sal binnekort nog geplaas word , inligting wat ek kon bekom het.. dankie

  Like

 3. By het himself telkemale were spreek maar julle val were daar voor, wat n grap

  Like

 4. R amapadda is nooit te vertrou nie, en hy is Jul v ertroue nie werd nie. Word net wakker! geen swartman was nog ooit te vertrou met blanke bloed nie! Nig minder met ons kinders se toekoms!

  Like

Laat 'n boodskap

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Twitter picture

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Twitter. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s