Nasionale Vervolgingsgesag

Ramaphosa het ‘n kortlys van 12 aansoeke gekry vir die pos as Nasionale Direkteur van die Nasionale Vervolginsgesag.   Wie en wat is die Nasionale vervolgingsgesag en hoe het dit ontstaan?   Wie stel hulle aan?  (Verwys na die Grondwet oor aanstellings)    The National Prosecuting Authority has the power to: Institute and conduct criminal proceedings on behalf of the State. Carry out any necessary functions incidental to instituting and conducting such criminal proceedings (this includes investigation). Discontinue criminal proceedings.

Image result for ramaphosa photo


READ also – lees ook
NPA – Breytenbach 2016

President Cyril Ramaphosa appoints Acting National Director of Public Prosecutions. President Cyril Ramaphosa has appointed Dr Silas Ramaite as Acting National Director of Public Prosecutions (NDPP) following this week’s ruling by the Constitutional Court on the appointment of Advocate Shaun Abrahams.  (14 AUGUST 2018)

~

NATIONAL PROSECUTING AUTHORITY – read more:
(appointment by the president)
Hansard 2000: NPA

Mr Ngcuka introduced the members of the NPA delegation: Adv J Henning (court management), Mr S Ngema (the “public face” of the NPA), Ms T Majokweni (sexual offences and community affairs), Adv F Kahn (Western Cape Director of Public Prosecutions), Mr W Hofmeyr (Asset Forfeiture Unit), Ms M Sparg (CEO, Administration), Adv P Sonn (Deputy National Director), Mr F Dutton (Scorpions Unit), Adv J D’Oliviera (Deputy National Director) and Dr P Udit.
~

It was noted that the NPA was established in August 1998 in terms of the NPA Act. There were 4 objectives at that stage:
– To create a national office.
– To create an efficient service.
– To transform the service to make it more credible.
– To lend a hand in the fight against crime.

An organisational structure was developed with financial assistance from the British government. The office of the NPA has four divisions:
– Organised crime and public safety.
– Professional support (dealing with constitutional matters, legislation and extradition).
– Legal services.
– Administration.
Within each of these divisions there are a number of units.

~
National Prosecuting Authority Act: Salaries of deputy directors of public prosecutions, chief prosecutors and chief special investigators

INKOMSTE EN SALARISSE
In terme van wetgewing 2017 : salarisse word betaal aan vervolvingsgesag
Interme van wetgewing word hulle salarisse betaal … 2003

~

Vervolgingsgesag: Neem deel aan gesprek op Front Nasionaal se Facebook blad

AS AL DIE DRADE VAN DIE SPINNERAK BYMEKAAR KOM.
Front Nasionaal SA

Glynnis Breytenbach van die DA is, volgens verskeie bronne, op die kortlys om aangestel te word as die volgende Nasionale Direkteur van die Nasionale Vervolginsgesag.

Meer as twee jaar gelede het ons op hierdie blad reeds gerapporteer oor haar bande met Nathan Kirsch en sy beweerde ondersteuning aan die EFF.    Wat ‘n mens laat wonder: Is Breytenbach die geskikte persoon vir ‘n posisie soos dié?

Hier was die oorspronklike berig van April 2016:

Reg in die middel van die spinnerak, gereed om sy niksvermoedende prooi te vang, sit die spinnekop. Dit wil voorkom asof hierdie beeld dalk redelik toepaslik kan wees as ons die realiteit van ‘n dreigende Kommunistiese Rewolusie in die oë kyk. Wat vir heelwat mense ‘n groter ontnugtering gaan wees, is wie almal deel is hiervan.

Nathan Kirsch is ‘n Swazilandse biljoenêr. Volgens Forbes se ranglys is hy die 435e rykste man ter wêreld.

In 2012 bevriend hy Glynnis Breytenbach, destyds ‘n werknemer van die Nasionale Vervolgingsgesag, wat kort daarna geskors word uit haar amp. Sy het destyds hoog en laag gesweer dat dit ‘n sameswering teen haar was omdat sy besig was met ‘n ondersoek na klagte van bedrog teen ‘n senior polisieman, Richard Mdluli, wat toevallig ook ‘n ANC kader is.

Breytenbach appélleer teen haar ontslag. Haar regskoste word betaal deur Nathan Kirsch en die FW de Klerk-stigting. Pas daarna sluit sy aan by die DA, met Kirsch se steun, en stel haarself verkiesbaar as Parlementslid vir die D.A.

Op 12 Desember 2013 word ‘n donasie van bykans R9 miljoen gemaak aan die Ekonomiese Vryheidsvegters – na bewering deur dieselfde Nathan Kirsch wat ook die D.A. steun via Glynnis Breytenbach. Kirsch ontken hierdie bewerings ten sterkste.

Nogtans wonder ‘n mens hoe die EFF daarin geslaag het om, as party wat die “armste van die armstes” in die land verteenwoordig, binne enkele maande ‘n duur verkiesingsveldtog met T-hemde, baniere en voertuie met hulle party-embleme te bekostig?

As al die drade bymekaar kom, sit jy met die EFF, die D.A., die De Klerk-stigting en Nathan Kisrch in een storie…en dis nie ‘n storie wat enigiets goed inhou vir westerse waardes en demokrasie nie.

~
Ramaphosa : Nominasielys Vervolvingsgesag: Onderhoude vir November 2018

The Presidency has confirmed that 12 candidates have been shortlisted for the position of National Director of Public Prosecutions.

The list was compiled by an advisory panel led by Energy Minister Jeff Radebe appointed by President Cyril Ramaphosa to search for suitable names to replace Shaun Abrahams whose appointment was declared invalid and set aside by the Constitutional Court in August.

Gauteng top prosecutor Andrew Chauke, DA MP and former Scorpions boss Glynnis Breytenbach and acting NPA head Silas Ramaite are in the running for the job.

Interviews are set to take place between 14 and 16 November, after which the panel will whittle down the names to three possible candidates.

The president is then expected to appoint the next NDPP from the three.

“Twelve candidates have been nominated from the total of 40 that had both applied as well as nominated. As indicated before, the president is on track to ensure that by the deadline that was given by the Constitutional Court, the position of the NDPP would’ve been filled through a very open and transparent process,” presidential spokesperson Khusela Diko said.

The shortlist is made up of the following candidates:

Adv S Batohi

Adv G Breytenbach G

Adv K M Chauke

Adv J R De Kock

Adv A Johnson

Adv M Luphondo

Adv M Makhari

Adv N Manaka

Mr S X Mapoma

Adv C S Mlotshwa

Adv D M Noko

Adv M S Ramaite

Een gedagte oor “Nasionale Vervolgingsgesag”

Laat 'n boodskap

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Twitter picture

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Twitter. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s