IEC – South Africa – duplicates

Korrupsie kan nie beter word in die land – een keer ‘n skelm, altyd een – soos die regering is so is die ondersteuners.   Een persoon sit sommer met hordes vorms (‘n hele lêer) voor en trek kruisies dat die ink opraak en die Polisie staan en kyk wat hy en sy helper doen.  Hoeveel duplikate was “onwettig” geplaas.   Ons maak al ons X in geheimhouding – wie probeer ons bluf, dit gaanal vir jare so aan en dan word alles “regverdig” verklaar.  Waar is al die polisie beamptes en die “waarnemers” sit sommiges langs ‘n muur en kyk.   Waar is die “waarnemingsvermoë” dat ‘n persoon daar is wat reeds gestem het.

IEC deputy chief executive Mawethu Mosery confirmed that duplicate voting occurred in KwaZulu-Natal.

Hoeveel van die stemme wat getrek is by die 2019 verkiesing is regtig eg?   Want daar is baie wat nie eers getel is nie, terwyl ander weer tussen neus en ore verdwyn het, en deel vorm van ‘n ander politieke party – manipulasie dus.   Hoe kan so ‘n verkiesing dan as regverdig verklaar word?

Daarom is dit beter om pad te gee uit die hool uit.   Nie eers by ‘n stemproses, waar daar buitelandse “verteenwoordigings” was, is daar eerlikheid in sig nie.  En natuurlik al immigrante wat die Inkatha Leier gesien het, is hoe busse vol immigrante aangery was om te stem.   En dan kry mens nog steeds jou eie mense wat nie een poging aanwend om saam jou die stryd te gaan en weg te beweeg nie, nee wat om stil te sit, beteken jy aanvaar die ANC en wat hulle oor ons bring.   Wie se skuld is dit as daar nog blankes in plakkerkampe opeindig?

The electoral commission (IEC) said it expected South Africans to be honest at the voting stations, as 19 cases of “duplicate voting” in KZN are being investigated by the police.   IEC’s deputy chief executive officer Mawethu Mosery said the commission did not expect South Africans to resort to criminal activities on election day.   “We expected honesty. Our security features are reliant on the authority given to you to exercise 24 (A) through a scanner machine or giving us proof that you are registered as a voter.”   “Secondly the fact that your name is either deleted from the voters’ roll or you have proof that you are registered somewhere else. The ink was the main trump card to protect that environment but the moment people starting finding ways to reprobate we couldn’t counter that on the day and we learned a lot from yesterday,” he said.

Mosery was commenting on the cases of “duplicate voting” in KZN where people filled in Section 24 (A) forms to vote again at a station where they were not registered. Police are investigating 19 cases in the province where people were able to vote twice on Wednesday.

One person was arrested in Port Shepstone, one in Hluhluwe and 17 in Danhauser where “voters succeeded in voting twice”.   Mosery would not comment on the criminal charges that those arrested would face or the specifics of the cases.

Mosery was commenting on the cases of “duplicate voting” in KZN where people filled in Section 24 (A) forms to vote again at a station where they were not registered. Police are investigating 19 cases in the province where people were able to vote twice on Wednesday.   One person was arrested in Port Shepstone, one in Hluhluwe and 17 in Danhauser where “voters succeeded in voting twice”.   Mosery would not comment on the criminal charges that those arrested would face or the specifics of the cases.

***

Werner Hugo Mans – 8 May

So, this is where I voted, and yes this is my arm you see here, I notice the seal is there but the box opens from the opisite side, when I queried about this, I was told they are waiting for sallotape, if it is so easy for me to open how can this be a fair election. I am not happy, and would like to have had a re election. We are living in modern times, why is the votes not electronically managed, fingerprint system, you can’t vote more than ones, your vote is automatically calculated, it is that simple.

***

Michelle Rogers  (fb)
9 May 2019
How free and fair😡 South Africa’s elections 2019
Box found out side our school this morning.

No photo description available.

***

Daar is nog baie meer bokse gevind in blanke gebiede.

No photo description available.
***

2 gedagtes oor “IEC – South Africa – duplicates”

Laat 'n boodskap

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Google photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Google. Log Out /  Verander )

Twitter picture

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Twitter. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s